reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było 🙈 My mieliśmy chrzest tydzień temu w niedzielę. Gości zaprosiłam do domu nie było wyjścia... tez mam dość tego koronawirusa. W czerwcu robiłam komunie córki i tez była w domu oszalec można. U nas wszystko ok. Mały waży 5400 w piątek kończy 2 miesiące. Ale to zleciało 😀 po drodze mieliśmy zoltaczke musiałam odstawić go od piersi na 2 dni żeby sprawdzić czy to pokarmowa i faktycznie tak było. Ledwo udało mi się wrócić do kp. Teraz jest tylko na piersi czasami wieczorem dam mu jeden raz butelkę na noc ale staram się tego nie robić. Chcialabym do 6 miesięcy tylko kp
Zobaczymy czy się uda. W nocy wstaje okolo 4 razy. Mały spi sam w łóżeczku. Na początku nie spałam cale noce aby nauczył się tam spać. Ogolnie tez nie wiem w co ręce włożyć. W domu mam 9 latke i zdalne nauczanie, oprócz tego przedszkola i jeszcze maleństwo. Pracuje tez zdalnie bo prowadze własną firmę i na to musze znalezc czas. Także nie jest lekko. Czasami strasznie boli mnie głowa bo nie wiem czy mam zajac się małym czy zrobic obiad czy lekcje z dzieckiem, do tego wydzwaniają klienci co chwile... oszalec można. Mąż dużo pomaga ale on głównie musi się zająć firma. Dla dziewczyn które mają jedno dziecko pocieszenie inni mają gorzej 😄🤣 ale wszystkie damy rade bo
O matko ty jeszcze pracujesz🙈 podziwiam. Ja to nie mam jak sie nawet wysikac😂 super ze udalo ci sie wrocic do kp. Ja tez mialam chwile słabości w szpitalu myslalam ze nie dam rady ale jakos to ogarnelam i jeszcze cos zostalo😉 powiedz mi ile razy twoje dziecko je w ciagu doby bo moj je 11, 12 razy czasem mi sie wydaje ze ja nic nie robie tylko mu jesc daje😂

reklama
Wiesz co, w miesiąc od porodu 4cm urósł, teraz nie wiem ile ma teraz (zaczynamy dziś 7t). Nosi rozm56. Też mi się gruby nie wydaje, choć widać że okrąglejszy się robi. Ale nie jakiś tłusty.
To sporo urósł jak na miesiąc. Bedzie duuuzy chlopak😉 nadrabia to co byl w brzuszku malutki😉

Luiska często się zdarza ze wcześniaki później nadrabiają podwójnie i są duże to samo z hipotrofia ;)chociaż wiadomo nie zawsze, moj trzylatek wyglada jak dwulatek i się zastanawiam czy zawsze będzie taki maly czy np w okresie dojrzewania wystrzeli ze wzrostem :) Twój synek miał hipotrofia czy nie? Wiem ze było podejrzenie ale finalnie chyba nie?

Gunka rosną dzieci jak szalone to i jeść potrzebują:) gdyby przybierał 2kg na miesiąc to bym się zaczęła martwic Choć tak tez się zdarza i często wszystko jest ok, a Twój wychodzi 1kg z hakiem na miesiąc to jest w normie :)

Ewelinamalina o matko nie dziwie się ze nie wiesz w co ręce wlozyc, pracujesz przy takim maluszku i starszych dzieciach szacun!

Sopek
To mnie pocieszylas z ta waga. Mi sie to wydaje strasznie duzo porównując z pozostałymi moimi dziecmi. Ale jak mowia kazde dziecko jest inne i nie ma co porownywac. Lekarze ze szpitala tez mi namieszali w głowie bo wcześniej na to nie zwracałam uwagi

Ewelinamalina, aleś Ty obrotna 🤩 szacun!
Ja z jednym płaczkiem ledwo żyje, a gdzie praca, dom i starszaki 😱 podziwiam ♥️

Sopek, a jak Twoja córcia się ma? Też lubi pojeść? Moj nie miał stwierdzonej hipotrofii ostatecznie. Może Twój synek wystrzeli w górę w okresie dojrzewania 😉 miałam takiego sąsiada w moim wieku, zawsze najdrobniejszy w klasie, teraz szczupły nadal, ale ok 1.80m ma na pewno.

Gunka, chłopaki nasze zaczną biegać, to schudną 😂🙈

Ewelinamalina, aleś Ty obrotna 🤩 szacun!
Ja z jednym płaczkiem ledwo żyje, a gdzie praca, dom i starszaki 😱 podziwiam ♥️

Sopek, a jak Twoja córcia się ma? Też lubi pojeść? Moj nie miał stwierdzonej hipotrofii ostatecznie. Może Twój synek wystrzeli w górę w okresie dojrzewania 😉 miałam takiego sąsiada w moim wieku, zawsze najdrobniejszy w klasie, teraz szczupły nadal, ale ok 1.80m ma na pewno.

Gunka, chłopaki nasze zaczną biegać, to schudną 😂🙈
Mam taka cicha nadzieję. Ale jakos nie usmiecha mi sie taszczyc polrocznego dziecka ktore wazy ponad 10kg🙈

Luiska moja mała je w dzień co ok 2-3h , w nocy średnio co 4h, nóżki robią się okrągłe :D ale nie wyglada grubo raczej tak normalnie póki co;) a ile wazy to nie wiem, na szczepieniu się dowiem :) mamy 17.11

reklama
Nam polozna ten kikut ściągnęła bo stwierdziła, że już się i tak ledwo trzyma i kazała teraz psikac octeniseptem bo też trochę ropy było i mamy już piękny pepuszek :)
U nas odpadł 2 dni po przyjeździe karetki Ale pojawiła się ziarnina . Pełno strachu ale obeszło się bez chirurga bo się wchłoneła i mamy pięknie zagojony pępek :) Już myślałam że te fatum z pępkiem się nie skończy nigdy :D

Do góry