reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

O właśnie koktajle muszę sobie zacząć robić. I do listy zakupów dopisalam morele :)
Mnie właśnie ciągnie na konkrety. Mąż się śmieje, że będzie drugi chłopak. Podobno przy dziewczynkach ciągnie na słodkości. Ciekawe ile w tym prawdy :)

ja w pierwszej ciąży jadłam śledzie i zapijałam kakao, żeby zgagi nie mieć - była dziewczynka

Kapuste kiszoną uwielbiam, szukam ciagle czegoś pikantnego, ale wszystkie ogórki z Lidla dla mnie za słabe . Ciekawe co tam Bobo ( tak moje dzieci mówią ) skrywa miedzy nogami :)

W Lidlu byłam , ale takie oblężenie przy koszach, że na razie odpusciłam .

@Mama1990, super,ze taki skarb w grupie mamy :)

@Ela8010, jesteś rocznik 1980 ?

Zbieram się za ogarnianie domu, bo zaraz starsza córka wróci ze szkoły, a ma przyjść z koleżanką. A dopiero co młodszą zawiozłam do szkoły. Na pączki juz tez czekam , na wtorek umówiłam sie z mamą na robienie faworków - będę gruba
w poprzedniej ciązy nie było źle DSCF2748-horz.jpg

reklama
O właśnie koktajle muszę sobie zacząć robić. I do listy zakupów dopisalam morele :)
Mnie właśnie ciągnie na konkrety. Mąż się śmieje, że będzie drugi chłopak. Podobno przy dziewczynkach ciągnie na słodkości. Ciekawe ile w tym prawdy :)
Ciekawe, bo w takim razie wychodziłoby, że u mnie rośnie Amelka :p wcześniej praktycznie w ogóle nie jadłam słodyczy, sporadycznie (czasami nawet raz na kilka miesięcy) coś tam skubnelam, jak już ktoś bardzo namawiał, a teraz dzień bez słodkości dniem straconym :D edit. Aczkolwiek ostrym/ kwaśnym też nie pogardzę, zależy od chwili ;) :D

Ostatnia edycja:
To ja się nawet do Lidla nie wybieram bo już pewnie nie ma po co ;)
W pierwszej ciąży z synkiem nie miałam ochoty na słodkie w ogóle. Słodycze mogły dla mnie nie istnieć ;D teraz od czasu do czasu podjadam jakieś ciastko ale czekolada to już nie te klimaty. Za to pizza, makarony, domowe hamburgery.. o tak.. :D
Ja tez wizytuje 27go :) wielkie odliczanie!

Ja jutro mam kolejna wizytę, tym razem prywatnie:) już się nie mogę doczekać.

A co do zachcianek, ja z córką nie mogłam żyć bez mięsa i owoców [emoji2][emoji108]

Teraz jem wszystko co mi wpadnie w ręce [emoji23] nie nastawiam się na żadna płeć, będzie co będzie... [emoji6] oby zdrowe. Choć jak tak głębiej pomyślę to mogłaby być córka, jakoś tak boję się chłopca i obsługi nad nim [emoji3]

@Mama1990 rewelacyjne rzeczy szyjesz :) super, że znalazłaś sposób na siebie, podziwiam takie osoby jak ty :) jak już zacznę kompletować wyprawkę to napewno się do ciebie zgłoszę

Też mam wizytę 27, chyba większość z nas wizytuje tego dnia, mam nadzieję, że mały będzie odpowiedniej wielkości i uda nam się załapać na prenatalne

Jasne [emoji4]
Powiedz nam coś więcej o sobie, który tydzień? na kiedy masz termin?
Na imię mam Agata, jestem że Szczecina, to moja druga ciąża, mój syn ma 11 lat więc spora różnica wieku staraliśmy się o maleństwo prawie 4 lata i w końcu, niespodziewanie pojawiły się 2 kreski na teście jestem w 10tc, termin mam na 24.09 według OM a według usg na 21.09.
Bardzo się boje i martwię choć wiem że to nie wskazane. Potrzebuje chyba rozmowy i cieszę się że tu trafiłam od 7 tc mam cukrzycę ciążowa co dodatkowo potęguje mój strach o maleństwo...
Dzisiaj mam jakiegoś doła, mój mąż za granicą A ja fiksuje w domu... nie mogę doczekać się ruchów maleństwa zresztą jak każda z nas zapewne może wtedy trochę się uspokoje

reklama
BAciombre witaj :)

Świetny ten sklep:) jedna sukienka mnie zauroczyla, może się trafi jakaś okazja żeby kupic coreczce[emoji173]

Do góry