reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Nie wolno spacerować po szczepieniu? Nie wiedzialam. Mi tylko lekarka mowila ze 30min przed rota i 30min po nie mozna jesc (pewnie zeby dziecko nie ulało i zwymiotywalo przy okazji tej szczepionki).
Sam czy bujasz ? Ile po szczepieniu nie wychodzisz na spacery? 🙂 To teraz na co było szczepienie? Bo ja tego nie ogarniam tzn tych szczepień

No jakos musimy dać radę. A ciężkie momenty i tak nas nie ominą
To ja mam podobnie jak Ty, nie dość, że z mężem dre koty a raczej ja się wyżywam na nim od czasu do czasu to jeszcze płaczka jestem. Ale szybko się stawiam do pionu bo nie ma wyjścia. Brak bliskich u Ciebie też robi swoje. Uszy do góry, dni od stycznia będą co raz dłuższe, wiosna się będzie zbliżać haha optymizmem zawiało? 😘

reklama
Narazie sam. Ostatnio to nie wychodzę wcale bo mały robi koncerty i siedzę w domu. Mój dziś miał pneumokoki. Po 12 stycznia kolejne szczepienie. Dziś ważył 6790g
No ja też właśnie mało spaceruje bo się drze przy ubieraniu nawet jakby jej ktoś krzywdę robił i się boję na ostre powietrze jej brać takiej upłakanej . To Twój musi być kolos skoro moja 5 kg z haczykiem i się baba wielka wydaje 😁

Nie wolno spacerować po szczepieniu? Nie wiedzialam. Mi tylko lekarka mowila ze 30min przed rota i 30min po nie mozna jesc (pewnie zeby dziecko nie ulało i zwymiotywalo przy okazji tej szczepionki).

No jakos musimy dać radę. A ciężkie momenty i tak nas nie ominą
Mi właśnie mówiła w poniedziałek przy szczepieniu że 2 dni minimum jej nie brać bo dziecko jest osłabione po szczepionce i może łatwiej infekcje złapać i gorsza do wyleczenia dlatego pytam doświadczonych mam 🙂

Qmika, mój też nie cierpi ubierania. Sposobem na to jest zakladanie mu za duzych o rozmiar ubran, np.kurteczki czy kombinezonu. Topi sie w tym, ale zadnego szarpania nie ma przy ubieraniu. A w wózku nie widać co tam ma na sobie. Ja z lenistwa czasem z nim nie ide na dwór albo jak pada, ale tak z 5razy w tygodniu staram sie isc z nim na spacer, na 30-60min. Zalezy czy zaśnie w wózku.

Qmika, mój też nie cierpi ubierania. Sposobem na to jest zakladanie mu za duzych o rozmiar ubran, np.kurteczki czy kombinezonu. Topi sie w tym, ale zadnego szarpania nie ma przy ubieraniu. A w wózku nie widać co tam ma na sobie. Ja z lenistwa czasem z nim nie ide na dwór albo jak pada, ale tak z 5razy w tygodniu staram sie isc z nim na spacer, na 30-60min. Zalezy czy zaśnie w wózku.
Ja teraz rzadko wychodzę. Czekam do stycznia😉

Ale Gunka, Ty masz co robić w domu, bo masz starsze dzieci do ogarnięcia też. A ja muszę wyjsc, bo wiecznie sama w czterwch ścianach... Muszę się przewietrzyć i po prostu zmienić otoczenie na tą godzinkę dziennie
No szczerze to nawet nie mam zabardzo kiedy wyjść. Czekam aż dnie będą dłuższe. Rano zdalne lekcje a jak się skończą to obiad później zadania i jest już 17 godzina i jak tu gdziekolwiek wyjsc

Jak dzisiaj u Was ? U nas nie ciekawie, jak wczoraj sobie ucięła drzemkę sama z 40 minut i się ucieszyłam tak już dzisiaj wcale tzn 15 minut :/ wózek zły, Bujaczek jeszcze gorszy , nawet na rękach mruczy 😁 teraz wietrzy tyłek bez pampersa to chwilę ok 👏 dziewczyny a kąpiecie codziennie maluchy ?

reklama
Jak dzisiaj u Was ? U nas nie ciekawie, jak wczoraj sobie ucięła drzemkę sama z 40 minut i się ucieszyłam tak już dzisiaj wcale tzn 15 minut :/ wózek zły, Bujaczek jeszcze gorszy , nawet na rękach mruczy 😁 teraz wietrzy tyłek bez pampersa to chwilę ok 👏 dziewczyny a kąpiecie codziennie maluchy ?
U mnie się wyspał po szczepieniu 3godz bez bujania a pozniej jak wstal to koncertuje do teraz wszystko ma na nie😱🙈

Do góry