reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

A jeszcze mam jedno pytanie, bo tak czesto dziewczyny pisza o pustym jaju plodowym... chyba tego najbardziej sie boje. wtedy tez jest prawidlowy przyrost bhcg i dopiero na usg mozna to stwierdzic?
Dopiero USG i nie to , na którym będziesz 15.01 bo wtedy nie musi być nawet widać pęcherzyka.

Ja bym nie wiązała wysokiej bety z chorobami genetycznymi. W 3 ciazy moja córka miała zespół patau a w każdej ciazy mam podobne przyrosty Ok 130-150% [emoji6] u wartości przy niej tez nie były kosmiczne. Wiec prędzej obstawiam bliźniaki [emoji6] albo po prostu taka uroda danej kobiety :)
Wrzuciłam link, w tym wszystkim nie chodzi jednak o wysoki przyrost a dużo wyższą wartość bety w danym tygodniu. Problem by był gdybyśmy w 4tc miały betę, która wskazywałaby na 10tc np.

A teraz naprawdę skupmy się na bliźniakach :D
Zdrowych, donoszonych i szczęśliwych :)

reklama
A racja zapomniałam, że to trzy dni różnicy a nie dwa i trochę spanikowałam ;)

Postanowiłam pójść do lekarza w przyszły wtorek prywatnie. Tak jak już pisałam jestem trzy miesiące po poronieniu indukowanym, samoistnym ( puste jajo płodowe), więc będę czuła się po prostu pewniej jeśli jak najszybciej będę pod opieką lekarza. I to pewnie mi się oberwie ;) bo mieliśmy czekać trzy cykle, a ja zaczekałam tylko dwa. Prawdę mówiąc nie sądziłam, że się tak szybko uda bo wcześniej cztery lata starliśmy się o dziecko, potem pierwsza ciąża nie udana i teraz znowu. Chyba mój organizm stwierdził, że pora zachodzić w ciążę :-p Nigdy się nie leczyłam, bo wszystko było ok, jak się okazało blokadą był potworny stres w pracy, który zrujnował mi zdrowie, jak rzuciłam robotę to zaczęłam zachodzić w ciążę :)

No i dobrze tak miało być! Będzie piękna dzidzia z tego :) dawaj koniecznie znać co tam słychać :)

Dopiero USG i nie to , na którym będziesz 15.01 bo wtedy nie musi być nawet widać pęcherzyka.

Wrzuciłam link, w tym wszystkim nie chodzi jednak o wysoki przyrost a dużo wyższą wartość bety w danym tygodniu. Problem by był gdybyśmy w 4tc miały betę, która wskazywałaby na 10tc np.

A teraz naprawdę skupmy się na bliźniakach :D
Zdrowych, donoszonych i szczęśliwych :)
Raczej pojde prywatnie do jakiegos zaufanego lekarza i rowno 6 t to chyba trosze wczesnie, mozna sie zestresowac, wiec wolalabym chyba ok 7 tyg

Dziewczyny ale Wy postów naprodukowalyscie 😂😂 a niw było mnie tylko 3h.
Ja wizytę u gina mam na 27.01..to będzie 8t, wcześniej nie ma terminów wolnych. Podobnie jak niektóre z Was zamierzam pogadać o możliwości robienia badań na nfz..natomiast wcześniej muszę dostać się do endokrynolog..też pewnie problem z terminem będzie. Idziesz prywatnie i problem. Ech.

Dziewczyny wszystkim Wam fajnych przyrostów gratuluję. Ja tam wolałabym pojedynczą zdrową ciążę, niż bliźniaki 😉 choć z drugiej strony miałyby się z kim bawić - czyli ze sobą nawzajem,bo moja 2 jest dużo starsza.. ja zresztą też i obaw mam jak pieron. Ale trzeba być dobrej myśli i iść do przodu 😁

Własnie odebrałam swoje wyniki i jestem przerażona:
Beta z:
30.12,2019 wynosiła 4604,0 mlU/ml
Beta z dzisiaj 2.01.2020 wynosi 17582 mlU/ml

Progesteron: 38,91 ng/ml

Chyba coś jest nie tak? Zaczynam się naprawdę martwić :(
A jakie są Widelki w lab? Czy ta beta odpowiada tygodniowy ciąży w którym jesteś?

Dziewczyny nie wiem co zrobić,czy isc w sobotę jeszcze na bete czy posłuchać lekarki bo pisalam jej wiadomosc z wynikiem dzisiejszym i isc we wtorek dopiero. Z jednej stronie jestem w gorącej wodzie kapana i chciałabym wiedziec wczesniej a z drugiej strony co ma byc to bedzie...

reklama
Do góry