reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Plamienie jest brązowe, a krwawienie to czerwona krew ,jeśli taka masz to jedź na ip ,chyba że wolisz poronic w domu , robiłaś bete ? Jeśli tak to jaka była?
No to krwawienie . Beta rosła do czwartku prawidłowo i w 32dc wynosiła 740 ,lekarz kazał więcej nie robić.
Kazał mi dziś leżeć i zwiększyć leki.
Powiem Ci dość przykre że od razu zalozylas że to poronienie.
Obyś nie miała racji .

reklama
No to krwawienie . Beta rosła do czwartku prawidłowo i w 32dc wynosiła 740 ,lekarz kazał więcej nie robić.
Kazał mi dziś leżeć i zwiększyć leki.
Powiem Ci dość przykre że od razu zalozylas że to poronienie.
Obyś nie miała racji .
Mam nadzieję że nie mam , ale niestety przerabilam to 2 razy , choć może to jakiś krwiak ,i dlatego dziwi mnie że lekarz nie kazał jechać tego sprawdzić, ja tez miałam krwiaka ,i sporo dziewczyn, a czy bierzesz acard?

Mam nadzieję że nie mam , ale niestety przerabilam to 2 razy , choć może to jakiś krwiak ,i dlatego dziwi mnie że lekarz nie kazał jechać tego sprawdzić, ja tez miałam krwiaka ,i sporo dziewczyn, a czy bierzesz acard?
Nie bo acard i fraxiparine mamy włączyć ok 8-10 tyg jak będzie mocne tętno .Ja jestem po 3 poronieniach i ciąży pozamacicznej.
A Ty brałaś acard od początku?

Nie bo acard i fraxiparine mamy włączyć ok 8-10 tyg jak będzie mocne tętno .Ja jestem po 3 poronieniach i ciąży pozamacicznej.
A Ty brałaś acard od początku?
A robiłaś jakieś badania ,Ja nie ,ale przed 3 ciąża zaczęłam brać zmetylowane wit b oraz kwas foliowy, nie wiem czy to dzięki temu się udało, ale możliwe

Kazał mi na razie nie jechać. Leżeć cały czas . Duphaston 3x2 i czekać.. Jak dojdzie ból albo będzie dużo to na IP.
Ja sama nie wiem jak to nazwać plamienie czy krwawienie ;(
Ja bym się nie zastanawiała, jak tylko będziesz miała możliwość to jedź! Trzymam mocno kciuki!

U mnie mdłości, senność pierś wieczorem dotknąć nie mogę tak bolą, kapeć w buzi i niestety omdlenia. Co do bety to mam złe skojarzenia przy młodym jak robiłam to w laboratorium poinformowano mnie że przy takiej becie to ciąża obumierająca a młody ma 6 lat przy drugiej przyrost piękny a puste jajo dlatego nie robię zbyt mnie to stresuje a postanowiłam przy tej ciąży być spokojna nie stresować małego człowieka we mnie.
Też miałam takie postanowienie, nie wyszło ;)

Nie wytrzymalam i pojechałam na bete do innej miejscowosci. Wyniki do 11.30... Jestem cala w nerwach...
Ja czekam do ok.15 i też się mocno stresuję.

A robiłaś jakieś badania ,Ja nie ,ale przed 3 ciąża zaczęłam brać zmetylowane wit b oraz kwas foliowy, nie wiem czy to dzięki temu się udało, ale możliwe
Tak ja byłam na diagnostyce w szpitalu i miałam wykonane wszystkie badania. Mam mutacje genu i od września biorę zmetylowany kwas foliowy i wit B.

Bardzo mi przykro, ale muszę się z Wami pożegnać. Dzisiaj beta spadła do 4 i dostałam obfitego krwawienia [emoji17]

Ale miło było choć przez chwilę się cieszyć myślą o wrześniu.

Życzę Wam wszystkim zdrowia, bezpiecznych, udanych porodów i zdrowych bobasów za 9 miesięcy :)

Dziewczyny, a któraś z Was jest w ciąży i karmi piersią? Nie chce odstawiac córki póki co, ma 1.5 roku, chodzi do żłobka i ta pierś ratuje nam życie przy chorobach. Czekam na wizytę u lekarza, ta dopiero 20 stycznia, zobaczymy co powie, wiem że jak ciąża nie jest zagrożona to można śmiało karmić, ale nie znam nikogo kto by to robił 😉 chciałabym dociagnac karmienie do 2 roku życia, ale w tej ciąży objawy mam o wiele bardziej nasilone i nie wiem czy dam radę.

reklama
Tak mi przykro... Trzymaj się Kochana [emoji24][emoji17]
Bardzo mi przykro, ale muszę się z Wami pożegnać. Dzisiaj beta spadła do 4 i dostałam obfitego krwawienia [emoji17]

Ale miło było choć przez chwilę się cieszyć myślą o wrześniu.

Życzę Wam wszystkim zdrowia, bezpiecznych, udanych porodów i zdrowych bobasów za 9 miesięcy :)

Do góry