reklama
Melisa28
Fanka BB :)
Rany, ale dużo. Ja wczoraj robiłam zlecone przez lekarza badania i wyszło 95 zł. Robiłam : morfologie, mocz, HIV, kiłę, tsh.A stresik bo czekasz na serduszko?
olaaa7
Te ceny są straszne. Ja to uważam że nawet jak ciężę prowadzę prywatnie to mimo to powinny przysługiwać badania na nfz bo przecież płacę składki. Mam 5.02 wizytę u gina z nfz a 11.02 prywatnie, mam nadzieję, że ten z nfz da mi skierowanie na badania to chociaż trochę się oszczędzi.Rany, ale dużo. Ja wczoraj robiłam zlecone przez lekarza badania i wyszło 95 zł. Robiłam : morfologie, mocz, HIV, kiłę, tsh.
Melisa28
Jak masz wyniki z poprzedniego razu to nie. To się nie zmienia. Tylko musisz mieć ten papier.Ja tak.
W pierwszej ciąży chyba miałam taki sam zestaw. A myślicie, że grupę krwi muszę robić skoro robiłam ostatnio?
an.eta
Jak masz okazję, to rób badania na NFZ. Ja żałuję, że się nie zapisałam na NFZ chociaż po to, żeby właśnie dostać skierowanie. Zapłaciłam za komplet badań prawie 500 zł. Szkoda właśnie, że tyle nam odprowadzają składek, a niestety skorzystać z tego nie jest łatwo.Te ceny są straszne. Ja to uważam że nawet jak ciężę prowadzę prywatnie to mimo to powinny przysługiwać badania na nfz bo przecież płacę składki. Mam 5.02 wizytę u gina z nfz a 11.02 prywatnie, mam nadzieję, że ten z nfz da mi skierowanie na badania to chociaż trochę się oszczędzi.
olaaa7
W pierwszej ciąży chodziłam tylko prywatnie, jakoś nie pomyślałam o tych badaniach na nfz. Teraz już jestem mądrzejsza i tą kasę wolę wydać na rehabilitację synka.Jak masz okazję, to rób badania na NFZ. Ja żałuję, że się nie zapisałam na NFZ chociaż po to, żeby właśnie dostać skierowanie. Zapłaciłam za komplet badań prawie 500 zł. Szkoda właśnie, że tyle nam odprowadzają składek, a niestety skorzystać z tego nie jest łatwo.
reklama
olaaa7
Synek ma lejkowatą klatkę piersiową, musimy rehabilitować, chodzimy i z nfz i prywatnie bo wiadomo jak jest z tymi wizytami z nfz, Jak są 3 razy w miesiącu to jest dobrze. Na razie mamy obserwować, za 2 lata przyjść do kontroli do szpitala i się okaże, czy konieczna będzie operacja. Mam nadzieję, że nie. Sama myśl o tym mnie przeraża.Macie jakieś problemy, że piszesz o rehabilitacji?