reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dzieki za cynk [emoji16] Ja też po Lidlu. Chociaż młoda chora to wpakowałam ją w samochód bo musiałabym niedługo z gołą pupą latac. Wzięłam swój normalny rozmiar ale chyba długo mi nie posłużą jak tak tyje nie tylko na brzuchu. Albo dziwna rozmiarowka bo w pupie spokojnie wchodzę w inne rzeczy z Lidla a ciśnie brzuch a te wchodzą ale jak trochę spuchną nogi to nie wiem czy będzie tak wesoło [emoji16] no ale mam spodnie przynajmniej na teraz. Potem poprosze przyjaciółkę żeby poszukała czegoś bo wszystko jej oddałam z poprzedniej ciąży.

reklama
Na imię mam Agata, jestem że Szczecina, to moja druga ciąża, mój syn ma 11 lat więc spora różnica wieku staraliśmy się o maleństwo prawie 4 lata i w końcu, niespodziewanie pojawiły się 2 kreski na teście jestem w 10tc, termin mam na 24.09 według OM a według usg na 21.09.
Bardzo się boje i martwię choć wiem że to nie wskazane. Potrzebuje chyba rozmowy i cieszę się że tu trafiłam od 7 tc mam cukrzycę ciążowa co dodatkowo potęguje mój strach o maleństwo...
Dzisiaj mam jakiegoś doła, mój mąż za granicą A ja fiksuje w domu... nie mogę doczekać się ruchów maleństwa zresztą jak każda z nas zapewne może wtedy trochę się uspokoje
Hej, hej[emoji16][emoji2772]
Ja mam córkę w wieku 11lat,mlodsza 7[emoji16]
A co do obaw to każda z nas tutaj ma i wszystkie wyczekujemy kolejnych wizyt [emoji3526][emoji3526][emoji3526]

Hej, jestem wrześniowa mamusia 2019 czy mogę do Was dołączyć ☺
Witamy :)
U mnie jeśli chodzi o jedzenie, to upodobania podobnie jak w pierwszej ciąży - gdzie urodził się synek. Pomarańcze, mandarynki kg bym mogła jeść ;) Słodyczy jem zdecydowanie mniej- a normalnie jestem słodyczożercą :)

Zapach kurczaka surowego normalnie mnie odrzuca heh :)
Mąż się śmieje, że przejdziemy przez to na weganizm :)

Ja poczułam takie same smyranie jak Ty tydzień temu, czuje to czasem rano i niespodziewanie :D

Ja po zakupach w lidlu udało mi sie upolować poduszkę i spodnie, chciałam jeszcze stanik ale najwieksza miseczka D, wiec niestety cycki by mi sie z niego wylewały :D ogólnie pełny lidl ciężarnych pierwszy raz w życiu widziałam tyle kobiet w ciąży w jednym miejscu aż moj maz lekko przestraszony XD
No to jak pójdę po pracy o 17 to pewnie będą już puste półki

Dziewczyny żeby podnieść sobie żelazo jedzcie codziennie 1-2 żółtka. Zobaczycie jak wam hemoglobina idzie w górę ja w poprzedniej ciąży tak jadłam i w górnej granicy miałam polecam lepsze niż sztuczne brać i zdrowo dla dzidzi można jesc co drugi dzień nawet
Sok z buraków też jest bardzo dobry.

Dziewczynki udanych wizyt [emoji8]

@czarnulka28 , ja tez nigdy ciążowych spodni nie kupowałam, teraz tez jeszcze w normalnych chodzę, może jakieś legginsy "po domu " kupię . Zaraz zrobi się ciepło to wskoczymy w sukienki . Ja już właśnie jedne Crocsy oglądam , bo na wiosnę pustki w rozmiarze 37 . Daj znać po wizycie

@Baciombre1984 , cześć :) ja tez mam duża córkę 12 lat i drugą 9 lat . Staraliśmy się 2 lata. Już straciliśmy nadzieję , FSH miałam na poczatku cyklu podwyższone, AMH juz poniżej 1 , a jednak Bobo jest :)

@olagie , ja też mam ostatnio problem z zapachami , miałam ochotę na rybę z pieca frosty, a jak zrobiłam i się zaciągnełam to całą porcję oddałam mężowi

@Paula0606 , może coś zostanie dla Ciebie :)

Dzisiaj jestem mega zorganizowana , obiad już zrobiony, samochód umyty, dom posprzatany :) po prostu szok , a na dworze deszcz pada to niby powinnam być dętka

reklama
Ja mam na szczęście zapas ubrań z poprzedniej ciazy :) dokupilam już używane ciążowe jeansy, ale większość czasu chodziłam w sukienkach. Byle do wiosny [emoji173]

Do góry