reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Jest juz po północy a ja jak zwykle leze i patrze w sufit. W dzien jestem nie dozycia, staram sie nie spac, ale nadchodzi noc a ja mam pelno energii.

reklama
w_ karolcia

Karolcia co powiedział lekarz na wydzieline w kolorze kawa z mlekiem? Też mam,ale nie jakoś dużo i zastanawiam się czy iść,czy czekać do wizyty.

Ja taka miałam wczoraj jeszcze przy robieniu siku, ale ja miałam dosyć obfite plamienie i to pewnie pozostałość po tym była.

Miałaś plamienie? Jeśli tak i nie była to żywa krew to pewnie pozostałości po tamtej. Ale jeśli odczuwasz niepokój związany z tym umów się na wizytę :) mi to nie dawało spokoju wiec szlam :)

A dlaczego nie bierzesz Euthyroxu? Organizm w ciąży się unormował sam czy z jakiegoś innego powodu? Pytam bo mi endo każe częściej wyniki robić i podbiła mi dawkę. I w moim przypadku słusznie, bo ciągnęłam nosem po ziemi, praktycznie od razu po zajściu tsh podskoczyło. Moja lekarz bardzo podkreśla, że w ciąży trzeba tego b. pilnować. Pytam bo jestem ciekawa jak to u innych wygląda...
Mnie wykańczały wymioty ale takie konkretne 24 na dobę, bez przerw, spadło 5kg w 2tyg więc zrobiło się niebezpiecznie a wszystko co dozwolone w ciąży nie pomagało więc zapadła decyzja o odstawieniu Eutyroxu i zmniejszeniu dawki Duphastonu z 3 tabl do 1 bo te dwa leki w połączeniu z wysoką już BetąHCG robią taki armagedon
TSH mam 1,6 obecnie a Eutyrox brałam w najniższej dawce i podobno jest tak, że w 1 trymestrze 25 nic nie wnosi bo to za mała dawka a większej póki co nie potrzebuję, do tematu wrócimy w 2 trymestrze bo wtedy może znowu potrzebować wsparcia.

U mnie kisiel, ale myśle ze pasuje się położyć spać wreszcie :D bo już późno. A już nie chce oglądać serialu bo skończyłabym drugi sezon dziś Haha 🤪
Ale mi smaka na kisiel zrobiłaś ;)

@Sandra1215 ja wszystko z chrzanem jadłam dopóki nie zaczęły się wymioty. Teraz mogę tylko rzeczy bez smaku jeść, nieprzyprawione.

Wpadłam tutaj na chwilę, aby podziękować i się pożegnać. Po postach niektórych z Was nie widzę tu dla siebie miejsca ( bo chyba w ogóle żeśmy się niezrozumiały). Dziękuję tym wszystkim koleżankom, które do tej pory udzieliły mi wsparcia czy pocieszyły dobrym słowem. Życzę wszystkim Wam zdrowej i bezproblemowej ciąży i tego aby każda z Was we wrześniu mogła przytulić swoje ukochane maleństwo. Trzymajcie się ciepło.
Może tylko masz słabszy dzień i jutro jednak do Nas zajrzysz :)

reklama
Do góry