reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Witajcie dziewczyny:) dzisiaj 11 września o 00:25 urodziłam :) czuje się rewelacyjnie, nie pękłam, nie nacinali. Sam poród praktycznie bezbolesny, nie sądziłam że jest to możliwe skurcze mnie prawie wcale nie bolały. Miałam 10cm i śmiałam się z położną, trafiłam na super kobietkę :) tylko na partych się darłam jak zawsze ale były dwa. Poród marzenie zdecydowanie najlepszy i najmniej bolesny ze wszystkich. Każdej z Was takiego życzę :) mała waży 2400g i ma tylko 45cm jest maleńka ale ze mną na sali, nie w inkubatorze.
Ale świetne wiadomosci😉 i pocieszające. Dużo zdrówka dla was😍😍😍

reklama
Witajcie dziewczyny:) dzisiaj 11 września o 00:25 urodziłam :) czuje się rewelacyjnie, nie pękłam, nie nacinali. Sam poród praktycznie bezbolesny, nie sądziłam że jest to możliwe skurcze mnie prawie wcale nie bolały. Miałam 10cm i śmiałam się z położną, trafiłam na super kobietkę :) tylko na partych się darłam jak zawsze ale były dwa. Poród marzenie zdecydowanie najlepszy i najmniej bolesny ze wszystkich. Każdej z Was takiego życzę :) mała waży 2400g i ma tylko 45cm jest maleńka ale ze mną na sali, nie w inkubatorze.
A na kiedy ty miałaś termin? Nie czasem po 20 września?

Dziękuję dziewczyny:) bierzcie mężów w obroty, my wczoraj zaszalelismy i od razu się zaczęło:) nie sądziłam że podziała ale skurcze zaczęły się od razu:D
Boże na mnie to już nic nie działa😂 kręgosłup mnie boli niemiłosiernie w nocy przy każdej zmianie pozycji się budze do tego bole podbrzusza😉 no i w sumie na tym byłby już koniec. Moje maleństwo chyba czeka do terminu albo co więcej na po godzinie zero🙃 już bym chciała żeby te męki się skończyły...

Dziewczyny ja mam teraz taki apetyt że non stop coś jem :p i piersi mnie bardzo bolą i zrobiły się takie twarde i pełne. A mały jak się wierci to w szyjce takie nieprzyjemne kłucie czuje że masakra. Ze starszakiem tak nie miałam, z nim skurcze przepowiadające miałam dzień przed porodem i w dniu porodu a tu zupełnie inaczej
A moje piersi "śpią" aż się boję że się nie uruchomią 🤷🏻‍♀️ widzisz nawet u jednej osoby ciąża ciąży nierówna.

Też jestem tego zdania. Ja bym chciała żeby się mój w granicach 3kg urodził. Mam nadzieję że nie będzie wiekszy😉 chociaż ostatnio w tamten wtorek z usg wychodziło coś niewiele ponad 3kg cały czas jednak mam nadzieję że to jednak błąd pomiaru😉 takie 3kg według mnie jest w sam raz i dla dzidziusia i dla mamy

Jak ja bym tak chciała to niepojęte 🤪

Dziękuję dziewczyny:) bierzcie mężów w obroty, my wczoraj zaszalelismy i od razu się zaczęło:) nie sądziłam że podziała ale skurcze zaczęły się od razu:D
Solely, Gratulacje! Moja wymarzona data porodu 😃 niestety z moją ciężkością żadne wygibasy , mężem już nic nie dają 🤪😄🤦🏻‍♀️

Wczoraj mój lekarz wysłał mnie do szpitala ale planowana cesarka wychodzi w poniedziałek. Chyba że coś się ruszy. Doktorek jest bezbłędny 😂 mówi no nie widać porodu u Pani. Ale ja napiszę że ma Pani skurcze. Oni będą robić Pani KTG i wyjdzie, że skurczów nie ma więc rano mnie zapytają czemu wysyłasz nam pacjentke bez skurczy. No to im powiem że ja też skurczy nie mam a tu jestem 😆 a jak im przejdzie to im wyjaśnię dokładnie.

Pani Doktor na przyjęciu dolała mi oliwy do ognia lęku. Mała waży 4200 🥴🤯😫
Kazali mi wypisać te wszystkie papierki, zgody i między innymi plan porodu. Pozaznaczalam to co i wcześniej ale rypnęłam też odręcznie adnotację na pół kartki, że proszę o przychylenie się do opinii psychiatry i zgodę na CC.

Gratulacje!! ❤❤❤❤❤

reklama

Wow Sopek! 🥰 Serdeczne gratulacje ♥️ Twojej wiadomości (że już urodziłaś), to się tutaj jeszcze teraz nie spodziewałam 😁 ale poród to miałaś idealny 🤩
Jak sie trzymacie obie? Kruszynka daje radę, skoro może być z Tobą w pokoju 😊

Do góry