reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

A jeszcze takie pytanie na ile kaw dziennie sobie pozwalacie? Ja mam caly czas ogromną ochotę na kawe ale staram sie pic co najwyżej 2dziennie😕
Ja kawę maksymalnie 1 dziennie, a staram się całkowicie unikać.

A u kogo pierwsza ciąża? Ja w tym roku kończę 27 lat. Póki co bez większych objawów prócz bólu piersi i lekkiego mulenia a im więcej objawów tym jestem spokojniejsza 🤗
U mnie pierwsza ciąża. W tym roku 26 lat 🙂
Póki co piersi zdecydowanie większe i sutki wrażliwe plus bóle w podbrzuszu i mdłości ale bez wymiotów.

Tak juz rozmawialam z moim ginekologiem z PL. Dzis mi kazal wziac 4 tabletki a od jutra 3x1. I sie uspokoic kazal bo ja mam nadzerke i moze byc od tego ... Oby to nie bylo nic zlego...
Trzymam kciuki 😙

reklama
U mnie 5 tydzień 5 dzień I liczę na chłopca bo jest presją rodziny męża 😄 ktoś musi podtrzymać nazwisko. A jak nie to będziemy próbować do skutku. A mam jeszcze pytanie do doświadczonych mamy. Czy któraś latala samolotem w ciąży? Ja mam wykupione wakacje na początku czerwca i trochę panikuje
Ja leciałam we wrzesniu, a rodziłam w lutym ;) wspominam bardzo dobrze, ale ja kocham latac ;) pytałam tez lekarza i nie ma żadnych przeciwskazan, jeżeli ciąża przebiega fizjologicznie prawidłowo.
zalezy od linii lotniczych, ale od około 36 tc jest zakaz wpuszczania kobiet na pokład ;)
Leć śmiało i ciesz sie wakacjami!!! ❤️

Tak juz rozmawialam z moim ginekologiem z PL. Dzis mi kazal wziac 4 tabletki a od jutra 3x1. I sie uspokoic kazal bo ja mam nadzerke i moze byc od tego ... Oby to nie bylo nic zlego...

Dobrze, że porozmawialaś z ginekologiem. Miałaś dużo problemów ze zdrowiem, organizm musi się dostosować do ciąży. Trzymam kciuki i pamiętaj, że spokój jest najważniejszy!

Ja leciałam we wrzesniu, a rodziłam w lutym ;) wspominam bardzo dobrze, ale ja kocham latac ;) pytałam tez lekarza i nie ma żadnych przeciwskazan, jeżeli ciąża przebiega fizjologicznie prawidłowo.
zalezy od linii lotniczych, ale od około 36 tc jest zakaz wpuszczania kobiet na pokład ;)
Leć śmiało i ciesz sie wakacjami!!! ❤️
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tego mi było trzeba ❤️

Dziewczyny nie ma też co przesadzać w żadną stronę jeśli chodzi o dietę w ciąży. Wiadomo, że nie ma co się opychać bez opamiętania, ale jeśli macie na coś ochotę to sobie nie odmawiajcie, organizm sam wie czego potrzebuje. Do tego codzienny ruch powinien być nawykiem. Ja zawsze byłam bardzo aktywna, teraz jestem często zmęczona, ale i tak staram się codziennie spacerować. Słuchajmy swoich ciał :)

Czy któraś z Was też cierpi na bóle głowy? Mnie dzisiaj właśnie bardzo męczy, zawsze byłam bardzo wrażliwa na pogodę i zastanawiam się czy to przez ten deszcz czy coś innego...

reklama
Nikogo na razie nie wykreślam z listy, chyba że coś mi umknęło...

zaktualizowane

1. Preggers ptp 3-5.09.
2. Madeline. ptp 5.09.
3. natson4991
4. an.eta
5. Aklime ptp 9.09.
6. Anisa15
7. Dwa+Trzy ptp 13.09.
8. Agnieva
9. Kochanka
10. Ankaa95
11. Ooollcciiaaa