reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej według moich wyliczeń również mam termin na 15 września 😃 i podobnie jak ciebie od kilku dniu odczuwam pobolewanie w dole brzucha, staram się nie niepokoić bo nie jest to jakiś uciążliwy ból po za tym nie mam innych niepokojących objawów, ale mimo wszytsko staram się dużo odpoczywać
O fajnie ze mamy taki sam termin 🙂 ja tez innych objawow nie mam oprocz tego bólu brzucha i piersi a tak wiecej nic mi nie dolega🙈

reklama
Może trochę za wczesnie na ten temat ale chciałam Was zapytać, czy któraś miała może za sobą cc ? Czy lekarz robi problem ze skierowaniem na cc po przebytym już cc ?
Za pierwszym razem próbowałam urodzić naturalnie, przez 10h. Gdyby nie cięcie w czas to nie wiem jakby się to zakończyło i nie chciałabym już tego przezywać. Wolałabym zaplanowaną na termin cesarkę.
Moja przyjaciółka urodziła dzidziusia 3 tygodnie temu, pierwsza miała cesarkę 6 lat temu przy bliźniakach i teraz również miała cesarkę bez problemu zaplanowana wiec myśle ze to kwestia dogadania się z lekarzem :)
osobiście rodziłam 2 razy naturalnie ale porody przyjaciółki przeżywałam rownie emocjonalnie 😍💕

U mnie 5 tydzień 5 dzień I liczę na chłopca bo jest presją rodziny męża 😄 ktoś musi podtrzymać nazwisko. A jak nie to będziemy próbować do skutku. A mam jeszcze pytanie do doświadczonych mamy. Czy któraś latala samolotem w ciąży? Ja mam wykupione wakacje na początku czerwca i trochę panikuje
My planujemy jakieś wakacje w czerwcu ale raczej weźmiemy last minute bo nie mam pojęcia czy ta ciąża będzie łaskawsza.

A u kogo pierwsza ciąża? Ja w tym roku kończę 27 lat. Póki co bez większych objawów prócz bólu piersi i lekkiego mulenia a im więcej objawów tym jestem spokojniejsza 🤗
U mnie pierwsza, w tym roku 26 bedzie :) u mnie tylko wrazliwe sutki przy dotyku ale tez nie jakos tak bardzo i czasem takie wirowanie w glowie, to tyle. Ja to sie martwie czy jestem w tej ciazy skoro objawow nie mam 🙈

Zrobiłam dziś badania krwi, razem z betą. Czekam na wyniki do ok 16 niestety. Byłam też u endokrynologa i słuchajcie jakie jaja...
Dostałam od rodzinnej receptę na euthyrox 88 i szukałam go 2 dni... W całej mojej miejscowości nie ma w żadnej aptece. Panika oczywiście, bo tsh wyrypało w kosmos a tu dziecko w drodze.
No ale byłam dziś u tego Endo...
Jak jej powiedziałam że mi kazała brać 88 dawkę to ta się śmiać zaczęła i mówi do mnie ze od dawna już nie produkują tej dawki. Dała mi na zmianę 112 i 125 i za miesiąc mam powtórzyć badania.
Ale dziś jakoś wielkiego niepokoju nie czuje. Nie mam pojecia czemu. Obudziłam się dziś z dobrym przeczuciem...
Na przyszłość polecam stronę ktomalek.pl ;) można sprawdzić gdzie w danej aptece są Dostępne lekarstwa

reklama
Do góry