reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Dziewczynki kochane , spotkała mnie straszna historia z happy endem.
3 dni temu lekko plamiłam a wczoraj jak usiadłam na toalecie pojawiła się czerwona krew , bardzo dużo krwi jak przy normalnym okresie. Po 3 godzinach znowu w toalecie coś chlupnęło a ze mam juz za sobą poronienia to wiedziałam, ze stało sie najgorsze. Skrzepy na papierze i dużo krwi , masakra porostu. Byłam załamana. Wieczorem przestałam krwawić .Dziś rano umówiłam się w klinice, zeby powiedzieli jak odstawić leki i co dalej.
A tu niespodzianka miałam podane 2 zarodki i okazało sie , ze jeden musiał się poronić a drugi ma sie dobrze. 🤩 🤩 🤩
Narazie jest tylko pęcherzyk z echem prawidłowego pęcherzyka. Echa zarodka jeszcze nie ma bo jest za wcześnie . Jestem w takim szoku ...
Ja nie wiedziałam, ze takie rzeczy są możliwe.
Wczoraj byłam na dnie , w nocy źle spałam a dziś znowu mam nadzieję . Mam leżeć, odpoczywać , zwiększyli mi dawkę duphastonu i czekam na kolejną wizytę za tydzień.
Także zostaję z Wami 🧸

reklama
Dziewczynki kochane , spotkała mnie straszna historia z happy endem.
3 dni temu lekko plamiłam a wczoraj jak usiadłam na toalecie pojawiła się czerwona krew , bardzo dużo krwi jak przy normalnym okresie. Po 3 godzinach znowu w toalecie coś chlupnęło a ze mam juz za sobą poronienia to wiedziałam, ze stało sie najgorsze. Skrzepy na papierze i dużo krwi , masakra porostu. Byłam załamana. Wieczorem przestałam krwawić .Dziś rano umówiłam się w klinice, zeby powiedzieli jak odstawić leki i co dalej.
A tu niespodzianka miałam podane 2 zarodki i okazało sie , ze jeden musiał się poronić a drugi ma sie dobrze. [emoji2956] [emoji2956] [emoji2956]
Narazie jest tylko pęcherzyk z echem prawidłowego pęcherzyka. Echa zarodka jeszcze nie ma bo jest za wcześnie . Jestem w takim szoku ...
Ja nie wiedziałam, ze takie rzeczy są możliwe.
Wczoraj byłam na dnie , w nocy źle spałam a dziś znowu mam nadzieję . Mam leżeć, odpoczywać , zwiększyli mi dawkę duphastonu i czekam na kolejną wizytę za tydzień.
Także zostaję z Wami [emoji3471]
Ale info!!!!! Dbaj o siebie Kochana!! [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Któraś jeszcze ma popołudniu takie zawroty głowy? 😵 U mnie do 15 zero objawow, super samopoczucie a dzisiaj znowu... Ciężko w pracy wysiedziec jak mam wrażenie że zaraz zemdleje 🙄
Ja zawrotów nie mam, tylko muszę się pilnować żeby za szybko nie wstawać bo mam mroczki przed oczami. Mnie natomiast męczą straszne nudności, dziś od drugiej w nocy nie spałam i w ciągu dnia też ani na chwilkę nie odpuszczają. Ledwo udało mi się ze szwagrem pojechać do LIDLA po te legginsy ciążowe. Rozeszły się bardzo szybko. Wczoraj rzucili, a dzisiaj tylko trzy sztuki zostały, w tym mój rozmiar :)

A dziewczyny jak powiecie o ciąży rodzinie? Nie chodzi mi o rodziców. Ja nie cierpię takich wystąpień w stylu wstaję i ogłaszam nowinę[emoji51]

A dziewczyny jak powiecie o ciąży rodzinie? Nie chodzi mi o rodziców. Ja nie cierpię takich wystąpień w stylu wstaję i ogłaszam nowinę[emoji51]
My powiemy tylko najblizszym i najlepszym przyjaciolom. W piatek mam pierwsze usg i teraz bije sie z myslami bo mialam mamie powiedziec w walentynki dopiero, ale ma w niedziele urodziny [emoji848] pozniej odrazu dzien babci i dziadka i nie wiem... Moze jak bedzie ok to powiem jej w urodziny [emoji1745]
Moj Maz nie chce narazie mowic u siebie w domu. On to strasznie przezywa i bardzo sie boi ze cos moze byc nie tak.... Nawet nie przypuszczalam ze facet moze miec taka traume....

Dziewczyny a wy cierpicie może na bezsenność. Ja odkąd dowiedziałam się o ciąży nie mogę spać. Kładę się o 22 i dwa trzy razy w nocy się budzę. Nie prześpię całej nocy. Nie robię drzemek przez dzień a i tak noc do bani. Godzina 6 a ja już mam pospane
Mam to samo a nigdy nie miałam żadnych problemów ze snem.
I ogóle mnie nie ciągnie w dzień do łóżka, nie jestem śpiąca. Tylko ja jestem dopiero w 4-5 tygodniu to może to się jeszcze zmieni. 🙂

Mysle że po prostu usiądziemy razem u powiemy że mamy niespodziankę ;)
My powiemy tylko najblizszym i najlepszym przyjaciolom. W piatek mam pierwsze usg i teraz bije sie z myslami bo mialam mamie powiedziec w walentynki dopiero, ale ma w niedziele urodziny [emoji848] pozniej odrazu dzien babci i dziadka i nie wiem... Moze jak bedzie ok to powiem jej w urodziny [emoji1745]
Moj Maz nie chce narazie mowic u siebie w domu. On to strasznie przezywa i bardzo sie boi ze cos moze byc nie tak.... Nawet nie przypuszczalam ze facet moze miec taka traume....
Mój ma tak samo ;) ja chcę powiedzieć rodzicom (moim) w walentynki jakoś ale mąż chce czekać do końca 1. Trymestru. Reszcie powiem na koniec marca bo akurat mam urodziny więc będzie okazja powiedzieć dlaczego nie pije ;p

reklama
No i po wizycie ....
serce nie bije jeśli za tydzień pójdę i jeszcze go nie będzie to jadę do szpitala [emoji55][emoji55][emoji55][emoji55][emoji55][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]

Do góry