reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny, ja czytam czasem Mamy sierpniowe, tam same fotki zadowolonych, uśmiechniętych bobasków, więc liczę, że i my za niedługo tu będziemy się chwalić postępami i brakiem brzuszkowych rewolucji 😄🥰

Położna widziała jak karmię twierdzi że ok. Boli mnie jedna pierś, wizualnie nie jest poraniona ale może być zmacerowana od tego ciągłego wiszenia.. pediatra twierdzi że wystarczy że w środku od silnego ciągnięcie jakieś naczyńko pęknie i krew się w ulanym pokaże. Na USG jamy brzusznej i tak jestem zapisana ale dopiero 3 grudnia termin i to prywatnie tak długo karzą czekać z takim maleństwem
Heh u mnie położna widząc jak dziecko wciąga nakładkę na sutek do buzi stwierdziła że pięknie je... Co totalnie spieprzyło mi laktację karmienie piersią i w ogóle. Tylko i wyłącznie CDL zbadała mi dotykając piersi. Ale ja to chucham na zimne, nie odbierz tego źle bo ja po prostu by tak mam i odbierz to tylko jako luźną sugestię 😊

Gunka żyjesz? Kupilam dziś inne mm za Twoją radą. Mam nadzieje,że pomoze.

Weekend! 🎉🎊
Laski! Mężusiowie w domu, trzeba ich w ten weekend zaangażować przy dzieciach, a my leżymy i pachniemy 😂

Dziewczyny,które karmicie tylko mm. Czy bąki i kupki też tak sterasznie śmierdzą u Waszych maluszków? 🤢 odstawiłam na 2 dni kp, zeby sprawdzić,czy to może moje mleko powoduje u niego takie bóle brzuszka. I dziś kupa i bąki na samym mm walą okrutnie! Gorzej jak u dorosłego!
U nas na Bebilonie pepti dają jajem okrutnie 😵

A dziewczyny, dzieci karmione tylko mm jak często powinny robic kupke?

Ponoć raz na 3 dni jest ok ale sobie tego nie wyobrażam kompletnie jak dziecko dziennie wypija 800ml mleka i brzuszek rozepchany i płacze... Dopijamy ją na maksa i staramy się gimnastykować nogami żeby zrobiła raz dziennie.

Dziewczyny, ja czytam czasem Mamy sierpniowe, tam same fotki zadowolonych, uśmiechniętych bobasków, więc liczę, że i my za niedługo tu będziemy się chwalić postępami i brakiem brzuszkowych rewolucji 😄🥰
Luiska zdjęcia szczęśliwych dzieci to nie wszystko 😊
Jakby ktoś przejrzał mój Instagram też by stwierdził że mam zero kłopotów 🥴😜
Załączam piękny wiersz który napisała Michalina Grzesiak z profilu Krystyno nie denerwuj matki i moją dwumiesięczną Bułeczkę.
FB_IMG_1605260190924.jpg
IMG_20201111_114051.jpg

Dawno mnie tu nie bylo. Pocieszę Was, że im dalej tym może być lepiej😀 Mój maluch kończy 10 tygodni i robi sie już spokojniejszy. Co prawda wzdęcia, kupka co 2 dni, ulewania czy czkawki sa nadal, ale nie powodują jakoś większych problemów, bo Mały mniej i tak płacze i może my nauczyliśmy sie spokojniej reagować. Na pewno pomogło, ze dziecko interesuje sie już otoczeniem, więc mogę zostawic go na trochę w bujaczku czy na macie, a sama robię sobie sniadanie czy wstawię pranie. U nas bujaczek do usypiania nie nadał sie, ale do zabawy owszem;) Poza tym maluszek lubi najeść się, zjada sobie po 120-140 ml i krzyczy, ze mało o_O, a z piersi też go karmie. Nosi od 2 tygodni rozmiar 68 i waży juz 6900 g, więc coraz ciężej nosi sie go😀
Ojejku jaki piękny kawaler!!
Skąd ta mata? U nas 6100 i wyrasta z 68 długi egzemplarz nam się trafił 😆

Ja po mega ciezkim dniu padam na twarz... maly tak niespokojny ze szkoda gadać.

Luiska dawaj znac po weekendzie co tam u was. Czy cos dalo czy nie. Na jakie mleko zmienilas?

Widze dziewczyny ze nie tylko moj taki ciezki. Moj ma 9tygodni i wazy 6200. Je na okrągło glownie moje mleko. A u was na modyfikowanym tak dzieciaki poszly z waga w gore czy na kp?

Dawno mnie tu nie bylo. Pocieszę Was, że im dalej tym może być lepiej😀 Mój maluch kończy 10 tygodni i robi sie już spokojniejszy. Co prawda wzdęcia, kupka co 2 dni, ulewania czy czkawki sa nadal, ale nie powodują jakoś większych problemów, bo Mały mniej i tak płacze i może my nauczyliśmy sie spokojniej reagować. Na pewno pomogło, ze dziecko interesuje sie już otoczeniem, więc mogę zostawic go na trochę w bujaczku czy na macie, a sama robię sobie sniadanie czy wstawię pranie. U nas bujaczek do usypiania nie nadał sie, ale do zabawy owszem;) Poza tym maluszek lubi najeść się, zjada sobie po 120-140 ml i krzyczy, ze mało o_O, a z piersi też go karmie. Nosi od 2 tygodni rozmiar 68 i waży juz 6900 g, więc coraz ciężej nosi sie go😀
Co ile go karmisz ?

Moja już 4tyg jest na mm.Dzis kończy 9tydz,waży niecałe 5kg i nosi rozmiar 56.Waga startowa to 3 kg.
Ja po mega ciezkim dniu padam na twarz... maly tak niespokojny ze szkoda gadać.

Luiska dawaj znac po weekendzie co tam u was. Czy cos dalo czy nie. Na jakie mleko zmienilas?

Widze dziewczyny ze nie tylko moj taki ciezki. Moj ma 9tygodni i wazy 6200. Je na okrągło glownie moje mleko. A u was na modyfikowanym tak dzieciaki poszly z waga w gore czy na kp?

Beata, sliczna córcia🥰 no moja rodzinka też myśli, że mój to taki aniołek, bo na fotkach nie widać, jak wyje 😂

Sylvia, ale chłop bedzie duży 🤩 przystojniak 😚

Gunka, zmieniłam na Humana, sąsiadka mi je zachwala, jej córeczka też z września, dużo spokojniejsza odkąd mają to mleko. Ale zmieniam mleko stopniowo, mieszając póki co to stare z nowym. Tak mi położna kazała.
Mój póki co też niespokojny. Odkładam go obok siebie po każdym karmieniu teraz w nocy, bo chce sie wygodnie polozyć i przespać, ale budzi się po pół h i ulewa, wierci się😐

reklama
Do góry