reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Justyndziuk ja też dziś mam wizytę, przełożoną z zeszłego tygodnia z powodu szpitala i też się denerwuję, co usłyszę. Zwłaszcza, że ostatnio córka niechcący bardzo mocno mnie uderzyła w brzuch, jak się bawiłyśmy w moją ulubioną zabawę - leżymy w łóżku i udajemy, że śpimy. Mała wstała, straciła równowagę i spadła prosto na brzuch - rozpędzone 12 kg :(

U mnie cera nieznacznie się pogorszyła, jest bardziej wysuszona, za to włosy zrobiły się dużo ładniejsze i dużo szybciej rosną. To była chyba pierwsza rzecz, którą zauważyłam, zanim jeszcze się dowiedziałam o ciąży.

reklama
Hej, raczej nie nadrobię tygodnia zaległości. Poprzedni tydzień był super, Młody chodził do przedszkola, mąż miał dużo wolnego i tydzień nam zleciał na odpoczynku :) no ale tydzień chodzenia do przedszkola wystarczy - wczoraj płacz i łapanie się za ucho, pojechaliśmy na dyżur i zapalenie ucha :( i antybiotyk, tydzień w domu :( moje "lenistwo" poszło w odstawkę...
Dzwonilam przed chwilą do Katowic umówić się na te bezpłatne prenatalne, dostałam termin 18 marca więc jeszcze sobie poczekam :p
Nie mam żadnych dolegliwości z brzucha :/ niby fajnie, ale trochę się martwię. Jedynie to chroniczne zmęczenie i piersi. Strasznie mnie bolą sutki. No i rozmiar przynajmniej na + ;) czasem się martwię ale nie pojadę przecież na IP i nie zarządzam USG bo mam takie życzenie... Muszę czekać do wizyty ponad tydzień :(

Ja mam suchą skórę i zaczęłam stosować wodę różną i olejek różany z Make me bio. Super działa, ładnie pachnie i ma fajny skład.

Hey ja za chwilę wychodzę na wizytę na NFZ zobaczymy jak mnie potraktuje wgl a tak to najbardziej mi zależy na wynikach żeby badania były na NFZ :) na USG skierowanie pewnie mi da albo na dziś na 14 albo na czwartek na 14 hehe uroki wizyt na NFZ dlatego wolę tego prywatnie :) trzymajcie kciuki życzę wam miłego dnia :*

Nie pocieszę Cię bo ja już 12 tydzień w srode skończę i jest tragicznie wręcz. Wymioty i mdłości ani myślą ustąpić a ja czuje się fatalnie
Kochana wiem co czujesz bo ja miałam mdłości i wymioty z Pola do 25 tc ale tu mi jakby mniej doskwierały i myślę że w tej ciąży odpuszcza po 12 tyg tak jak powinno być ale wiem jak może być :(

Są dni że męczą mnie tak że nie jem ale jest dzień że mniej doskwierały i mogę coś tam zjeść i z tych lepszych dni się cieszę :*
Co do imbiru nie działa na mnie wcale :(

Macie rację, nawet głupia widzialam te posty, bo nawet jesli sie nie odzywam to i tak wszystko czytam... Chyba serio nie radzę sobie ze strachem, caly czas w sumie sie boję, przez to chyba przestaje troche racjonalnie myśleć. Poczekam do wizyty, mam nadzieje ze będzie ok.
Ja myślę, że to był początek infekcji [emoji848] bo teraz mam wrażenie, że mam jakieś zapalenie pęcherza... wiecie, uczucie że mi się chce mocno ,że już teraz muszę zaraz... A tu trzy kropelki [emoji848] zobaczymy co lekarz w środę powie

W moim przypadku wlasnie też cos wcześniej bralo. Ale od kilku dni bralam tabletki natamycyne. I moze po nich właśnie tak wyszło, albo jakos organizm sie broni :) najwazniejsze ze nie ma plamienia.
Ja myślę, że to był początek infekcji [emoji848] bo teraz mam wrażenie, że mam jakieś zapalenie pęcherza... wiecie, uczucie że mi się chce mocno ,że już teraz muszę zaraz... A tu trzy kropelki [emoji848] zobaczymy co lekarz w środę powie

reklama
@czarnulka28 ja bym się nie broniła przed szpitalem czy lekami w takim stanie jak Ty już jesteś!!! Pomysł na dłuższą metę jak się teraz wypompujesz z witamin i mikroelementów to na dalszym etapie anemia i inne niedobory gwarantowane. W ciąży i podczas karmienia nie nadrobisz. Nie mówiąc o tym jak bardzo się męczysz, choćby dla uczucia ulgi powinnaś coś z tym zrobić bo na pewno nie jest to normalne dla zdrowego człowieka a co dopiero dla ciężarnej. Kochana nie bagatelizuj tego...

Do góry