Martamamaporazpierwszy
Fanka BB :)
U mnie max dwie. Ale po 2 zazwyczaj muli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bolało jeszcze niedawno Teraz już nie ale zdążyłam wziąć chyba 5 tabletek nospy bo nawet po odpoczynku nie przechodziło.
Myślisz, że ja sobie wyobrażałam? Ważąc 49kg przed ciążą? Nie wyobrażałam sobie nawet porodu naturalnego bo miałam bardzo wąską miednicę a co dopiero przytycie do 80kg! Nie, nie wyobrażałam sobie tego
Na wagę dziecka na pewno nie mają wpływu Nasze kg Moja znajoma w ciąży przytyła 1kg bo zawsze była grubsza, dziecko urodziło się zdrowe a ona po ciąży ważyła mniej niż przed
Ja nigdy nie byłam fanką chipsów a do tego śmierdzą mi niemiłosiernie
Z siłowni też z bólem serca rezygnowałam Teraz wszystkie ruszyły z nowymi karnetami a ja pewnie znowu będę musiała się oszczędzać ze względu na szyjkę..
U mnie ogólnie niedawno zdiagnozowano niedoczynność tarczycy i myślę, że na pewno była ona powodem mojego ostatniego tycia. Jak zaczęliśmy w lipcu starania powiedziałam sobie, że przytyję w ciąży max.12kg, choćbym miała nic nie jeść bo jak ja to zrzucę mając 36lat?! I odwieczne problemy z metabolizmem.
I co? We wrześniu nie zmieniając nic w swojej codzienności 4kg na plusie, w październiku mimo powrotu do ćwiczeń i wprowadzeniu diety już 7kg! Wyłam stając na wagę i odechciało mi się wszystkiego.. Na szczęście Ginka nie odpuściła i włączyła leki na tarczycę, z dnia na dzień waga wracała do normy Odzyskałam nadzieję
Teraz nie zamierzam się katować dietą ale na szczęście póki co jestem w stanie zjeść tylko kiwi,jabłko, kaszę manna i ser z chrzanem
Nie mogę nawet czuć zapachu czekolady, czy fast-foodów. Pierwszy posiłek niestety dopiero ok.14 i to mnie pewnie zgubi ale żadna siła nie zmusi mnie do przełknięcia czegokolwiek wcześniej. A i tak nawet po kiwi potrafi mi wyskoczyć wieczorna ciąża
84 Jak urodzę to będzie już 36 lata to ty tez rocznik 83? ;-) a to widzisz, to jednak musialo byc cos z tarczyca, ze przytylas tyle w ciazy. Tyle kilogramow z powietrza sie nie bierze :-) O jezuuu, jak ja bym chciala, zeby mi chipsy smierdzialy
Zazdroszczę! Ja muszę wymęczyć każdy kilogram, o ile nie jest związany z niedoczynnością.Co do wagi w ciąży to zależy też od wagi startowej. Osoba, która waży mało ma prawo przytyć te 12kg, a dla osoby która waży więcej norma jest inna. Nie można wszystkich chudasów i grubszych wrzucić do jednego wora i powiedzieć, że można przytyć tylko 7kg[emoji51] ja przytyłam 11kg i bez problemu zrzuciłam wszystko bardzo szybko, właściwie samo zeszło aż do wagi niższej od startowej.