karę? Nieee, on powiedział wyraźnie ze mozemy zrezygnować, bo to była tylko umowa rezerwacyjna.na nasze miejsce ma kolejnych dziesiątki osób.kupujemy w super miejscu, w super cenie, wiec co chwile ktoś sie zgłasza, ze chce odkupić. Deweloper ma nas, brzydko mówiąc, gdzieś.dacie radę mieszkam z dwójką dzieci na 42 mkw i wcale nie ma zagraconego mieszkania, spokojnie znajdę miejsce na łóżeczko ( moze na poczatek kołyska bo mniejsza i ładnie wygląda) w salonie . W szafie troche przeorganizuję i znajdzie się szuflada dla Maluszka. Też jesienią odbieramy dom i będę miała zamieszanie . Ale to takie dobre zmiany. Z córką starszą mieszkaliśmy u teściów w jednym pokoju ( przeprowadzilismy się jak miała rok ) i wykańczaliśmy własnymi siłami mieszkanie , do tego już normalnie praca ( wróciłam jak córa miała 5 msc ) jak się przeprowadziliśmy to prawie echo było
a developer czemu ma takie opóźnienie ? to juz chyba jakąś kare musi Wam płacic
Mamy jedną szafę o szerokosci 240cm i tam są wszystkie nasze rzeczy, dokumenty, ubrania czekajace ze starszej córki na młodszą. Na przedpokoju tylko komoda . Dzieciaki maja tylko Kallax na całą scianę z książkami i zabawkami.
@Indziorka , trzymaj się dzielnie
@Mamadwojki27 , no to idealnie, zobaczymy jak u mnie
Co do zakupów z mężem to tylko spodnie , kurtkę i buty musi sam kupowac , ale to dla niego kara. Z reguły zamawiam mu reszte na zalando i jak nie pasuje to odsyłam , a i tak pamietam jaki był nieszczęśliwy przed wakacjami jak musiał 10 koszulek przymierzac
reklama
Ooooj jak cudnie. Tez o tym marzę, bo dwie córki w domu już mam QUOTE]
I jaaaa hehe
@mamadwojki27 zazdro! [emoji7]
Mamawrzesniowa
Fanka BB :)
Mamawrzesniowa
też bym się nie obraziła, podobno chłopcy łatwiejsi do wychowania no i teść ma trzy wnuczki to pewnie by sie ucieszył. U mojej mamy po równo na razie 3 wnuczki i 3 wnukówOoooj jak cudnie. Tez o tym marzę, bo dwie córki w domu już mam <3 gratuluję :*
Ann89
U mnie z kilka tyg temu było 97 (norma do 99) a dzisiaj wyszło 77,05. Ulżyło [emoji6]U mnie pierwsza glukoza 101 (w między czasie robiłam wyniki na nfz o których nie wie moja gin i wynik 93 ) , teraz znów powtarzałam... I 93
Ann89
Dory jeśli cię to pocieszy to znam twój ból bo my mieszkamy na 42m2 i mamy już jedno dziecko. Nie wyobrażam sobie jak to będzie z dwójką [emoji15] i was o tyle fajnie że jeszcze chwila i się przeniesiecie a my jeszcze przez dłuższy czas będziemy tutaj mieszkaćMy sie juz ledwo miescimy, jak wstawiamy do salonu suszarke z ubraniami, to ledwo jest miejsce, zeby przejsc, a ja po cesarce w ogole bede sie meczyc, zeby sie nie zagracic bardziej z dziecka rzeczami. zalamalo nas to, serio w tym mieszkaniu nie mamy miejsca nawet na rzeczy dla malucha, nasze ciuchy sie mieszcza na styk (zima wynosimy do piwnicy letnie, latem zimowe). Komoda nie wejdzie na 200%
O jaaaaa uwielbiam bakusiowo [emoji7] Hubertowi też spodobała się ta piosenka i puszcza ją ci chwilę i tak patrzy na tą malutką hehe
Ostatnia edycja:
ale na co mielibyśmy podpisać umowę deweloperska, skoro oni wtedy nawet grunty pod odpowiednie działki mieli niepodzielone? Umowa nie miałaby sensu i mocy prawnej. Zapewne u was budowali na działkach, które juz były podzielone pod wasze bloki, nasze zostaly podzielone 2 miesiące temu.@dory, no to Wasz wybór, my miesiąc po podpisaniu rezerwacji mieliśmy już umowę developerską . A dodam ,że jeszcze nawet nie było stanu "zero" . Rezerwację robilismy na początku kwietnia 2018.
Wiem, ze to nasz wybór, to oczywiste. Po prostu wolimy czekać ba mieszkanie za 8,5 k za metr, zamiast znowu szukać innych za 10 albo 12 za metr.
Mamawrzesniowa
ale na co mielibyśmy podpisać umowę deweloperska, skoro oni wtedy nawet grunty pod odpowiednie działki mieli niepodzielone? Umowa nie miałaby sensu i mocy prawnej. Zapewne u was budowali na działkach, które juz były podzielone pod wasze bloki, nasze zostaly podzielone 2 miesiące temu.
Wiem, ze to nasz wybór, to oczywiste. Po prostu wolimy czekać ba mieszkanie za 8,5 k za metr, zamiast znowu szukać innych za 10 albo 12 za metr.
Jakie ceny , to Warszawa ?
Myślisz ze termin na październik jest realny , skoro jeszcze nic nie ma ?
U nas to był już kolejny etap tej inwestycji
Idę na zebranie do szkoły 2 km spacerkiem , piękna pogoda i cudny zachód słonca [emoji106]
mozesz mi powiedzieć, jak? Jak wy to kobiety robicie? Oczyszczacz, nawilżacz, głośniki przy tv i juz nie ma 1/5 pokoju. Do tego kanapa i stolik plus fotel, obok suszarka i zostaje metr kwadratowy przejścia. W sypialni szafa, komoda, lozko, biurko i fotel i zostaje jakieś pół metra kw. Kuchnia, a raczej aneks tak mały ze stojąc w środku mamy pół metra kw wolnej przestrzeni. Gdzie tu dodatkowa suszarka z ubraniami i kocykami dziecka? Poważnie. Jak wy to robicie?Dory jeśli cię to pocieszy to znam twój ból bo my mieszkamy na 42m2 i mamy już jedno dziecko. Nie wyobrażam sobie jak to będzie z dwójką [emoji15] i was o tyle fajnie że jeszcze chwila i się przeniesiecie a my jeszcze przez dłuższy czas będziemy tutaj mieszkać
O jaaaaa uwielbiam bakusiowo [emoji7] Hubertowi też spodobała się ta piosenka i puszcza ją ci chwilę i tak patrzy na tą malutką hehe
reklama
tak, Warszawa.Jakie ceny , to Warszawa ?
Myślisz ze termin na październik jest realny , skoro jeszcze nic nie ma ?
U nas to był już kolejny etap tej inwestycji
Co tzn. nic nie ma? Ależ juz wszystko jest skończone, stoi, ale maja problemy z księgami i pozwoleniami i stad przesuneli termin z grudnia najpierw na marzec, a teraz na październik. Mamy sie z nimi spotkac, wszyscy sa wściekli.