reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dwa+ Trzy ale i tak tego nie rozumiem, przecież będziesz dostawała 100% nie 80% 🤦‍♀️ i zawsze średnia wychodzi wyższa.
Najwidoczniej ma jakąś inną matematykę [emoji23]

My pierwszego chcieliśmy chłopca i jest chłopiec od początku czułam że siusiak będzie [emoji16] teraz chcielibyśmy dziewczynkę, ale wątpię, że nam się tak poszczęści [emoji85] ważne żeby zdrowe było [emoji4]

@Anisa15 na L4 podajesz adres zamieszkania

reklama
Dwa+ Trzy ale i tak tego nie rozumiem, przecież będziesz dostawała 100% nie 80% 🤦‍♀️ i zawsze średnia wychodzi wyższa.

My pierwszego chcieliśmy chłopca i jest chłopiec od początku czułam że siusiak będzie [emoji16] teraz chcielibyśmy dziewczynkę, ale wątpię, że nam się tak poszczęści [emoji85] ważne żeby zdrowe było [emoji4]

Ja za to nie rozumiem jakie znaczenie ma tutaj moje L4 ? ;) Test NiftyPro kosztuje na tą chwilę 2250zł , niezależnie od moich przychodów i tyle stracę albo zaoszczędzę ;)
A jeśli o nie chodzi to moja matymatyka jasno mówi, że stracę na zwolnieniu lekarskim bo pensja nigdy nie była jednakowa co miesiąc ale akurat o tym w ogóle nie myślę. Dość zdrowia w tej pracy zostawiłam.

My też nie planujemy zjechać do Polski i szukam imion które i w Polsce i niemczech będą funkcjonować. Ja bardzo chce Adam albo Lili ale mąż sie nie zgadza na żadne z nich. Jak już coś to Liliana ale ja chce coś krótszego i chyba medzie Mia. Dla chłopca może Gabriel ale też nie jestem przekonana do końca więc mamy problem [emoji849]
Jezu... Mi, jeszcze zanim zaszłam w ciążę to Gabriel podobał się bardzo. A teraz jak myślę o tym ze miała bym tak dać dziecku na imię to aż mnie trzęsie. Ani to jakoś sensownie zdrobnić ani nic... To imię jest spoko kiedy mowa o małym Gabrysiu albo juz dorosłym Gabrielu. Ale jak chłopak będzie nastolatkiem to co? Będzie się przedstawiał znajomym "Gabriel"? Nie brzmi mi to spoko.
Raczej tak staro i pretensjonalnie. Za to mąż się na tego Gabriela tak nakręcił że mi powiedzial ze żadnego innego imienia nie zaakceptuje i pójdzie dziecko zarejestrować jak będę zbyt zmęczona po porodzie żeby iść z nim...
Dramat jakiś...
Dlatego mocno liczę na dziewczynkę jednak. Tutaj jakoś ma lepszy gust jeśli chodzi o imiona

Ten artykuł mówi co innego: Link do: Zwolnienie lekarskie a adres pobytu chorego
Co w sytuacji gdy stan zdrowia wymaga opieki innej osoby?

Boże dziewczyny, trochę z innej beczki, ale ja jestem zagorzała przeciwniczka jakiejkolwiek (!!!) przemocy wobec dzieci i to co przeczytałam w tym artykule zrylo mi korę... Po prostu moje mdłości wzbily się na wyżyny na myśl o cierpieniu niewinnych istot, którym ktoś wymierza kary wg tego "PORADNIKA" tfu-tfu splunąć na to, to MAŁO!!!

Nie mogę nawet myśleć o tym, że gdzies teraz dzieciom dzieje się krzywda. Za co? Zwykle za niekonsekwencje rodziców i brak znajomości psychofizycznego rozwoju swojego dziecka. 😥😫

Ja za to nie rozumiem jakie znaczenie ma tutaj moje L4 ? ;) Test NiftyPro kosztuje na tą chwilę 2250zł , niezależnie od moich przychodów i tyle stracę albo zaoszczędzę ;)
A jeśli o nie chodzi to moja matymatyka jasno mówi, że stracę na zwolnieniu lekarskim bo pensja nigdy nie była jednakowa co miesiąc ale akurat o tym w ogóle nie myślę. Dość zdrowia w tej pracy zostawiłam.

Aaa chodziło o badania [emoji4] nie no badania to warto zrobić.

Tak pensja nie zawsze była równa ale zazwyczaj średnia wychodzi wyższa niż podstawa

@Vilde książka została już wycofana z produkcji, a wkrótce że sprzedaży

Dziewczyny czy to normalne że jeszcze tydzień temu miałam niskie ciśnienie (ok 85/55) a w tym tygodniu już powiedzmy że moje normalne 100/60? Biorę duphaston - ma na to wpływ?

reklama
@Vilde książka została już wycofana z produkcji, a wkrótce że sprzedaży

Dziewczyny czy to normalne że jeszcze tydzień temu miałam niskie ciśnienie (ok 85/55) a w tym tygodniu już powiedzmy że moje normalne 100/60? Biorę duphaston - ma na to wpływ?
Tak wiem, że jest wycofana, ale 2 lata temu była ta sama historia... Mam nadzieję, że już nie wróci a to co wydrukowali spalą na stosie!

Do góry