reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Hej dziewczyny :) jestem w 11 tygodniu ciąży i tylko przez tydzień miałam raz dziennie wymioty i to miesiąc temu. Sądzę, że będzie chłopak;) jeśli tak to Seweryn ;) mam pytanko bo mam podwyższony cukier i w przyszłym tygodniu idę na test obciążenia glukozą. Czy krew pobierają z jednej czy z dwóch rąk? I czy może z palca też? Kupiłam glukozę o smaku cytrynowym. Mam nadzieję że dam radę to wypić i że nie zwymiotuje. Podobno można wycisnąć do tego sok z cytryny? Termin mam na 5 września.

Hej dziewczyny :) jestem w 11 tygodniu ciąży i tylko przez tydzień miałam raz dziennie wymioty i to miesiąc temu. Sądzę, że będzie chłopak;) jeśli tak to Seweryn ;) mam pytanko bo mam podwyższony cukier i w przyszłym tygodniu idę na test obciążenia glukozą. Czy krew pobierają z jednej czy z dwóch rąk? I czy może z palca też? Kupiłam glukozę o smaku cytrynowym. Mam nadzieję że dam radę to wypić i że nie zwymiotuje. Podobno można wycisnąć do tego sok z cytryny? Termin mam na 5 września.
Pobierają z jednej ręki. Najpierw na czczo, później po 1h i 2h. Co do soku z cytryny to w niektórych laboratoriach pozwalają. Ale sok może zafauszować wyniki. Ja w poprzedniej cukrzycowej ciąży piłam wodę z cutryną, żeby obniżyć cukier przy posiłkach.

Dziewczyny help, okropny ból głowy jakbym miała potężnego kaca, smarowanie drzemka i świeże powietrze nie pomagają :(
Skąd ja to znam. Też tak miałam nieraz, jak jeszcze chodziłam do pracy i to był turbokosmos wysiedzieć w tym stanie do 17. Tylko u mnie oprócz boólu głowy były jeszcze mdłości i to uczucie jak się kotłuje wszystko w żołądku, jakbym chciała zwymiotować, a nie mogła. Okropieństwo🤯. Może to ze zmęczenia, albo czymś się zestresowałaś i Cie złapało. Albo źle spałaś lub zjadłaś coś co Ci nie służy w obecnym stanie.

Zazdroszczę Wam tych imion - wychodzi na to że u nas musi być córa (Róża❤️), bo nie ma szans żebyśmy się dogadali co do imienia syna... Jak nic zostanie "chłopiec" 😆

My z mężem od kiedy jesteśmy razem mamy wybrane imiona dla naszych dzieci. Obydwoje jednomyślnie wybraliśmy Antka i Olka dla chłopców, a Zuzię i Maję dla dziewczynek. Niestety szwagier skradł nam Zuzię. Tak ze musi być parka albo 2 chłopaków, bo druga dziewczynka byłaby bezimienna 😉😂

reklama
Do góry