reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

agaaa1990, Myślę że może to być zapalenie pęcherza. A może z cewki moczowej?
Ja mam bardzo ciemny mocz, piję 2 litry wody dziennie, mimo to mam wrażenie nieraz, że jakiś taki pomaranczowy kolor moczu. W dzień chce mi się mocno siku , ale robię nieduże ilości, a w nocy co 1-1.5h sikam bardzo duże ilości za każdym razem.

Ana1992, dziękujęmy i daj znać co tam jutro na wizycie Wam powiedzieli :)

reklama
U mnie dzis byla położna, jak jej powiedziałam, że boli mnie krocze tak, że ciężko chodzić/siedzieć/obracać się na boki w czasie snu i dodatkowo czuję bóle podbrzusza jak na okres czasami to stwierdziła, że mam sie nastawiać na poród przed 17 września 🙈 zobaczymy czy ma rację i coś się zacznie, czy wytrzymam do tego terminu cc 🤷‍♀️

agaaa1990, Myślę że może to być zapalenie pęcherza. A może z cewki moczowej?
Ja mam bardzo ciemny mocz, piję 2 litry wody dziennie, mimo to mam wrażenie nieraz, że jakiś taki pomaranczowy kolor moczu. W dzień chce mi się mocno siku , ale robię nieduże ilości, a w nocy co 1-1.5h sikam bardzo duże ilości za każdym razem.

Ana1992, dziękujęmy i daj znać co tam jutro na wizycie Wam powiedzieli :)

No ja tak samo w nocy mega duże ilości sikam aż się zastanawiałam skąd to się bierze aż tyle nie pije na wieczór. No nic powtórzę jutro badanie i się zobaczy co lekarz na to. O ile zdążę bo to już 38+5 😬

No ja tak samo w nocy mega duże ilości sikam aż się zastanawiałam skąd to się bierze aż tyle nie pije na wieczór. No nic powtórzę jutro badanie i się zobaczy co lekarz na to. O ile zdążę bo to już 38+5 😬

Może jak leżymy w nocy, to pęcherz mniej jest naciskany przez dziecko i łatwiej się w nim zbiera mocz? 🤔😆

NieZadowolona, To położna trochę Ci namieszała w głowie co? 🙈

U mnie dzis byla położna, jak jej powiedziałam, że boli mnie krocze tak, że ciężko chodzić/siedzieć/obracać się na boki w czasie snu i dodatkowo czuję bóle podbrzusza jak na okres czasami to stwierdziła, że mam sie nastawiać na poród przed 17 września 🙈 zobaczymy czy ma rację i coś się zacznie, czy wytrzymam do tego terminu cc 🤷‍♀️
Mnie boli kroczę i plecy taki ból idący przez kręgosłup kroczę i uda 🙉 od jakiś dwóch tygodni najbardziej w nocy mi mówią położne chodzić chodzić i jeszcze raz chodzić jak chcesz urodzić 😂 bo wtedy szyjka zaczyna się szybciej skracać ale my się szykujemy do porodu siłami natury chodzę do dziesięciu kilometrów dziennie 😜 i powiem że wcześniej aż tak mały nie napierał było czuć nieźle ale teraz jak główką napiera jak idę to się w pół można zgiąć potrafi zaboleć 😅 ale myślę że może to szyjka się skraca i coraz bardziej to czuję🤔 mam taką nadzieję 😍🥰 powodzenia w razie co daj nam znać 🙏😊

A jak Wasze maluszki- wiercą się bardzo? :) mój raczej jest dość aktywny ;)
Mój jest mniej aktywny 🤔 ale dalej nieźle się wierci i kręci ale już jest duży i miejsca nie ma ja też to dojść mocno odczuwam często tak się wierci że cały brzuch zmienia kształt taką kulę na brzuchu widzę i się zastanawiam czy to pupa czy główka 😅😊 już czekam na ten poród i do czekać się nie mogę aż go zobaczymy 😍🥰🙏

Dziewczyny czy wy też macie tak dużo śluzu?? Mnie dziś zalewa, non stop mam mokro. Zastanawiam się czy to jakis objaw zbliżającego się porodu i jestem przerażona bo przecież mały taki malutki według gina :0

reklama
Dziewczyny czy wy też macie tak dużo śluzu?? Mnie dziś zalewa, non stop mam mokro. Zastanawiam się czy to jakis objaw zbliżającego się porodu i jestem przerażona bo przecież mały taki malutki według gina :0

Ja mam też dużo, od może 2tygodni. Taki mleczny. I mam tak jak Ty, że modlę się, żeby mój jeszcze posiedział w brzuchu i sobie rósł.

Do góry