reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dzieki za cynk [emoji16] Ja też po Lidlu. Chociaż młoda chora to wpakowałam ją w samochód bo musiałabym niedługo z gołą pupą latac. Wzięłam swój normalny rozmiar ale chyba długo mi nie posłużą jak tak tyje nie tylko na brzuchu. Albo dziwna rozmiarowka bo w pupie spokojnie wchodzę w inne rzeczy z Lidla a ciśnie brzuch a te wchodzą ale jak trochę spuchną nogi to nie wiem czy będzie tak wesoło [emoji16] no ale mam spodnie przynajmniej na teraz. Potem poprosze przyjaciółkę żeby poszukała czegoś bo wszystko jej oddałam z poprzedniej ciąży.

reklama
Na imię mam Agata, jestem że Szczecina, to moja druga ciąża, mój syn ma 11 lat więc spora różnica wieku staraliśmy się o maleństwo prawie 4 lata i w końcu, niespodziewanie pojawiły się 2 kreski na teście jestem w 10tc, termin mam na 24.09 według OM a według usg na 21.09.
Bardzo się boje i martwię choć wiem że to nie wskazane. Potrzebuje chyba rozmowy i cieszę się że tu trafiłam od 7 tc mam cukrzycę ciążowa co dodatkowo potęguje mój strach o maleństwo...
Dzisiaj mam jakiegoś doła, mój mąż za granicą A ja fiksuje w domu... nie mogę doczekać się ruchów maleństwa zresztą jak każda z nas zapewne może wtedy trochę się uspokoje
Hej, hej[emoji16][emoji2772]
Ja mam córkę w wieku 11lat,mlodsza 7[emoji16]
A co do obaw to każda z nas tutaj ma i wszystkie wyczekujemy kolejnych wizyt [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

Hej, jestem wrześniowa mamusia 2019 czy mogę do Was dołączyć ☺
Witamy :)
U mnie jeśli chodzi o jedzenie, to upodobania podobnie jak w pierwszej ciąży - gdzie urodził się synek. Pomarańcze, mandarynki kg bym mogła jeść ;) Słodyczy jem zdecydowanie mniej- a normalnie jestem słodyczożercą :)

Zapach kurczaka surowego normalnie mnie odrzuca heh :)
Mąż się śmieje, że przejdziemy przez to na weganizm :)

Ja poczułam takie same smyranie jak Ty tydzień temu, czuje to czasem rano i niespodziewanie :D

Ja po zakupach w lidlu udało mi sie upolować poduszkę i spodnie, chciałam jeszcze stanik ale najwieksza miseczka D, wiec niestety cycki by mi sie z niego wylewały :D ogólnie pełny lidl ciężarnych pierwszy raz w życiu widziałam tyle kobiet w ciąży w jednym miejscu aż moj maz lekko przestraszony XD
No to jak pójdę po pracy o 17 to pewnie będą już puste półki

Dziewczyny żeby podnieść sobie żelazo jedzcie codziennie 1-2 żółtka. Zobaczycie jak wam hemoglobina idzie w górę ja w poprzedniej ciąży tak jadłam i w górnej granicy miałam polecam lepsze niż sztuczne brać i zdrowo dla dzidzi można jesc co drugi dzień nawet
Sok z buraków też jest bardzo dobry.

Dziewczynki udanych wizyt [emoji8]

@czarnulka28 , ja tez nigdy ciążowych spodni nie kupowałam, teraz tez jeszcze w normalnych chodzę, może jakieś legginsy "po domu " kupię . Zaraz zrobi się ciepło to wskoczymy w sukienki . Ja już właśnie jedne Crocsy oglądam , bo na wiosnę pustki w rozmiarze 37 . Daj znać po wizycie

@Baciombre1984 , cześć :) ja tez mam duża córkę 12 lat i drugą 9 lat . Staraliśmy się 2 lata. Już straciliśmy nadzieję , FSH miałam na poczatku cyklu podwyższone, AMH juz poniżej 1 , a jednak Bobo jest :)

@olagie , ja też mam ostatnio problem z zapachami , miałam ochotę na rybę z pieca frosty, a jak zrobiłam i się zaciągnełam to całą porcję oddałam mężowi

@Paula0606 , może coś zostanie dla Ciebie :)

Dzisiaj jestem mega zorganizowana , obiad już zrobiony, samochód umyty, dom posprzatany :) po prostu szok , a na dworze deszcz pada to niby powinnam być dętka

reklama
Ja mam na szczęście zapas ubrań z poprzedniej ciazy :) dokupilam już używane ciążowe jeansy, ale większość czasu chodziłam w sukienkach. Byle do wiosny [emoji173]

Do góry