reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny! Co u Was jak Wasze maluchy?
Nasza już 5800g ręce więdną ale zaprosiłam certyfikowaną ekspertkę chustonoszenia żeby mnie nauczyła i się chustujemy w razie kryzysu.
Jedzenie co 2 godz ... Idzie skisnąć zwłaszcza w nocy ale (!) Opisalam tu na forum nasz przypadek i dziewczyny zasugerowały refluks.
Mamy skierowanie do gastrologa tylko gastrologów brak 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Próbujemy syrop Gastrotuss Baby i mała od przedwczoraj śpi po 3 godziny nawet, JUHUUU! 😊

Położna dziś zaproponowala, żeby mm robić na herbatce koperkowej, zamiast na wodzie. Że ma to niby pomóc w bolach brzuszka i kolkach... co o tym myślicie?
Zazdroszczę Twojej znajomej!
Mój nie uleży spokojnie dłużej, niż 5min. Tak samo wierzga czym sie da.
A te bolesne kupki i bączki mnie wykończą, uszy bolą mnie już od tego płaczu.
Czekam na smoczek Bibs i juz sie zastanawiam czy tego bujaczka nie kupić. Nie chcialam tego,bo mówi się, że to na kręgosłup dziecka źle działa, ale już wariuje

Luiska Kochana koper włoski w tym roku został zakwalifikowany jako rakotwórczy i położnicy zakazują jego użycia! Zastąp sobie go kminkiem, takim zwykłym z działu z przyprawami. Dla mnie to ostatnie chamstwo, że tych danych nie udostępniają - podejrzewam, że dlatego, że towar musi się sprzedać...

Broniłam się przed leżaczkiem póki kręgosłup mi nie zaprotestował. My dostaliśmy używany 4moms mamaroo 3 i nam się sprawdza, ale obecnie popsuł się nam zasilacz i mamy zwykły z Fisher Price i wydaje się zdrowszy dla pleców małej i ona też go lubi.
Na łóżku obecnie leży tylko jak śpi bo tak to wierzga i płacze.. postaramy się to zmienić ale nie wszystko na raz..

U nas to samo z bąkami, mała budzi się z płaczem, bąk i śpi. Doradca laktacyjna mówi, że to stąd, że ona za szybko je i jej nie spowolnię odpowiednio przy jedzeniu to potem takie historie się dzieją bo jedzenie za szybko przechodzi do jelit i fermentuje i to po prostu boli. 😔

Powiem Wam że dodaje mi gdzieś otuchy że nie jestem sama z takimi problemami.

Nasza już 5800g ręce więdną ale zaprosiłam certyfikowaną ekspertkę chustonoszenia żeby mnie nauczyła i się chustujemy w razie kryzysu.
Jedzenie co 2 godz ... Idzie skisnąć zwłaszcza w nocy ale (!) Opisalam tu na forum nasz przypadek i dziewczyny zasugerowały refluks.
Próbujemy syrop Gastrotuss Baby i mała od przedwczoraj śpi po 3 godziny nawet, JUHUUU! 😊

Luiska Kochana koper włoski w tym roku został zakwalifikowany jako rakotwórczy i położnicy zakazują jego użycia! Zastąp sobie go kminkiem, takim zwykłym z działu z przyprawami. Dla mnie to ostatnie chamstwo, że tych danych nie udostępniają - podejrzewam, że dlatego, że towar musi się sprzedać...

Broniłam się przed leżaczkiem póki kręgosłup mi nie zaprotestował. My dostaliśmy używany 4moms mamaroo 3 i nam się sprawdza, ale obecnie popsuł się nam zasilacz i mamy zwykły z Fisher Price i wydaje się zdrowszy dla pleców małej i ona też go lubi.
Na łóżku obecnie leży tylko jak śpi bo tak to wierzga i płacze.. postaramy się to zmienić ale nie wszystko na raz..

U nas to samo z bąkami, mała budzi się z płaczem, bąk i śpi. Doradca laktacyjna mówi, że to stąd, że ona za szybko je i jej nie spowolnię odpowiednio przy jedzeniu to potem takie historie się dzieją bo jedzenie za szybko przechodzi do jelit i fermentuje i to po prostu boli. 😔

Też się obawiam, że mój ma refluks. 19.11 mam szczepienie,to zagadam do lekarki. Budzi się w nocy i ulewa, kaszle, wierzga, nawet po pół h spania. I odbija mu się i 15min trzymam go pionowo.

Dziękuję za info z tym koperkiem 🙉

Ja póki co leżaczka nie mam, ale rozglądam się i za karuzelką też, ale taką co nie ma za smutnych melodyjek, bo mnie na płacz bierze 😂

Mój bardzo łapczywie pije, a z butli to już w ogóle!

Też się obawiam, że mój ma refluks. 19.11 mam szczepienie,to zagadam do lekarki. Budzi się w nocy i ulewa, kaszle, wierzga, nawet po pół h spania. I odbija mu się i 15min trzymam go pionowo.

