reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

@Aklime to tak jak my tez jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, rodzicom może powiemy po 13.01 czyli pierwszej wizycie :)

A to z tymi tygodniami to różnie mówią lekarze tez. Ja urodziłam pierwszego syna 37t2d i już mówili ze to 38.

@Anisa15 mina nie martw się! Mam nadzieje ze 2 trymestr już powitasz w lepszej formie a może nawet i szybciej :)

@Madeline. Ja chyba az takiego hardcore’u nie miałam. Ale teraz czuje się jak w 3 ciazy mdłości już takie dla mnie dosyć mocne, ze na nic nie mam ochoty ani siły. Teraz byłam na spacerze na takim przymrozku nad zatoka to jest mi odrobine lepiej.

@Dwa+Trzy ja myśle o takim tescie ze względu na poprzednia ciąże, ale zosbaczymy jeszcze. Trochę mnie kusi ze już po 10 tygodniu mogłabym odetchnąć

reklama
Dołączam i ja z terminem na 6 września orientacyjnie na razie wg miesiączki😉 Witajcie dziewczyny 😉 dużo zdrówka i powodzenia a ja mam pytanko kto robił bhcg pochwalic się? ☕😜

Z tego co widziałam to większość dziewczyn robiło betę.
U mnie było tak:
23.12 - 223
27.12 - 1529
30.12 - 7440 - tego dnia miałam wizytę i zarodka jeszcze nie było widać.
Ostatnia miesiączkę miałam 28.11, ale owulacja nastąpiła dosłownie kilka dni po zakończeniu krwawienia więc ciężko mi powiedzieć, który dzień ciąży to będzie.

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad testami prenatalnymi typu Nifty?
Bo ja chciałabym zrobić chociażby ze względu na skończone 35lat bo na bank wyślą mnie na PAPP-A , które mnie tylko stresuje bo ryzyko zawsze jakieś wyliczą :/
Widzialam ze jest konkurs na stonie babyboom i mozna wygrac za darmo:) ja planuje zrobic tylko prenatalne prywatnie ale raczej bez PAPP-A chyba nie chce sie stresowac w razie czego, co bedzie to bedzie. I chcialabym tak ok 13 tyg, moze plec by juz powiedzieli:)

reklama
Do góry