reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Melduję się, 5.09 o 22 godzinie przez cc urodził się Ignaś 😁 Waga prawie 4200 g, 59 cm długości. Na razie jestesmy z maluszkiem w szpitalu. Ja dochodzę do siebie po cc, Ignaś sporo śpi na razie.
Gratulacje ! Jak się czujesz po cc ? U nas poród był dzień wcześniej , dochodzę do siebie dalej ale ma wrażenie ze trzeci i czwarty dzień jest gorszy niż drugi , u Ciebie tez tak jest ?

reklama
Do dziewczyn które będą rodzić sn jak widzicie wzzystko ma swoje plusy i minusy 😊 wiadomo poród jest trudny ale ja urodziłam w nocy z soboty na niedzielę i jutro idę do domu. Czuję się jak nowo narodzona nic mi nie jest. Po cc jednak człowiek musi dojść do siebie i niestety pobyt w szpitalu jest dłuższy. A teraz jak nie ma odwiedzin to już strasznie się dłuży. To tak na pocieszenie dla tych co się boją 😁 cc ma największą zaletę taka że nie męczą te okropne skurcze 🤪

Hej , my już na świecie w komplecie od piątku :) Cc bardzo sprawne , dla dziewczyn które na to czekają naprawdę nie jest strasznie :) teraz wiadomo trochę gorzej bo brzuch dokucza ale jest do przeżycia , niestety my jeszcze w szpitalu bo malutka ma bilirubine na pograniczu i nie pozwolili nam narazie wyjść :/
Cześć! ✌️ Gratulacje! Ja termin cc mam na 09.09 i panicznie się boje 🙈 jakieś rady?

Cześć! ✌ Gratulacje! Ja termin cc mam na 09.09 i panicznie się boje 🙈 jakieś rady?
Przede wszystkim się nie bój bo naprawdę sam zabieg jest bardzo ok , ani wkucie nie boli ani cięcie nie jest straszne , leżysz praktycznie nic nie czujesz jedynie trochę niedobrze mi było od znieczulenia i taki nie miły posmak w ustach. Po zabiegu to już wiadomo No boli nie ma się co oszukiwać ale dają dużo przeciwbólowych i da się przeżyć , ja od drugiego dnia normalnie chodzę siedzę biorę prysznic , tylko powolutku i pozatym dużo leżenia :)

Dziewczyny ja też już po badaniach. Dziś miałam u mojej gin ktg i usg ( w czwartek mam usg i przepływy znów w szpitalu).
Zdaniem mojej gin mały waży 2,5kg (dziś 37+6tc). Nadal malutki, ale przybiera 200g tygodniowo, więc ok. Jej zdaniem nie ma za krótkich nóżek (tak jak to mówią w szpitalu), jest proporcjolany, cały mały. Władowała mi łapę, ale tylko sprawdziła ph ,nie zwracając uwagi na rozwarcie, ale ona twierdzi, że to już w 38tc bez znaczenia🙈 śmiała się tylko, że może dziecko małe ale "interes" ma duży 😂 tak go wystawiał i machał nim na lewo i prawo, że miała problem zrobić pomiary kości udowych.
Ktg w porządku, skurczów brak, mimo że kilka razy brzuch mi konkretnie stwardniał podczas tego badania.

Teraz mam stresa, co znów w szpitalu na usg uslysze w czwartek, tam zawsze mi stracha napędza.

MamaChłopaków, w którym tygodniu jesteś?

Mamusie, które już urodziły, gratulacje ♥🥳🎊 zdrowia dla Was i Maluszków! 🥰💐

Przede wszystkim się nie bój bo naprawdę sam zabieg jest bardzo ok , ani wkucie nie boli ani cięcie nie jest straszne , leżysz praktycznie nic nie czujesz jedynie trochę niedobrze mi było od znieczulenia i taki nie miły posmak w ustach. Po zabiegu to już wiadomo No boli nie ma się co oszukiwać ale dają dużo przeciwbólowych i da się przeżyć , ja od drugiego dnia normalnie chodzę siedzę biorę prysznic , tylko powolutku i pozatym dużo leżenia :)
Niby wiem ze mam się nie bac ale na sama myśl skacze mi ciśnienie 🙈 chciałabym to już mieć za sobą i tulić malutka ♥️ Zastanawiam się czy mogę poprosić o coś na uspokojenie przed cc?

Również gratuluję kolejnym rozpakowanym mamusiom ;) wszystkiego dobrego dla was ;)
ja jutro zaczynam 37tc, zdziwiło mnie że doktor mi gbs nie pobrał i obawiam się że kolejna wizyta to będzie za późno no ale kłócić się nie będę :( mam przeczucie że wszystko jest ok, że to jakiś błąd pomiaru czy coś, no pożyjemy zobaczymy.

Gratuluję dziewczyny, miło się czyta że tu tyle się dzieje :)

Mama chłopaków a starsze dzieci jakie duże się rodziły? Na kiedy masz termin?

Luiska ciekawa jestem ile w rzeczywistości te nasze dzieci ważą.. a co z brzuszkiem? Nie ma już odchyleń od reszty ciałka?

reklama
Gratuluję dziewczyny, miło się czyta że tu tyle się dzieje :)

Mama chłopaków a starsze dzieci jakie duże się rodziły? Na kiedy masz termin?

Luiska ciekawa jestem ile w rzeczywistości te nasze dzieci ważą.. a co z brzuszkiem? Nie ma już odchyleń od reszty ciałka?
Staraszak miał 3,5 kg i 57cm. Gin mówi że przez 2 tyg powinien do 3,200 dobić, o ile będzie chciał posiedzieć tyle. Termin mam na 29 września ale jak do 22 września się nic nie zadzieje to i tak będzie cc

Do góry