Nasze dzieci podobne mają akcje z tego co widzę zaparć nie mamy,tylko bolesne kupki, ale co go odłożę to ulewa. Nawet po 40min.noszenia,odbekaniu itd. Budzi go to i nie umie zasnąć dalejNie było mnie tu chwilę bo padałam.na twarz. Mała je płacze, je płacze i karmienia potrafią trwać 40min.
Nieraz zje ładnie a nieraz już sama nie wiem co mam robić. Spodziewam się że jest to wynik ograniczenia podawania syropu na refluks który niestety ubocznie powoduje zaparcia. I tak jestem między młotem a kowadłem. Albo bolesna zgaga u małej albo bolesne zaparcie. Czuję się jak bym waliła głową w ścianę.
reklama
Beata0192
Fanka BB :)
Podziwiam że wytrzymujesz z poranionymi piersiami. Może warto poradzić się położnej albo CDL co zrobić żeby maleństwo nie robiło Ci krzywdy?U mnie dziś piękna noc od 22.30 do 3.45 mała spala bez przebudzenia, później godzina przerwy i jeszcze 2 h snu. To było cudowne. Akurat wcześniej wrócił mąż i ustaliliśmy, że ja się pójdę wykąpać a on ją spróbuję uśpić bez piersi bo ją brzuszek pobolewa no i udało mu się i dziś zdziwiony, że narzekam skoro ona jak anioł i tyle śpi... Pokazała się tacie od innej strony niż mamie znów mam powtórkę z rozrywki i znikome ilości jakby krwi ciemnej w ulanym pokarmie i co tu robić już raz dzwoniłam z tym do pediatry to mówiła że na pewno z piersi no i fakt dziś jak się przyssała po tylu godzinach to mało mi nie wyrwala i w dodatku jedna mnie cały czas boli od samego początku. Chyba się prywatnie zapisze gdzieś bo te teleporady to mnie do szału doprowadzają.
Beata0192
Wiesz co, wczoraj napilam się soku grejpfrurowego i potem miałam takie poczucie jakbym miala te jej ulanie w buzi bleee spodziewam się że to nieprzyjemne jak cholera.Nasze dzieci podobne mają akcje z tego co widzę zaparć nie mamy,tylko bolesne kupki, ale co go odłożę to ulewa. Nawet po 40min.noszenia,odbekaniu itd. Budzi go to i nie umie zasnąć dalej
Odpuściłam szukanie gastrologa na NFZ. Jedziemy za tydzień w sobotę do Poznania prywatnie do jakiejś polecanej lekarki.
Qmika
Położna widziała jak karmię twierdzi że ok. Boli mnie jedna pierś, wizualnie nie jest poraniona ale może być zmacerowana od tego ciągłego wiszenia.. pediatra twierdzi że wystarczy że w środku od silnego ciągnięcie jakieś naczyńko pęknie i krew się w ulanym pokaże. Na USG jamy brzusznej i tak jestem zapisana ale dopiero 3 grudnia termin i to prywatnie tak długo karzą czekać z takim maleństwemPodziwiam że wytrzymujesz z poranionymi piersiami. Może warto poradzić się położnej albo CDL co zrobić żeby maleństwo nie robiło Ci krzywdy?
Gunka żyjesz? Kupilam dziś inne mm za Twoją radą. Mam nadzieje,że pomoze.Sprobuj moze akurat. Ja na twoim miejscu sprubowalabym zmienic mm na jakies inne. Ta kolezanka o ktorej ci pisze urodzila syna 12 wrzesnia. Na poczatku dawala makemu bebilon. Podobno wymiotowal po nim dalej jak widział. Przeszla na enfamil i jak ręka odjął i z kolkami o z wymiotami. Maly spokojny i wesoly. W nocy wstaje jej raz. Je i spi dalej
Weekend!
Laski! Mężusiowie w domu, trzeba ich w ten weekend zaangażować przy dzieciach, a my leżymy i pachniemy
Dziewczyny,które karmicie tylko mm. Czy bąki i kupki też tak sterasznie śmierdzą u Waszych maluszków? odstawiłam na 2 dni kp, zeby sprawdzić,czy to może moje mleko powoduje u niego takie bóle brzuszka. I dziś kupa i bąki na samym mm walą okrutnie! Gorzej jak u dorosłego!
K
Katerinka80
Gość
Przy Bebilonie kupki strasznie śmierdziały,poza tym strasznie odparzały pupę.Zmieniłam na Nan optipro plus i problem zniknął.Więc od mleka dużo zależy.
Gunka żyjesz? Kupilam dziś inne mm za Twoją radą. Mam nadzieje,że pomoze.
Weekend! [emoji322][emoji323]
Laski! Mężusiowie w domu, trzeba ich w ten weekend zaangażować przy dzieciach, a my leżymy i pachniemy [emoji23]
Dziewczyny,które karmicie tylko mm. Czy bąki i kupki też tak sterasznie śmierdzą u Waszych maluszków? [emoji1785] odstawiłam na 2 dni kp, zeby sprawdzić,czy to może moje mleko powoduje u niego takie bóle brzuszka. I dziś kupa i bąki na samym mm walą okrutnie! Gorzej jak u dorosłego!
Sylvia_88
Dawno mnie tu nie bylo. Pocieszę Was, że im dalej tym może być lepiej Mój maluch kończy 10 tygodni i robi sie już spokojniejszy. Co prawda wzdęcia, kupka co 2 dni, ulewania czy czkawki sa nadal, ale nie powodują jakoś większych problemów, bo Mały mniej i tak płacze i może my nauczyliśmy sie spokojniej reagować. Na pewno pomogło, ze dziecko interesuje sie już otoczeniem, więc mogę zostawic go na trochę w bujaczku czy na macie, a sama robię sobie sniadanie czy wstawię pranie. U nas bujaczek do usypiania nie nadał sie, ale do zabawy owszem Poza tym maluszek lubi najeść się, zjada sobie po 120-140 ml i krzyczy, ze mało , a z piersi też go karmie. Nosi od 2 tygodni rozmiar 68 i waży juz 6900 g, więc coraz ciężej nosi sie go
Załączniki
reklama
NieZadowolona25
A dziewczyny, dzieci karmione tylko mm jak często powinny robic kupke?