reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie wolno spacerować po szczepieniu? Nie wiedzialam. Mi tylko lekarka mowila ze 30min przed rota i 30min po nie mozna jesc (pewnie zeby dziecko nie ulało i zwymiotywalo przy okazji tej szczepionki).
Sam czy bujasz ? Ile po szczepieniu nie wychodzisz na spacery? 🙂 To teraz na co było szczepienie? Bo ja tego nie ogarniam tzn tych szczepień

No jakos musimy dać radę. A ciężkie momenty i tak nas nie ominą
To ja mam podobnie jak Ty, nie dość, że z mężem dre koty a raczej ja się wyżywam na nim od czasu do czasu to jeszcze płaczka jestem. Ale szybko się stawiam do pionu bo nie ma wyjścia. Brak bliskich u Ciebie też robi swoje. Uszy do góry, dni od stycznia będą co raz dłuższe, wiosna się będzie zbliżać haha optymizmem zawiało? 😘

reklama
Narazie sam. Ostatnio to nie wychodzę wcale bo mały robi koncerty i siedzę w domu. Mój dziś miał pneumokoki. Po 12 stycznia kolejne szczepienie. Dziś ważył 6790g
No ja też właśnie mało spaceruje bo się drze przy ubieraniu nawet jakby jej ktoś krzywdę robił i się boję na ostre powietrze jej brać takiej upłakanej . To Twój musi być kolos skoro moja 5 kg z haczykiem i się baba wielka wydaje 😁

Nie wolno spacerować po szczepieniu? Nie wiedzialam. Mi tylko lekarka mowila ze 30min przed rota i 30min po nie mozna jesc (pewnie zeby dziecko nie ulało i zwymiotywalo przy okazji tej szczepionki).

No jakos musimy dać radę. A ciężkie momenty i tak nas nie ominą
Mi właśnie mówiła w poniedziałek przy szczepieniu że 2 dni minimum jej nie brać bo dziecko jest osłabione po szczepionce i może łatwiej infekcje złapać i gorsza do wyleczenia dlatego pytam doświadczonych mam 🙂

Qmika, mój też nie cierpi ubierania. Sposobem na to jest zakladanie mu za duzych o rozmiar ubran, np.kurteczki czy kombinezonu. Topi sie w tym, ale zadnego szarpania nie ma przy ubieraniu. A w wózku nie widać co tam ma na sobie. Ja z lenistwa czasem z nim nie ide na dwór albo jak pada, ale tak z 5razy w tygodniu staram sie isc z nim na spacer, na 30-60min. Zalezy czy zaśnie w wózku.

Qmika, mój też nie cierpi ubierania. Sposobem na to jest zakladanie mu za duzych o rozmiar ubran, np.kurteczki czy kombinezonu. Topi sie w tym, ale zadnego szarpania nie ma przy ubieraniu. A w wózku nie widać co tam ma na sobie. Ja z lenistwa czasem z nim nie ide na dwór albo jak pada, ale tak z 5razy w tygodniu staram sie isc z nim na spacer, na 30-60min. Zalezy czy zaśnie w wózku.
Ja teraz rzadko wychodzę. Czekam do stycznia😉

Ale Gunka, Ty masz co robić w domu, bo masz starsze dzieci do ogarnięcia też. A ja muszę wyjsc, bo wiecznie sama w czterwch ścianach... Muszę się przewietrzyć i po prostu zmienić otoczenie na tą godzinkę dziennie
No szczerze to nawet nie mam zabardzo kiedy wyjść. Czekam aż dnie będą dłuższe. Rano zdalne lekcje a jak się skończą to obiad później zadania i jest już 17 godzina i jak tu gdziekolwiek wyjsc

Jak dzisiaj u Was ? U nas nie ciekawie, jak wczoraj sobie ucięła drzemkę sama z 40 minut i się ucieszyłam tak już dzisiaj wcale tzn 15 minut :/ wózek zły, Bujaczek jeszcze gorszy , nawet na rękach mruczy 😁 teraz wietrzy tyłek bez pampersa to chwilę ok 👏 dziewczyny a kąpiecie codziennie maluchy ?

reklama
Jak dzisiaj u Was ? U nas nie ciekawie, jak wczoraj sobie ucięła drzemkę sama z 40 minut i się ucieszyłam tak już dzisiaj wcale tzn 15 minut :/ wózek zły, Bujaczek jeszcze gorszy , nawet na rękach mruczy 😁 teraz wietrzy tyłek bez pampersa to chwilę ok 👏 dziewczyny a kąpiecie codziennie maluchy ?
U mnie się wyspał po szczepieniu 3godz bez bujania a pozniej jak wstal to koncertuje do teraz wszystko ma na nie😱🙈

Do góry