Gunka
Fanka BB :)
Super ze odpoczelas trocheHej Mamuśki, żyjecie?
U mnie była dziś koleżanka na kawie, ponosiła trochę małego, jak fajnie było przez te 2godziny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super ze odpoczelas trocheHej Mamuśki, żyjecie?
U mnie była dziś koleżanka na kawie, ponosiła trochę małego, jak fajnie było przez te 2godziny
Szkoda, że tak krótkoSuper ze odpoczelas troche
Położna dziś zaproponowala, żeby mm robić na herbatce koperkowej, zamiast na wodzie. Że ma to niby pomóc w bolach brzuszka i kolkach... co o tym myślicie?
Zazdroszczę Twojej znajomej!
Mój nie uleży spokojnie dłużej, niż 5min. Tak samo wierzga czym sie da.
A te bolesne kupki i bączki mnie wykończą, uszy bolą mnie już od tego płaczu.
Czekam na smoczek Bibs i juz sie zastanawiam czy tego bujaczka nie kupić. Nie chcialam tego,bo mówi się, że to na kręgosłup dziecka źle działa, ale już wariuje
Hej dziewczyny! Co u Was jak Wasze maluchy?
Nasza już 5800g ręce więdną ale zaprosiłam certyfikowaną ekspertkę chustonoszenia żeby mnie nauczyła i się chustujemy w razie kryzysu.
Jedzenie co 2 godz ... Idzie skisnąć zwłaszcza w nocy ale (!) Opisalam tu na forum nasz przypadek i dziewczyny zasugerowały refluks.
Mamy skierowanie do gastrologa tylko gastrologów brak
Próbujemy syrop Gastrotuss Baby i mała od przedwczoraj śpi po 3 godziny nawet, JUHUUU!
Luiska Kochana koper włoski w tym roku został zakwalifikowany jako rakotwórczy i położnicy zakazują jego użycia! Zastąp sobie go kminkiem, takim zwykłym z działu z przyprawami. Dla mnie to ostatnie chamstwo, że tych danych nie udostępniają - podejrzewam, że dlatego, że towar musi się sprzedać...
Broniłam się przed leżaczkiem póki kręgosłup mi nie zaprotestował. My dostaliśmy używany 4moms mamaroo 3 i nam się sprawdza, ale obecnie popsuł się nam zasilacz i mamy zwykły z Fisher Price i wydaje się zdrowszy dla pleców małej i ona też go lubi.
Na łóżku obecnie leży tylko jak śpi bo tak to wierzga i płacze.. postaramy się to zmienić ale nie wszystko na raz..
U nas to samo z bąkami, mała budzi się z płaczem, bąk i śpi. Doradca laktacyjna mówi, że to stąd, że ona za szybko je i jej nie spowolnię odpowiednio przy jedzeniu to potem takie historie się dzieją bo jedzenie za szybko przechodzi do jelit i fermentuje i to po prostu boli.
Powiem Wam że dodaje mi gdzieś otuchy że nie jestem sama z takimi problemami.
Też się obawiam, że mój ma refluks. 19.11 mam szczepienie,to zagadam do lekarki. Budzi się w nocy i ulewa, kaszle, wierzga, nawet po pół h spania. I odbija mu się i 15min trzymam go pionowo.
Dziękuję za info z tym koperkiem
Ja póki co leżaczka nie mam, ale rozglądam się i za karuzelką też, ale taką co nie ma za smutnych melodyjek, bo mnie na płacz bierze
Mój bardzo łapczywie pije, a z butli to już w ogóle!
A wczesniej jadla częściej niz trzy godziny? Pytam bo moj maly je czesciej. Praktycznie jak nie spi to by jadł na okrągło. Spi na czatach a jak wstanie to od razu ma byc jedzenie. Czasem jest tak ze zje a za chwile wszystko mu sie ulejeHej dziewczyny! Co u Was jak Wasze maluchy?
Nasza już 5800g ręce więdną ale zaprosiłam certyfikowaną ekspertkę chustonoszenia żeby mnie nauczyła i się chustujemy w razie kryzysu.
Jedzenie co 2 godz ... Idzie skisnąć zwłaszcza w nocy ale (!) Opisalam tu na forum nasz przypadek i dziewczyny zasugerowały refluks.
Mamy skierowanie do gastrologa tylko gastrologów brak
Próbujemy syrop Gastrotuss Baby i mała od przedwczoraj śpi po 3 godziny nawet, JUHUUU!
Luiska Kochana koper włoski w tym roku został zakwalifikowany jako rakotwórczy i położnicy zakazują jego użycia! Zastąp sobie go kminkiem, takim zwykłym z działu z przyprawami. Dla mnie to ostatnie chamstwo, że tych danych nie udostępniają - podejrzewam, że dlatego, że towar musi się sprzedać...
Broniłam się przed leżaczkiem póki kręgosłup mi nie zaprotestował. My dostaliśmy używany 4moms mamaroo 3 i nam się sprawdza, ale obecnie popsuł się nam zasilacz i mamy zwykły z Fisher Price i wydaje się zdrowszy dla pleców małej i ona też go lubi.
Na łóżku obecnie leży tylko jak śpi bo tak to wierzga i płacze.. postaramy się to zmienić ale nie wszystko na raz..
U nas to samo z bąkami, mała budzi się z płaczem, bąk i śpi. Doradca laktacyjna mówi, że to stąd, że ona za szybko je i jej nie spowolnię odpowiednio przy jedzeniu to potem takie historie się dzieją bo jedzenie za szybko przechodzi do jelit i fermentuje i to po prostu boli.
Powiem Wam że dodaje mi gdzieś otuchy że nie jestem sama z takimi problemami.
Beata czyli nie udało Ci się zapisać do gastrologa? Nawet prywatnie jest problem?
Luiska moja karuzela ma wszystkie melodyjki takie smutne , tez mnie to rozczula zawsze, ale mała bardzo lubi ją słuchać wiec jej włączam dobrze wiedzieć ze nie tylko ja tak reaguje, może to jeszcze hormony po porodzie
A wczesniej jadla częściej niz trzy godziny? Pytam bo moj maly je czesciej. Praktycznie jak nie spi to by jadł na okrągło. Spi na czatach a jak wstanie to od razu ma byc jedzenie. Czasem jest tak ze zje a za chwile wszystko mu sie uleje
U nas tez podobna waga 5700. Nasz maly wlasnie je ile widzi. Teraz dajemy po 100ml srednio w dzien co 2godz i nie ma szans na zadne przetrzymanie. Gdybym mu dawala wiecej to by zjadał jeszcze więcej. Nam wychodzi 11 karmien w ciagu doby. Zjada okolo 1100ml jak liczylismyNo jadła co 1,5-2 godziny i krzyk był nie do opanowania żeby jej nie dać czy przetrzymać choćby 10minut. Dzisiaj pięknie po 3 godz wytrzymuje! I nawet szczególnie nie trzeba się produkować. Trochę ulewa, ale je nawet po 120!! Fakt, że to jest z przystankami dwoma lub trzema. A dotąd nie przekraczała 80-90 a zazwyczaj jadła 50-70 teraz wyttzymala nam prawie 3,5 godziny. Zapisujemy sobie dokładnie godziny i ilości i wyszło 10 karmień i 830ml łącznie, miodzio. Na jej masę czyli 5800 wydaje się być ok