Dziękuję za info z tym koperkiem 🙉

Ja póki co leżaczka nie mam, ale rozglądam się i za karuzelką też, ale taką co nie ma za smutnych melodyjek, bo mnie na płacz bierze 😂

Mój bardzo łapczywie pije, a z butli to już w ogóle!

Luiska my też szczepienie w przyszłym tygodniu, dzwoniłam do pediatry to pomogła mi tyle co nic, jakbym jej nie zasugerowała refluksu to by nie pomyślała, ale przyznała mi rację.
Mieliśmy wysypke i telefonicznie wypisała nam bebilon pepti ale sama nie wiem czy ona go potrzebuje bo pod kątem kupek i bąków jest gorzej po tym bebilonie niż po nan. Także jak sama coś nie popróbuję i nie poczytam i się nie dowiem to tak na prawdę nie ma co liczyć na domyślność... może na dzieciach powyżej 3 lat się znają ale na niemowlakach to krucho.

Mnie tak te melodie wk... że karuzelka kręci się bez melodii bo mamy taką z Tiny Love i można tak włączyć ;)

Żeby nauczyć dziecko, że jedzenie to relaks a nie bieg na krótki dystans - słucham łyknięcia. Po 5-6 łykach przechylam ją z butelką w buzi tak by w smoczku nie było mleka, ona bierze kilka oddechów i spowrotem do jedzenia. I tak się bujamy. Później nawet już sama łapie, że ma odpoczywać. Może się w końcu nauczy. Oby!
PS. Chyba że zasypiam albo ze zmęczenia się wyłączam to wtedy mamy takie akcje z bąkami...

A wczesniej jadla częściej niz trzy godziny? Pytam bo moj maly je czesciej. Praktycznie jak nie spi to by jadł na okrągło. Spi na czatach a jak wstanie to od razu ma byc jedzenie. Czasem jest tak ze zje a za chwile wszystko mu sie uleje

Beata czyli nie udało Ci się zapisać do gastrologa? Nawet prywatnie jest problem?:(

Luiska moja karuzela ma wszystkie melodyjki takie smutne , tez mnie to rozczula zawsze, ale mała bardzo lubi ją słuchać wiec jej włączam ;) dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak reaguje, może to jeszcze hormony po porodzie :D

Beata czyli nie udało Ci się zapisać do gastrologa? Nawet prywatnie jest problem?:(

Luiska moja karuzela ma wszystkie melodyjki takie smutne , tez mnie to rozczula zawsze, ale mała bardzo lubi ją słuchać wiec jej włączam ;) dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak reaguje, może to jeszcze hormony po porodzie :D

Mieszkam w Głogowie woj. Dolnośląskie i w promieniu 200km nie znalazłam nikogo oprócz 3 miejsc Zielona Góra i Wrocław. W poniedziałek robię drugie podejście będę próbowała się dodzwonić jeszcze raz bo problem jest do niektórych miejsc w ogóle się dodzwonić. W Zielonej Górze nie ma terminów na listopad i nie wiedzą czy będą, we Wrocławiu się nie dodzwoniłam mimo kilkudziesięciu prób.🥴

A wczesniej jadla częściej niz trzy godziny? Pytam bo moj maly je czesciej. Praktycznie jak nie spi to by jadł na okrągło. Spi na czatach a jak wstanie to od razu ma byc jedzenie. Czasem jest tak ze zje a za chwile wszystko mu sie uleje

No jadła co 1,5-2 godziny i krzyk był nie do opanowania żeby jej nie dać czy przetrzymać choćby 10minut. Dzisiaj pięknie po 3 godz wytrzymuje! I nawet szczególnie nie trzeba się produkować. Trochę ulewa, ale je nawet po 120!! Fakt, że to jest z przystankami dwoma lub trzema. A dotąd nie przekraczała 80-90 a zazwyczaj jadła 50-70 😊 teraz wyttzymala nam prawie 3,5 godziny. Zapisujemy sobie dokładnie godziny i ilości i wyszło 10 karmień i 830ml łącznie, miodzio. Na jej masę czyli 5800 wydaje się być ok 😊

reklama
No jadła co 1,5-2 godziny i krzyk był nie do opanowania żeby jej nie dać czy przetrzymać choćby 10minut. Dzisiaj pięknie po 3 godz wytrzymuje! I nawet szczególnie nie trzeba się produkować. Trochę ulewa, ale je nawet po 120!! Fakt, że to jest z przystankami dwoma lub trzema. A dotąd nie przekraczała 80-90 a zazwyczaj jadła 50-70 😊 teraz wyttzymala nam prawie 3,5 godziny. Zapisujemy sobie dokładnie godziny i ilości i wyszło 10 karmień i 830ml łącznie, miodzio. Na jej masę czyli 5800 wydaje się być ok 😊
U nas tez podobna waga 5700. Nasz maly wlasnie je ile widzi. Teraz dajemy po 100ml srednio w dzien co 2godz i nie ma szans na zadne przetrzymanie. Gdybym mu dawala wiecej to by zjadał jeszcze więcej. Nam wychodzi 11 karmien w ciagu doby. Zjada okolo 1100ml jak liczylismy🙈

Do góry