reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Luiska mój się urodził 3 kg spadł do wagi 2890 gram i jest taki slodziutki malutki kochaniutki🥰😍 nie bój się będzie pięknie. Przynajmniej przy tym porodzie nie pekalm nie musieli mnie szyć i czuje się jakbym nie rodziła. W niedzielę urodziłam A wczoraj byłam sama na zakupach w biedronce 😆znajomi w szoku co ja tam robię. Jakby nie dodatkowe kg które mi zostały nie widać by było że byłam w ciąży jeszcze 4 dni temu 🤣 przy wcześniejszych porodach mnie nacinali bo dzieci duże dochodzialam do siebie 2 tyg 🤦‍♀️ także bez obaw. To moje 3 dziecko i mniejsze lepiej urodzić później mniej komplikacji. A jak już teraz ma 2500 gram do porodu może mieć spokojnie 3 kg
Ja jak ostatnio z wizyty wróciłam i płakałam że młody taki malutki to teściowa do mnie mówi "mniejsze dziecko łatwiej urodzić, czego się przejmujesz" ;)

reklama
Luiska mój się urodził 3 kg spadł do wagi 2890 gram i jest taki slodziutki malutki kochaniutki🥰😍 nie bój się będzie pięknie. Przynajmniej przy tym porodzie nie pekalm nie musieli mnie szyć i czuje się jakbym nie rodziła. W niedzielę urodziłam A wczoraj byłam sama na zakupach w biedronce 😆znajomi w szoku co ja tam robię. Jakby nie dodatkowe kg które mi zostały nie widać by było że byłam w ciąży jeszcze 4 dni temu 🤣 przy wcześniejszych porodach mnie nacinali bo dzieci duże dochodzialam do siebie 2 tyg 🤦‍♀️ także bez obaw. To moje 3 dziecko i mniejsze lepiej urodzić później mniej komplikacji. A jak już teraz ma 2500 gram do porodu może mieć spokojnie 3 kg

Pocieszyłaś mnie! ♥️ jak czytam takie wypowiedzi, to mi zaraz lepiej 🙂 myślę, że do 3kg nie dobije, bo rośnie już troszkę wolniej, ale ważne, że w ogóle przybiera :)
Cieszę się, że jesteś w super formie ;) a jak Maluszek? Jak Wasze noce i karmienie?

Twój mały nie jest taki malutki😉nie przejmuj się moja córka w poprzedniej ciąży jak się urodzila miała zaledwie 2kg. Była malutka ale szybko nadrobila. Tylko tyle że na początek kupowałam śpiochy 50tki ale za długo w nich nie chodziła

2kg to malusia kruszynka 🥰 ja też kupiłam kilka śpioszków i bodów w r.50, tak na sam początek, bo nie zapowiada się, żeby te 50cm miał przekroczyć. No chyba, że źle go mierzą i nas zaskoczy 😅🤪

Dziewczyny ja mam teraz taki apetyt że non stop coś jem :p i piersi mnie bardzo bolą i zrobiły się takie twarde i pełne. A mały jak się wierci to w szyjce takie nieprzyjemne kłucie czuje że masakra. Ze starszakiem tak nie miałam, z nim skurcze przepowiadające miałam dzień przed porodem i w dniu porodu a tu zupełnie inaczej

Czyli jednak każda ciąża jest inna :) Ja też mam smaka, żeby podjadać. Może nie jestem głodna, ale coś ciągle za mną chodzi 😃 kłucie też mam tam na dole,jak mały się wierci.
Moja mama z babcią też mi powtarzają, że lepiej dla mnie, że dziecko nie będzie za duże :)

Dziękuję Dziewczyny za wsparcie ♥ troszkę ciężko mi sobie wyobrazić, że urodzę takie malutkie dziecko. Przeważnie koleżanki rodzą dzieci takie w przedziale 3400-3800g i chyba przez to miałam wyobrażenie, że mniejsze dzieci się nie rodzą :)

Mam nadzieję, że jak już się rozpakujemy, to będziemy tu dalej sobie pisać 😃
Mój synek miał 2670g urodzony 37/38 tydzień 🙂

Luiska
Była malutka ale naszczescie nic poza tym jej nie dolegalo😉 teraz ta kruszynka ma 35kg i jest większa o pół głowy od starszego o półtorej roku brata😂 także wielkością się nie przejmuj

No to kobitka daje radę 😁💪♥️
Ja się tylko zastanawiam, co się stało po drodze, że mały przestał rosnąć albo zwolnił tempo. Bo moja znajoma ma na dokładnie ten sam dzień termin co ja i porównywałyśmy wyniki z usg i chłopaki mieli identyczne wymiary i wagę, później już tego nie porównywałyśmy, ale jej synek ma ok 3800gr.

No to kobitka daje radę 😁💪♥️
Ja się tylko zastanawiam, co się stało po drodze, że mały przestał rosnąć albo zwolnił tempo. Bo moja znajoma ma na dokładnie ten sam dzień termin co ja i porównywałyśmy wyniki z usg i chłopaki mieli identyczne wymiary i wagę, później już tego nie porównywałyśmy, ale jej synek ma ok 3800gr.
Może poprostu będzie drobniejszy😉 nie wszystkie dzieci jednakowo rosną😉 zobaczysz jak się urodzi jak zacznie nadrabiać

Witajcie dziewczyny:) dzisiaj 11 września o 00:25 urodziłam :) czuje się rewelacyjnie, nie pękłam, nie nacinali. Sam poród praktycznie bezbolesny, nie sądziłam że jest to możliwe skurcze mnie prawie wcale nie bolały. Miałam 10cm i śmiałam się z położną, trafiłam na super kobietkę :) tylko na partych się darłam jak zawsze ale były dwa. Poród marzenie zdecydowanie najlepszy i najmniej bolesny ze wszystkich. Każdej z Was takiego życzę :) mała waży 2400g i ma tylko 45cm jest maleńka ale ze mną na sali, nie w inkubatorze.

reklama
Witajcie dziewczyny:) dzisiaj 11 września o 00:25 urodziłam :) czuje się rewelacyjnie, nie pękłam, nie nacinali. Sam poród praktycznie bezbolesny, nie sądziłam że jest to możliwe skurcze mnie prawie wcale nie bolały. Miałam 10cm i śmiałam się z położną, trafiłam na super kobietkę :) tylko na partych się darłam jak zawsze ale były dwa. Poród marzenie zdecydowanie najlepszy i najmniej bolesny ze wszystkich. Każdej z Was takiego życzę :) mała waży 2400g i ma tylko 45cm jest maleńka ale ze mną na sali, nie w inkubatorze.
Gratulujemy Kochana🤗😘 wspaniale że wszystko poszło tak sprawnie mam nadzieję że u nas też będzie taki szybki i bezpieczny poród 😊 jeszcze raz gratulujemy 😘 dużo zdrowia dla ciebie i małej i szybkiego powrotu do domku 😍😘💐 czekamy na kolejne wspaniałe wieści 🤗🙏

Do góry