reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
kupiliscie pietrowe czy to domek?
Ja sie trochę bije ze zabijemy się o własne nogi jak wrócimy tutaj z bobasem.
Kurczę, niby to przeżywam, a chyba w końcu uwierzyłam ze bedzie dobrze i dzidziuś bedzie zdrowy i na pewno bedzie z nami we wrześniu :)
Mieszkanie jest dwupoziomowe. Szukaliśmy czegoś większego właśnie żeby były 3 pokoje Plus salon z kuchnia i to był najlepszy wybór. Ceny w Krakowie mnie przerażają (wiem oczywiście że w porównaniu do Warszawy są male) ale udało nam się kupić mieszkanie w bardzie dobrej cenie. I obecnie też jesteśmy na etapie dziury w ziemi. Ale mamy już akt notarialny i płacimy w transzach deweloperów.

Hej :) byłam dziś prywatnie na USG, trwało kilka długich minut, maluch szalał, machał rączkami, nóżkami, ekstra widok :) według OM 11+3 a według USG 10+4, także tydzień różnicy :) aktualnie 3,7 cm

Dory, wiem że to najmniej istotne :D ale po co wam biurko? My zlikwidowalismy bo jak już pracujemy to na stole w kuchni/salonie i tylko zajmowało miejsce.
Oo w końcu przeblysk pozytywnych myśli. A co Ci taki bąbel zabiera miejsca? Na początku tylko śpi i jest przewijany/karmiony. Nie trzeba go klasc na macie, nie pelza, nie czworakuje- wyobrażasz sobie jakby tam biegał? To by był problem z miejscem. A tak będzie leżał i zajmował jakieś pół metra. Kołyski są polowe mniejsze od łóżeczka, wystarcza mu, przewinąć możesz na biurku lub łóżku i po problemie. A tych rzeczy też nie musi mieć dziecko nie wiadomo ile bo tony zabawek pojawiają się dopiero później:)
Noo podrzuć siostrze 2 walizki rzeczy i będzie miejsce dla dziecka [emoji16]

Mama1990 wiadomo ile jeszcze to może potrwać z tą zamkniętą grupa? A co do dziewczyn to chyba mówiły o facebookowej:D

Czarnulka oo a cóż to się stało że poszłaś jeść na mieście?

Tajnej grupy jeszcze nie ma ;) jest w trakcie zakladania. Ten wątek zostaje bez zmian, kazdy kto dołączy i bedzie chcial to dopisze go do wątku zamkniętego. Ot cala historia.
Ja nie chce juz pisać na watku ktory wszyscy mogą przeczytac. Wolę troche prywatności :)
Aaa, no to wszystko rozumiem. No ja z jednej strony rozumiem, ale wiem też jak to jest i sama miałam opory żeby się udzielać przed prenatalnymi. Wiem, że to przecież niczego nie zmieni i tak, ale w zupełności rozumiem dziewczyny, które dopiero po ukończeniu 1 trymestru decydują się na dołączenie do jakiegoś forum albo grupy.

Dory, wiem że to najmniej istotne :D ale po co wam biurko? My zlikwidowalismy bo jak już pracujemy to na stole w kuchni/salonie i tylko zajmowało miejsce.
Oo w końcu przeblysk pozytywnych myśli. A co Ci taki bąbel zabiera miejsca? Na początku tylko śpi i jest przewijany/karmiony. Nie trzeba go klasc na macie, nie pelza, nie czworakuje- wyobrażasz sobie jakby tam biegał? To by był problem z miejscem. A tak będzie leżał i zajmował jakieś pół metra. Kołyski są polowe mniejsze od łóżeczka, wystarcza mu, przewinąć możesz na biurku lub łóżku i po problemie. A tych rzeczy też nie musi mieć dziecko nie wiadomo ile bo tony zabawek pojawiają się dopiero później:)

Mama1990 wiadomo ile jeszcze to może potrwać z tą zamkniętą grupa? A co do dziewczyn to chyba mówiły o facebookowej:D

Czarnulka oo a cóż to się stało że poszłaś jeść na mieście?
No dokładnie. Ja myślałam o grupie na FB.

@Mama1990 Na TVP Sport leci powtórka z wczorajszego meczu. Mój wpadł do domu jak przeciąg, nie wiedziałam co się dzieje póki pilota do tv nie chwycił. I mówię do niego "Przecież dzisiaj już pewnie 5 razy oglądałeś skróty w internecie. Po co znowu chcesz cały mecz oglądać?". A on do mnie, że wczoraj przecież oglądał na Canale+ i tam był inny komentarz.... [emoji2356]

ja pracuje z domu, wiec biurko jest musem. Poza tym żadnego innego stołu nie mamy, prócz kawowego w salonie. Możemy wystawić to biurko, ale wyrzucać bym go nie chciała. Kosztowało niecałe pół roku temu ponad 1 k i chciałam go do nowego mieszkania wziac.
Siostra mieszka 400 km ode mnie, łatwiej wyrzucić do piwnicy :p
Ale moze masz racje, ze taki mały bąk nie zabierze za duzo miejsca, pewnie juz zaczęłam niepotrzebnie lamentowac. Cala ja :p

A teraz ja mam pytanie. Być może głupie. Chodzi o ciśnienie w ciąży, nigdy nie miałam z tym problemu, ani w ciąży ani normalnie. 100/60 to był taki standard. 90/50 też w normie hehe
Jakie ciśnienie moze zacząć martwić? Na ostatniej wizycie we wtorek miałam 145/95, wczoraj kontrolnie zmierzylam i było 140/95

reklama
To Ty musisz mieć dużą ta piwnicę;-) serio, nie potrzebujesz nic poza wygodnym miejscem do siedzenia 20h na dobę z dzieckiem przy piersi [emoji23]

Do góry