reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Ja nie wiem czy się do tego przyzwyczaję[emoji85]
Tak samo jak Ty ani kawa, ani tym bardziej słodycze czy ciastka gdzie kiedyś baaardzo lubiłam coś słodkiego.
Chociaż wczoraj narzeczony kupił mi faworki i zjadłam całe 3[emoji23] dobre ale za słodkie[emoji23]
Najgorsze te mdłości które teraz mam bardziej po południu niż rano, ale dobrze że herbata z imbirem pomaga.
W ogóle smaki mi się pozmieniały.
Jak śpię to się budzę ze 3 razy w nocy. O 6 już nie chce mi się spać. Brzuch czasem ciągnie i boli jak za długo siedzę. Muszę wtedy albo położyć się na lewym boku albo chwilę pochodzić. I na początku wielki apetyt.
Ale na szczęście przeszło.
Ja to nie wiem. Totalnie coś jest.. Głodna jestem coś bym zjadła a jak sobie zrobię to okazuje się że to nie to co bym chciała 🤣

U mnie brzuch ten sam ale bardziej wrażliwy, tj. boli mnie jak mam zapięte spodnie, zwłaszcza po jedzeniu. Boje się że szybko urośnie i będę musiała szybko szukac spodni ciążowych...

Dziewczyny na tym etapie te brzuszki to wzdęcia są ;) plus organizm zatrzymuje wodę. W tych tc macica jest jeszcze niewiele powiększona i znajduje się bardzo nisko. Za jakiś czas wzdęcia powinny minąć, także bez paniki :) w każdej ciąży tak miałam a brzuszek ciążowy pojawiał się dużo później.

Co do chorób w ciąży to ja też jestem przeziębiona. W pierwszej i trzeciej ciąży też sporo chorowałam na samym początku bo pierwszy trymestr też przypadał na porę zimową. Wszystko było w porządku i mam dwóch wspaniałych synów :) także starajcie się nie stresować na zapas. Będzie dobrze :)

Te wzdęcia są okropne 😔 przy poprzednich ciążach nie były takie dokuczliwe, teraz mam problem z dopięciem się w spodnie 🤣

reklama
A ja ciągle czuję się jakbym miała obolały żołądek :( i takie łaskotanie w nim, czuje się jakbym była głodna ale jak chce zjeść to nie mam apetytu. A głodna jestem średnio co 3 godziny.

Do góry