reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

A jeszcze mam jedno pytanie, bo tak czesto dziewczyny pisza o pustym jaju plodowym... chyba tego najbardziej sie boje. wtedy tez jest prawidlowy przyrost bhcg i dopiero na usg mozna to stwierdzic?
Dopiero USG i nie to , na którym będziesz 15.01 bo wtedy nie musi być nawet widać pęcherzyka.

Ja bym nie wiązała wysokiej bety z chorobami genetycznymi. W 3 ciazy moja córka miała zespół patau a w każdej ciazy mam podobne przyrosty Ok 130-150% [emoji6] u wartości przy niej tez nie były kosmiczne. Wiec prędzej obstawiam bliźniaki [emoji6] albo po prostu taka uroda danej kobiety :)
Wrzuciłam link, w tym wszystkim nie chodzi jednak o wysoki przyrost a dużo wyższą wartość bety w danym tygodniu. Problem by był gdybyśmy w 4tc miały betę, która wskazywałaby na 10tc np.

A teraz naprawdę skupmy się na bliźniakach :D
Zdrowych, donoszonych i szczęśliwych :)

reklama
A racja zapomniałam, że to trzy dni różnicy a nie dwa i trochę spanikowałam ;)

Postanowiłam pójść do lekarza w przyszły wtorek prywatnie. Tak jak już pisałam jestem trzy miesiące po poronieniu indukowanym, samoistnym ( puste jajo płodowe), więc będę czuła się po prostu pewniej jeśli jak najszybciej będę pod opieką lekarza. I to pewnie mi się oberwie ;) bo mieliśmy czekać trzy cykle, a ja zaczekałam tylko dwa. Prawdę mówiąc nie sądziłam, że się tak szybko uda bo wcześniej cztery lata starliśmy się o dziecko, potem pierwsza ciąża nie udana i teraz znowu. Chyba mój organizm stwierdził, że pora zachodzić w ciążę :-p Nigdy się nie leczyłam, bo wszystko było ok, jak się okazało blokadą był potworny stres w pracy, który zrujnował mi zdrowie, jak rzuciłam robotę to zaczęłam zachodzić w ciążę :)

No i dobrze tak miało być! Będzie piękna dzidzia z tego :) dawaj koniecznie znać co tam słychać :)

Dopiero USG i nie to , na którym będziesz 15.01 bo wtedy nie musi być nawet widać pęcherzyka.

Wrzuciłam link, w tym wszystkim nie chodzi jednak o wysoki przyrost a dużo wyższą wartość bety w danym tygodniu. Problem by był gdybyśmy w 4tc miały betę, która wskazywałaby na 10tc np.

A teraz naprawdę skupmy się na bliźniakach :D
Zdrowych, donoszonych i szczęśliwych :)
Raczej pojde prywatnie do jakiegos zaufanego lekarza i rowno 6 t to chyba trosze wczesnie, mozna sie zestresowac, wiec wolalabym chyba ok 7 tyg

Dziewczyny ale Wy postów naprodukowalyscie 😂😂 a niw było mnie tylko 3h.
Ja wizytę u gina mam na 27.01..to będzie 8t, wcześniej nie ma terminów wolnych. Podobnie jak niektóre z Was zamierzam pogadać o możliwości robienia badań na nfz..natomiast wcześniej muszę dostać się do endokrynolog..też pewnie problem z terminem będzie. Idziesz prywatnie i problem. Ech.

Dziewczyny wszystkim Wam fajnych przyrostów gratuluję. Ja tam wolałabym pojedynczą zdrową ciążę, niż bliźniaki 😉 choć z drugiej strony miałyby się z kim bawić - czyli ze sobą nawzajem,bo moja 2 jest dużo starsza.. ja zresztą też i obaw mam jak pieron. Ale trzeba być dobrej myśli i iść do przodu 😁

Własnie odebrałam swoje wyniki i jestem przerażona:
Beta z:
30.12,2019 wynosiła 4604,0 mlU/ml
Beta z dzisiaj 2.01.2020 wynosi 17582 mlU/ml

Progesteron: 38,91 ng/ml

Chyba coś jest nie tak? Zaczynam się naprawdę martwić :(
A jakie są Widelki w lab? Czy ta beta odpowiada tygodniowy ciąży w którym jesteś?

Dziewczyny nie wiem co zrobić,czy isc w sobotę jeszcze na bete czy posłuchać lekarki bo pisalam jej wiadomosc z wynikiem dzisiejszym i isc we wtorek dopiero. Z jednej stronie jestem w gorącej wodzie kapana i chciałabym wiedziec wczesniej a z drugiej strony co ma byc to bedzie...

reklama
Do góry