reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny to chrzciny można robić? Nie ma zakazu? Nie uśmiecha ni się chrzcić rocznego dziecka które wrzeszczy bo się boi i biega po całym kościele..

Luiska my szczepienie mamy 17.11 to podobnie :)
[/QUOTE
My stwierdziliśmy że nie będziemy czekać aż pandemia minie. Bo możemy się nie doczekac🙈

reklama
My chcemy ochrzcić w grudniu, o ile pojedziemy do Pl do rodzinki, przez tą korone pofajdaną 🙄

Jak u Was dziewczyny poranek? Mój śpi właśnie na moich rękach, po okropnym płaczu z powodu kupki🙉 dziś w nocy odkładałam go do kołyski, bo ostatnio tak źle spał u nas w łóżku i myślałam, że może mu niewygodnie, ale większej różnicy nie było. Tylko tyle, że co godzine musiałam do niego wychodzić z łóżka, aż ze zmęczenia w głowie mi się kręci.

My chcemy ochrzcić w grudniu, o ile pojedziemy do Pl do rodzinki, przez tą korone pofajdaną 🙄

Jak u Was dziewczyny poranek? Mój śpi właśnie na moich rękach, po okropnym płaczu z powodu kupki🙉 dziś w nocy odkładałam go do kołyski, bo ostatnio tak źle spał u nas w łóżku i myślałam, że może mu niewygodnie, ale większej różnicy nie było. Tylko tyle, że co godzine musiałam do niego wychodzić z łóżka, aż ze zmęczenia w głowie mi się kręci.
Mój też tylko śpi na rękach🙈

Mój w wózku jeszcze ewentualnie śpi, ale ja go nie mogę w wózku uśpić, teściowa i mąż dają radę mnie jak czuje to od razu na ręce woła. A w nocy kładę go do łóżeczka, chociaż przedostatnia noc spał z nami bo ryczał jak tylko go do łóżeczka odkładałam. Łóżeczko przysunęłam do naszego sypialnianego żeby nie musieć łazić przez pół sypialni :p

Jak się nic nie zmieni z tym koronaswirusem to my chcemy ochrzcic w pierwszą sobotę grudnia i żadnej imprezy nie będzie wtedy. A i tak chciałam tylko obiad dla najbliższych zrobić ale widzę że nawet tak nie da rady

Jak się nic nie zmieni z tym koronaswirusem to my chcemy ochrzcic w pierwszą sobotę grudnia i żadnej imprezy nie będzie wtedy. A i tak chciałam tylko obiad dla najbliższych zrobić ale widzę że nawet tak nie da rady
My mamy teraz 14 listopada. I tylko do kościoła jak się uda i to by było na tyle

No tak ale jak odłoże to od razu wstaje i glodny🙈 normalnie już nie mam sily

Ja mojego odkładam prawie za każdym razem, czasem się budzi za 10min, a czasem śpi godzine. Ale zanim do klade,to jeszcze z 20min.trzymam go na rękach, żeby już tak całkiem twardo spał. Ale zawsze chce jeść, obojętnie ile śpi. I zawsze budzi się z płaczem 🤨

A jak z odbijaniem? Jak zasną Wam dzieci np.przy jedzeniu,to odbijacie?

reklama
Ja mojego odkładam prawie za każdym razem, czasem się budzi za 10min, a czasem śpi godzine. Ale zanim do klade,to jeszcze z 20min.trzymam go na rękach, żeby już tak całkiem twardo spał. Ale zawsze chce jeść, obojętnie ile śpi. I zawsze budzi się z płaczem 🤨

A jak z odbijaniem? Jak zasną Wam dzieci np.przy jedzeniu,to odbijacie?
Mój to nigdy nie spi twardo. Nawet jak go trzymam na rękach przez godzinę to jak go przyjdzie odłożyć to się budzi. Mam wrażenie że on nigdy nie jest pojedzony na tyle żeby zasnąć twardo...
Macie może jakieś sposoby i polecilybyscie jakieś specjalne mleko dla małego glodomora? Według mnie to nie jest normalne żeby cały czas jesc. Mówią że dziecko karmione piersią powinno jesc na żądanie i nie ma obawy żeby na mleku matki utylo. A mój głównie jest karmiony moim mlekiem. Mm dokładam góra dwa razy na dobę po 100ml. Czyli w sumie 200ml na dobę ma mm czasami nawet nie a on mi przywalil za 7tyg 2kg.
Nie chce myśleć co będzie dalej🙈

Do góry