reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja nie robię bo to nic nie zmieni[emoji51] gdyby było jakieś obciążenie rodzinne to może...
U mnie zmieni wiele, przestanę panikować. Bo jak sobie PAPP-A przypomnę to do dzisiaj mnie mdli.
A po 35rż jeszcze na amniopunkcję będą namawiać.. Tym bardziej, że w 2 ciąży byłam wciągnięta w program prenatalny.

@Aklime to tak jak my tez jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, rodzicom może powiemy po 13.01 czyli pierwszej wizycie :)

A to z tymi tygodniami to różnie mówią lekarze tez. Ja urodziłam pierwszego syna 37t2d i już mówili ze to 38.

@Anisa15 mina nie martw się! Mam nadzieje ze 2 trymestr już powitasz w lepszej formie a może nawet i szybciej :)

@Madeline. Ja chyba az takiego hardcore’u nie miałam. Ale teraz czuje się jak w 3 ciazy mdłości już takie dla mnie dosyć mocne, ze na nic nie mam ochoty ani siły. Teraz byłam na spacerze na takim przymrozku nad zatoka to jest mi odrobine lepiej.

@Dwa+Trzy ja myśle o takim tescie ze względu na poprzednia ciąże, ale zosbaczymy jeszcze. Trochę mnie kusi ze już po 10 tygodniu mogłabym odetchnąć
No właśnie, ten spokój jest bezcenny..

Widzialam ze jest konkurs na stonie babyboom i mozna wygrac za darmo:) ja planuje zrobic tylko prenatalne prywatnie ale raczej bez PAPP-A chyba nie chce sie stresowac w razie czego, co bedzie to bedzie. I chcialabym tak ok 13 tyg, moze plec by juz powiedzieli:)
Ja już będę miała obowiązkowo :/ a Ty ile masz lat?
Muszę zerknąć na ten konkurs ;)
O pierwszym Synu dowiedziałam się w 12tc, sama wypatrzyłam ale ja od początku czułam chłopaka :) Przy drugim dopiero w 18tc i to najpierw był dziewczynką przez chwilę a że ja mocno na córę nastawiona to przeszłam rozczarowanie.
A teraz gdzieś czuję ten róż ale staram się nie nakręcać i tym razem chciałam po prostu dziecka :) Zdrowego ! :)

reklama
U mnie zmieni wiele, przestanę panikować. Bo jak sobie PAPP-A przypomnę to do dzisiaj mnie mdli.
A po 35rż jeszcze na amniopunkcję będą namawiać.. Tym bardziej, że w 2 ciąży byłam wciągnięta w program prenatalny.

No właśnie, ten spokój jest bezcenny..

Ja już będę miała obowiązkowo :/ a Ty ile masz lat?
Muszę zerknąć na ten konkurs ;)
O pierwszym Synu dowiedziałam się w 12tc, sama wypatrzyłam ale ja od początku czułam chłopaka :) Przy drugim dopiero w 18tc i to najpierw był dziewczynką przez chwilę a że ja mocno na córę nastawiona to przeszłam rozczarowanie.
A teraz gdzieś czuję ten róż ale staram się nie nakręcać i tym razem chciałam po prostu dziecka :) Zdrowego ! :)
A ja czuje chlopca, ale trudno, nastepnym razem bede celowac w dziewczynkę:) ja dopiero 25, jak urodze to 26 juz bedzie:)

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad testami prenatalnymi typu Nifty?
Bo ja chciałabym zrobić chociażby ze względu na skończone 35lat bo na bank wyślą mnie na PAPP-A , które mnie tylko stresuje bo ryzyko zawsze jakieś wyliczą :/
Ja mam 38 lat więc też mnie pewnie będą wysyłać ( w poprzedniej ciąży lekarz od razu mnie wysłał, bez pytania, a nawet podstawowego badania USG nie zrobił żeby sprawdzić czy coś jest i gdzie :( Jednak te badania to tak jak piszesz tylko statystyka, która potem stresuje kobietę przez całą ciążę. Dlatego jak się da to mam zamiar odmówić. Moja mama urodziła mnie w wieku 43 lat, nie było wtedy bety, Nifty, Papp -a ani nawet USG ( było, ale w skrajnych przypadkach) to sprawiło, że moja mama mimo, że jako pielęgniarka, świetnie wiedziała o ryzyku ciąży w późnym wieku, mogła cieszyć się w pełni stanem błogosławionym, bez stresu i myśleniu o głupotach, a potem powitać na świecie w pełni zdrową dziewczynkę :)

A ja czuje chlopca, ale trudno, nastepnym razem bede celowac w dziewczynkę:) ja dopiero 25, jak urodze to 26 juz bedzie:)
To na spokojnie, jeszcze nie musisz się interesować tymi testami ;)

