reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Jest juz po północy a ja jak zwykle leze i patrze w sufit. W dzien jestem nie dozycia, staram sie nie spac, ale nadchodzi noc a ja mam pelno energii.

reklama
w_ karolcia

Karolcia co powiedział lekarz na wydzieline w kolorze kawa z mlekiem? Też mam,ale nie jakoś dużo i zastanawiam się czy iść,czy czekać do wizyty.

Ja taka miałam wczoraj jeszcze przy robieniu siku, ale ja miałam dosyć obfite plamienie i to pewnie pozostałość po tym była.

Miałaś plamienie? Jeśli tak i nie była to żywa krew to pewnie pozostałości po tamtej. Ale jeśli odczuwasz niepokój związany z tym umów się na wizytę :) mi to nie dawało spokoju wiec szlam :)

A dlaczego nie bierzesz Euthyroxu? Organizm w ciąży się unormował sam czy z jakiegoś innego powodu? Pytam bo mi endo każe częściej wyniki robić i podbiła mi dawkę. I w moim przypadku słusznie, bo ciągnęłam nosem po ziemi, praktycznie od razu po zajściu tsh podskoczyło. Moja lekarz bardzo podkreśla, że w ciąży trzeba tego b. pilnować. Pytam bo jestem ciekawa jak to u innych wygląda...
Mnie wykańczały wymioty ale takie konkretne 24 na dobę, bez przerw, spadło 5kg w 2tyg więc zrobiło się niebezpiecznie a wszystko co dozwolone w ciąży nie pomagało więc zapadła decyzja o odstawieniu Eutyroxu i zmniejszeniu dawki Duphastonu z 3 tabl do 1 bo te dwa leki w połączeniu z wysoką już BetąHCG robią taki armagedon
TSH mam 1,6 obecnie a Eutyrox brałam w najniższej dawce i podobno jest tak, że w 1 trymestrze 25 nic nie wnosi bo to za mała dawka a większej póki co nie potrzebuję, do tematu wrócimy w 2 trymestrze bo wtedy może znowu potrzebować wsparcia.

U mnie kisiel, ale myśle ze pasuje się położyć spać wreszcie :D bo już późno. A już nie chce oglądać serialu bo skończyłabym drugi sezon dziś Haha 🤪
Ale mi smaka na kisiel zrobiłaś ;)

@Sandra1215 ja wszystko z chrzanem jadłam dopóki nie zaczęły się wymioty. Teraz mogę tylko rzeczy bez smaku jeść, nieprzyprawione.

Wpadłam tutaj na chwilę, aby podziękować i się pożegnać. Po postach niektórych z Was nie widzę tu dla siebie miejsca ( bo chyba w ogóle żeśmy się niezrozumiały). Dziękuję tym wszystkim koleżankom, które do tej pory udzieliły mi wsparcia czy pocieszyły dobrym słowem. Życzę wszystkim Wam zdrowej i bezproblemowej ciąży i tego aby każda z Was we wrześniu mogła przytulić swoje ukochane maleństwo. Trzymajcie się ciepło.
Może tylko masz słabszy dzień i jutro jednak do Nas zajrzysz :)

reklama
Do góry