Moja połozna mowila ze co 3-4 dni jest ok przy samym mmA dziewczyny, dzieci karmione tylko mm jak często powinny robic kupke?
reklama
Beata0192
Fanka BB :)
Heh u mnie położna widząc jak dziecko wciąga nakładkę na sutek do buzi stwierdziła że pięknie je... Co totalnie spieprzyło mi laktację karmienie piersią i w ogóle. Tylko i wyłącznie CDL zbadała mi dotykając piersi. Ale ja to chucham na zimne, nie odbierz tego źle bo ja po prostu by tak mam i odbierz to tylko jako luźną sugestięPołożna widziała jak karmię twierdzi że ok. Boli mnie jedna pierś, wizualnie nie jest poraniona ale może być zmacerowana od tego ciągłego wiszenia.. pediatra twierdzi że wystarczy że w środku od silnego ciągnięcie jakieś naczyńko pęknie i krew się w ulanym pokaże. Na USG jamy brzusznej i tak jestem zapisana ale dopiero 3 grudnia termin i to prywatnie tak długo karzą czekać z takim maleństwem
U nas na Bebilonie pepti dają jajem okrutnieGunka żyjesz? Kupilam dziś inne mm za Twoją radą. Mam nadzieje,że pomoze.
Weekend!
Laski! Mężusiowie w domu, trzeba ich w ten weekend zaangażować przy dzieciach, a my leżymy i pachniemy
Dziewczyny,które karmicie tylko mm. Czy bąki i kupki też tak sterasznie śmierdzą u Waszych maluszków? odstawiłam na 2 dni kp, zeby sprawdzić,czy to może moje mleko powoduje u niego takie bóle brzuszka. I dziś kupa i bąki na samym mm walą okrutnie! Gorzej jak u dorosłego!
A dziewczyny, dzieci karmione tylko mm jak często powinny robic kupke?
Ponoć raz na 3 dni jest ok ale sobie tego nie wyobrażam kompletnie jak dziecko dziennie wypija 800ml mleka i brzuszek rozepchany i płacze... Dopijamy ją na maksa i staramy się gimnastykować nogami żeby zrobiła raz dziennie.
Beata0192
Luiska zdjęcia szczęśliwych dzieci to nie wszystkoDziewczyny, ja czytam czasem Mamy sierpniowe, tam same fotki zadowolonych, uśmiechniętych bobasków, więc liczę, że i my za niedługo tu będziemy się chwalić postępami i brakiem brzuszkowych rewolucji ☺
Jakby ktoś przejrzał mój Instagram też by stwierdził że mam zero kłopotów
Załączam piękny wiersz który napisała Michalina Grzesiak z profilu Krystyno nie denerwuj matki i moją dwumiesięczną Bułeczkę.
Beata0192
Ojejku jaki piękny kawaler!!Dawno mnie tu nie bylo. Pocieszę Was, że im dalej tym może być lepiej Mój maluch kończy 10 tygodni i robi sie już spokojniejszy. Co prawda wzdęcia, kupka co 2 dni, ulewania czy czkawki sa nadal, ale nie powodują jakoś większych problemów, bo Mały mniej i tak płacze i może my nauczyliśmy sie spokojniej reagować. Na pewno pomogło, ze dziecko interesuje sie już otoczeniem, więc mogę zostawic go na trochę w bujaczku czy na macie, a sama robię sobie sniadanie czy wstawię pranie. U nas bujaczek do usypiania nie nadał sie, ale do zabawy owszem Poza tym maluszek lubi najeść się, zjada sobie po 120-140 ml i krzyczy, ze mało , a z piersi też go karmie. Nosi od 2 tygodni rozmiar 68 i waży juz 6900 g, więc coraz ciężej nosi sie go
Skąd ta mata? U nas 6100 i wyrasta z 68 długi egzemplarz nam się trafił
Gunka
Ja po mega ciezkim dniu padam na twarz... maly tak niespokojny ze szkoda gadać.
Luiska dawaj znac po weekendzie co tam u was. Czy cos dalo czy nie. Na jakie mleko zmienilas?
Widze dziewczyny ze nie tylko moj taki ciezki. Moj ma 9tygodni i wazy 6200. Je na okrągło glownie moje mleko. A u was na modyfikowanym tak dzieciaki poszly z waga w gore czy na kp?
Luiska dawaj znac po weekendzie co tam u was. Czy cos dalo czy nie. Na jakie mleko zmienilas?
Widze dziewczyny ze nie tylko moj taki ciezki. Moj ma 9tygodni i wazy 6200. Je na okrągło glownie moje mleko. A u was na modyfikowanym tak dzieciaki poszly z waga w gore czy na kp?
Gunka
Co ile go karmisz ?Dawno mnie tu nie bylo. Pocieszę Was, że im dalej tym może być lepiej Mój maluch kończy 10 tygodni i robi sie już spokojniejszy. Co prawda wzdęcia, kupka co 2 dni, ulewania czy czkawki sa nadal, ale nie powodują jakoś większych problemów, bo Mały mniej i tak płacze i może my nauczyliśmy sie spokojniej reagować. Na pewno pomogło, ze dziecko interesuje sie już otoczeniem, więc mogę zostawic go na trochę w bujaczku czy na macie, a sama robię sobie sniadanie czy wstawię pranie. U nas bujaczek do usypiania nie nadał sie, ale do zabawy owszem Poza tym maluszek lubi najeść się, zjada sobie po 120-140 ml i krzyczy, ze mało , a z piersi też go karmie. Nosi od 2 tygodni rozmiar 68 i waży juz 6900 g, więc coraz ciężej nosi sie go
K
Katerinka80
Gość
Moja już 4tyg jest na mm.Dzis kończy 9tydz,waży niecałe 5kg i nosi rozmiar 56.Waga startowa to 3 kg.
Ja po mega ciezkim dniu padam na twarz... maly tak niespokojny ze szkoda gadać.
Beata, sliczna córcia no moja rodzinka też myśli, że mój to taki aniołek, bo na fotkach nie widać, jak wyje
Sylvia, ale chłop bedzie duży przystojniak ☺
Gunka, zmieniłam na Humana, sąsiadka mi je zachwala, jej córeczka też z września, dużo spokojniejsza odkąd mają to mleko. Ale zmieniam mleko stopniowo, mieszając póki co to stare z nowym. Tak mi położna kazała.
Mój póki co też niespokojny. Odkładam go obok siebie po każdym karmieniu teraz w nocy, bo chce sie wygodnie polozyć i przespać, ale budzi się po pół h i ulewa, wierci się
Sylvia, ale chłop bedzie duży przystojniak ☺
Gunka, zmieniłam na Humana, sąsiadka mi je zachwala, jej córeczka też z września, dużo spokojniejsza odkąd mają to mleko. Ale zmieniam mleko stopniowo, mieszając póki co to stare z nowym. Tak mi położna kazała.
Mój póki co też niespokojny. Odkładam go obok siebie po każdym karmieniu teraz w nocy, bo chce sie wygodnie polozyć i przespać, ale budzi się po pół h i ulewa, wierci się
reklama