reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Faktycznie idziemy łeb w łeb ;) mnie też brzuch opadł i przepowiadające męczą, najgorzej w nocy, bo brzuch jak skała i szkoda mi małego,że tam w tej ciasnocie musi siedzieć :) mało się wtedy rusza.
Ja właśnie też torbę spakowałam :) Nie wiem, czy nie za dużo tych rzeczy biore 🤔
A ja właśnie noc cała przespie jakbym nie była w ciazy😉 nawet sikac nie wstaje😉

reklama
Misiaaa, pewnie siedzisz już jak na szpilkach? 🙈
Gunka, zazdroszczę! Ja w nocy sikam co 1-1,5 h, ale mam wrażenie, że to przez te skurcze, bo wtedy zawsze mam twardy brzuch i mega parcie na pęcherz.

A ja właśnie noc cała przespie jakbym nie była w ciazy😉 nawet sikac nie wstaje😉
Zazdroszczę u mnie noce to koszmar, do łazienki niby często nie chodzę bo 2-3 razy ale jak już wstanę to się tak rozbudzam że zasnąć nie mogę :( ja od kilku dni rano mam biegunkę, co zjem to mnie zgaga piecze, każdy skurcz czy objaw analizuje pod względem rozpoczynającego się porodu :p też mam 7 września wizyte z ustaleniem terminu cc, wolałabym żebym wytrzymała do 8 przynajmniej bo będzie już mój gin po urlopie i 37 tc się zacznie więc ciąża donoszona ;)

Zazdroszczę u mnie noce to koszmar, do łazienki niby często nie chodzę bo 2-3 razy ale jak już wstanę to się tak rozbudzam że zasnąć nie mogę :( ja od kilku dni rano mam biegunkę, co zjem to mnie zgaga piecze, każdy skurcz czy objaw analizuje pod względem rozpoczynającego się porodu :p też mam 7 września wizyte z ustaleniem terminu cc, wolałabym żebym wytrzymała do 8 przynajmniej bo będzie już mój gin po urlopie i 37 tc się zacznie więc ciąża donoszona ;)
Może się okazać że dzidziuś po porodzie nadrobi i będę miała zero spania w nocy😂

Dziewczyny była któraś z was na wizycie i się okazało że szyjka się rozwiera? Pytam bo jestem w stresie ile to może potrwać. Mój mąż wraca dopiero 9 września z pracy... czy jest jakaś szansa że ten tydzień dotrwamy?😐 lekarka mi powiedziała że nie może mi dać gwarancji. I nawet magnez mi kazała zmniejszyć do dwóch tabletek dziennie bo stwierdziła że magnezem i tak nie utrzymamy a dzidziuś jak już chce to niech się rodzi🙃

Mama_chlopakow, ja mam biegunki też z rana, zaraz po przebudzeniu, a czasem i kilka razy dziennie, ale u mnie to już długo trwa, myśle ponad miesiąc. Ciekawe, czy jak odstawię magnez (a już pora na to), to się to uspokoi, bo duża dawka magnezu pomaga w zatrzymaniu wody w jelitach i dzięki temu nie ma zaparć. A może maluchy nam ugniatają jelita albo inne wnętrzności i dlatego nas "goni"?

Gunka, lekarze to potrafią nastraszyć🙈 nie odpowiem Ci na pytanie co z rozwarciem, bo się nie znam🤦‍♀️ ale wytłumacz swojemu maluszkowi, żeby tydzień jeszcze poczekał na tatę 😊

Mama_chlopakow, ja mam biegunki też z rana, zaraz po przebudzeniu, a czasem i kilka razy dziennie, ale u mnie to już długo trwa, myśle ponad miesiąc. Ciekawe, czy jak odstawię magnez (a już pora na to), to się to uspokoi, bo duża dawka magnezu pomaga w zatrzymaniu wody w jelitach i dzięki temu nie ma zaparć. A może maluchy nam ugniatają jelita albo inne wnętrzności i dlatego nas "goni"?

Gunka, lekarze to potrafią nastraszyć🙈 nie odpowiem Ci na pytanie co z rozwarciem, bo się nie znam🤦‍♀️ ale wytłumacz swojemu maluszkowi, żeby tydzień jeszcze poczekał na tatę 😊
Chyba tak zrobie😂hehe

reklama
Od kilku dni mam bóle podbrzusza promieniujące do pleców. Myślicie, że to może być oznaka, że coś tam się dzieje? 🤔 szyjka, rozwarcie? Jutro mam wizytę u ginekologa to się dowiem, ale te bóle jak na okres mnie intrygują. Jutro też zaczynam 37 tydzien, więc ciąża już donoszona 🥰 i poznam termin CC 😍🤩

Leżę właśnie w szpitalu bo miałam zawężony zapis KTG, takie bóle nawet się nie piszą a też łupie mnie w krzyżu. Lekarze mówią że to standard i przeciążenie mięśni plus ucisk na kręgosłup.

Mama_chlopakow, ja mam biegunki też z rana, zaraz po przebudzeniu, a czasem i kilka razy dziennie, ale u mnie to już długo trwa, myśle ponad miesiąc.
(...)
A może maluchy nam ugniatają jelita albo inne wnętrzności i dlatego nas "goni"?

Lekarz wysłał mnie do szpitala przez zawężony zapis KTG ale leżę tylko dlatego, że właśnie mam biegunkę. Nie daje nic sugerowanie, że to z powodu wielkości dziecka i ucisków robią obserwacje i dali mi dietę "na problemy jelitowe" plus potas w tabletkach.
Mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie bo KTG jest ok, skurczy brak - tylko przepowiadające i bez sensu leżę w izolatce.

U nas wg OM termin 20.09, wg prenatalnych na 10.09. a wg USG jestem już 40 +4 bo mała ma przypuszczalną wagę (na ubiegły poniedziałek) 3860g (+/- 560g).
Jesteśmy wysocy ona będzie długaśna.. i nie wiem czy ubranka na 56na wyjście nie będą za krótkie 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️.

Swoją drogą serio boję się tej wagi, na szczęście mój lekarz prowadzący mówi że jak dobijemy do 4200-4300 (bo to i tak +/- 500g) to będziemy szukać alternatywnych rozwiązań dla porodu siłami natury żeby mi też krzywdy nie zrobić, choć bije się z myślami bo zdrowie małej jest dla mnie najważniejsze... 🤷🏻‍♀️

Do góry