reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny, czy tylko ja słyszę ciągle, że jestem wielka/gruba?
Mam 157cm, przed ciążą było 56kg teraz mam 65kg. Dzisiaj 25+1tc.
I kto by mnie nie spotkał to mówi mi, że jetsem gruba, juz mam tego dość :dry::crazy:

reklama
I kto by mnie nie spotkał to mówi mi, że jetsem gruba, juz mam tego dość :dry::crazy:
Co z tymi ludźmi? Nie jesteś gruba tylko w ciąży. Ty kiedyś schudniesz, a słoma w butach ludziom zostanie na zawsze!

Nie ma co sie tym przejmować, z tego co słyszę dookoła po ciąży szybko gubi sie kilogramy. Poza tym to przeciez ciąża, każda jest inna, inaczej wygląda przybieranie na wadze itd. Ja jestem w 27 tyg. + 5 i mam juz 1 metr w obwodzie brzucha😅 aż boję sie pomyśleć co będzie później. Ja ok. 3 kg schudlam w I trymestrze przez mdlosci, a teraz powoli nadrabiam i juz kilka kg na plusie jestem i widzę, że oprócz brzucha idzie też w biodra i uda. To naturalne przecież...
Jeśli ludzie mówią coś takiego żartobliwie albo w przyjaznej formie typu "wielorybciu" to ok (ja sie przyzwyczaiłam i sama żartuję z tego). A jeśli to złośliwie czy na poważnie to olałabym, nie warto tracić czasu i nerwów na głupotę ludzi.

To ja mam odwrotnie..., mi mija mama powiedziała, że za mało jem, bo przytyłam 5kg do 26tc. Mąż za to mówi, że grubasek jestem :) ale pieszczotliwie :) reszta nic nie mówi. Ważę 65kg przy 160cm.

Nie przejmujcie się kg, to zejdzie. Zresztą zdrowie Twoje i Maluszka najważniejsze.

Powoli ale do przodu ;p start 3 trymestru i młody jak na złość szuka nowego miejsca, wszędzie mnie rwie dzisiaj. Chyba trzeba się nastawić na niespokojne nocki...

U mnie 28 tydz. + 6 dzień, Maluch ważył kilka dni dni temu prawie 1,5 kg :D od ostatniej wizyty w 25 tygodniu praktycznie podwoił masę;)
Poza tym powoli do przodu. U mnie ostatnio wyszły za wysokie wyniki krzywej cukru, na czczo ok, ale po 2 h wypicia glukozy wynik powyżej 160 mg... Do diabetologa muszę zapisać się, a na razie ograniczam cukier w diecie.
Skraca mi sie też szyjka macicy, niby nadal jest w porządku, bo ma 30 mm, ale polecialo mi 6 mm w ciągu ostatnich 3 tygodni, więc muszę więcej uważać i wypoczywać 😒

reklama
U mnie dziś ciężki dzień.Rano tak się zakrztusiłam wodą,aż mnie zatkało i nie mogłam oddychać.Teraz po obiedzie mdli mnie i chyba się przywitam z muszlą.Ogólnie i ciężej dziś oddycha.Mam nadzieję że jutro będzie lepiej.

Do góry