Ja mam 38 lat więc też mnie pewnie będą wysyłać ( w poprzedniej ciąży lekarz od razu mnie wysłał, bez pytania, a nawet podstawowego badania USG nie zrobił żeby sprawdzić czy coś jest i gdzie :( Jednak te badania to tak jak piszesz tylko statystyka, która potem stresuje kobietę przez całą ciążę. Dlatego jak się da to mam zamiar odmówić. Moja mama urodziła mnie w wieku 43 lat, nie było wtedy bety, Nifty, Papp -a ani nawet USG ( było, ale w skrajnych przypadkach) to sprawiło, że moja mama mimo, że jako pielęgniarka, świetnie wiedziała o ryzyku ciąży w późnym wieku, mogła cieszyć się w pełni stanem błogosławionym, bez stresu i myśleniu o głupotach, a potem powitać na świecie w pełni zdrową dziewczynkę :)
Zazdroszczę właśnie tej niewiedzy..
Mój mąż zupełnie nie rozumie po co się stresuję a przy tym tak mi działa na nerwy, że szkoda gadać :/ Fajnie, że on spokojnie śpi ale szkoda, że nie rozumie, że Ktoś inny może schizować..

Ja jeszcze napisze tak apropos badań genetycznych w ciazy, ze jeśli któraś z Was chce o tym pogadać to zapraszam do kontaktu prywatnie. Nie chce tu nikogo straszyć i sama chce wierzyć, ze urodzę kolejne zdrowe dziecko. Ale jeśli się zastanawiacie to dajcie znać, ja mogę podzielić się swoim dowsiadczeniem bez namawiania do czegokolwiek :) w wieku 28 lat urodziłam córkę z zespołem patau tak dla przypomnienia, jeśli zastanawiacie się czemu się tu produkuje ;p

Ja jeszcze napisze tak apropos badań genetycznych w ciazy, ze jeśli któraś z Was chce o tym pogadać to zapraszam do kontaktu prywatnie. Nie chce tu nikogo straszyć i sama chce wierzyć, ze urodzę kolejne zdrowe dziecko. Ale jeśli się zastanawiacie to dajcie znać, ja mogę podzielić się swoim dowsiadczeniem bez namawiania do czegokolwiek :) w wieku 28 lat urodziłam córkę z zespołem patau tak dla przypomnienia, jeśli zastanawiacie się czemu się tu produkuje ;p
No ale takie wady z tego co wiem są nieuleczalnie więc i tak nic nie zrobisz. W Polsce z tego co wiem nie ma możliwości terminacji ciąży w takich czy innych przypadkach. A leczyć tego się nie da.

No ale takie wady z tego co wiem są nieuleczalnie więc i tak nic nie zrobisz. W Polsce z tego co wiem nie ma możliwości terminacji ciąży w takich czy innych przypadkach. A leczyć tego się nie da.

Można się przygotować. Nie tylko psychicznie ale tez pod katem pomocy dziecku po porodzie. I na ta chwile terminacja jest możliwa

Wiem niska hcg ale nadzieję jeszcze mam że się uda 😉 mam córcie 2 latka w domu
Nie jest wcale niska , jesteś 5 dni młodsza ode mnie A ja 6 dni temu miałam bete 190 którą za 24h wynosiła 330 a po 48h 740. Masz dłuższe cykle to dlatego. A jak widać po mnie beta wzrasta prawidłowo a i tak skądś krwawienie, więc czasem ta prawidłowa beta o niczym nie świadczy.

reklama
Hej dziewczyny! Podczytuję Was od jakiegoś czasu i mam nadzieję, że dołączę do Waszego grona ♥
U mnie dziś 19 dc, myślę, że owu mogła być ok. 31.grudnia. W Sylwestra po wypiciu połowy drinka dostałam okropnych bólów żołądka.. i o dziwo zwymiotowałam. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłam, ale myślałam, że może jakaś chwilowa niestrawność. Zignorowałam to i o północy napiłam się szampana.. to samo! Nad ranem znów leciałam do toalety.. Wczoraj po zjedzeniu chipsów również niestrawność, odrzuca mnie zapach piwa i np. zmywarki. Do tego czuje takie jakby ciągnięcie w brzuchu, nie jest to ból, po prostu coś innego.. nieznanego mi. Na przemian bolą mnie jajniki i mam wzdęty brzuch. Czyżby się udało? Czy to w ogóle możliwe, że tak wczesna ciąża daje o sobie znać? Jak było u Was? :)
P.S. Ogromnie gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom♥

Ostatnia edycja:
Do góry