reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczyny,a jak u Was z seksem? Ja nie mam kompletnie ochoty,a mąż poszkodowany 🙄 Jak już się przekonam to jakiś taki dziwny strach mnie ogarnia.. Chyba ta ciąża całkowicie zamieszala mi w głowie 🤔🤔
Dla mnie też mógłby nie istnieć, może przez te dolegliwości żołądkowe.

A właśnie jakie macie przepisane badania do zrobienia po pierwszej wizycie? Bo ja tylko morfologię, mocz, tsh i chyba witamina d3. Jakoś mało. W pierwszej ciąży miałam dużo więcej w tym grupę krwi. W ogóle po co bada się wit d3? Wcześniej jej nigdy nie robiłam.

reklama
No nie jest to podstawowe badanie, ale pewnie gin na bzika na punkcie niedoborów D. I dobrze, bo przeważnie mamy niedobory, ale w wit ciążowych zawsze jest wit d:)

Dziewczyny a widzicie mój avatar? Mamy zepsute 2 laptopy a tu mi nie pokazuje
Ja tak.

Ja dostałam zlecone takie badania:
Morfologia, mocz, różyczka igg/igm, toksoplazmoza igg/igm, cytomegalia igg/igm, hcv, hiv, kiła, TSH, ft4, oznaczenie grupy krwi i czynnik Rh.
W pierwszej ciąży chyba miałam taki sam zestaw. A myślicie, że grupę krwi muszę robić skoro robiłam ostatnio?

reklama
Do góry