reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Mam pytanie czy ktoras z Was planuje lub chodzi do fizjo zeby przygotować sie do porodu i dwa czy ktos wybral sie baseny termalne albo ma opinie lekarza czy to bezpieczne ?

reklama
Mam pytanie czy ktoras z Was planuje lub chodzi do fizjo zeby przygotować sie do porodu i dwa czy ktos wybral sie baseny termalne albo ma opinie lekarza czy to bezpieczne ?
Ogólnie termy nie są odpowiednie dla kobiet w ciąży. Nie tak dawno był poruszany ten temat, bo akurat pytałam o to samo, bo jechaliśmy do Krakowa i Zakopane itp. Jednak ja odpuściłam termy, tak jak radziły dziewczyny.
Co do fizjo to sama jestem fizjo, jednak pracuje w innym obszarze, ale mam w planach wybrać się żeby zaspokoić swoją ciekawość, bo mam kilka pytan 😉 ogólnie uważam że warto.

Mamy na 6 marca, tak żeby w 12 tygodniu być. Mam oczywiście obawy ale to chyba każda z nas ma lub miała. :)
A nie 13 tydz?:) ja mam termin na 8-9wrzesnia zalezy u ktorego gina , i u tego na 8 wrzesnia bede miala prenatalne, kazal przyjsc 25 lutrgo ale zapisalam sie na 28 lutego bedzie to wg jego 12tydz+3

A nie 13 tydz?:) ja mam termin na 8-9wrzesnia zalezy u ktorego gina , i u tego na 8 wrzesnia bede miala prenatalne, kazal przyjsc 25 lutrgo ale zapisalam sie na 28 lutego bedzie to wg jego 12tydz+3
Zawsze w środę zaczyna mi się nowy tydzień z tego co mówił lekarz. Na badania wypada mi 12 tydzień + 2 dni bo to piątek wypada. Lekarz mówił że najlepiej w 12 tygodniu iść. U mnie się nie zgadza termin z datą ostatniej miesiączki bo mam pcos i długie cykle. I tak jak pierwszy raz poszłam to jemu na usg pokazywało jakiś tydzień półtora do przodu niż było w rzeczywistości.

Zawsze w środę zaczyna mi się nowy tydzień z tego co mówił lekarz. Na badania wypada mi 12 tydzień + 2 dni bo to piątek wypada. Lekarz mówił że najlepiej w 12 tygodniu iść. U mnie się nie zgadza termin z datą ostatniej miesiączki bo mam pcos i długie cykle. I tak jak pierwszy raz poszłam to jemu na usg pokazywało jakiś tydzień półtora do przodu niż było w rzeczywistości.
Czylu termin wg usg jest inny, tydzien pozniej, ok wszystko wyjasnione:)

reklama
Czylu termin wg usg jest inny, tydzien pozniej, ok wszystko wyjasnione:)
No bo mam wpisane z karcie termin porodu OM to nie wiem co to znaczy i tu mam 8 września, a jeszcze nie mam wpisane termin z usg. :)
Wgl. teraz kilka dni to miałam takie nerwy że szok. Lekarz wystawił mi zwolnienie w tamtym tyg w środę a tu wszędzie doszło, do zus a do pracy niby nie doszło i tak wydzwaniałam aż lekarz zły był i miałam dziś pojechać po wydruk ale kierowniczka dziś w końcu ogarnęła tą sprawę i gdzieś im się w tym systemie zawieruszyło i jak wysłałam jej screen z zus pue to po tym znaleźli to zwolnienie. Normalnie aż nie mogłam jeść tak się przez to czułam.

Do góry