reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Lovi23 jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości udaj się do lekarza. Niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku.

@pumelova świetne wieści! W domku najlepiej :)

A mnie dzisiaj dopadła migrena.. [emoji45] wzięłam paracetamol, ale wątpię żeby pomógł..

reklama
Ja tak miałam i położna mnie od razu umówiła do lekarza na najbliższy termin, niby wszystko było ok ale duphaston muszę brać. Także ja bym dzwoniła.

Edit: aaa nie jak bez krwi to spoko! Źle przeczytałam, na szybko. Jak bez krwi w normalnym kolorze to myśle, ze do środy można poczekać.
Biorę duphaston też... [emoji4] Jeśli mówicie, że tak się zdarza to ok, Bez sensu może panikuje... poczekam z tym do środy.

@Lovi23 jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości udaj się do lekarza. Niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku.

@pumelova świetne wieści! W domku najlepiej :)

A mnie dzisiaj dopadła migrena.. [emoji45] wzięłam paracetamol, ale wątpię żeby pomógł..
W weekend właśnie ciężko znaleźć jakiegoś lekarza, musiałabym od razu na szpital jechać [emoji849]

@Mama1990 super wieści! Duże bobo :D
@pumelova swietnie ze już wracasz do domu!
@Lovi23 ja mam cały czas mega dużo białego śluzu, czytałam ze po wypłynięciu się utlenia i pozostawia żółty ślad na bieliźnie.
Ale piękna sobota! Współczuje wszystkim złe czującym się mamusiom! Dziewczyny to minie! Zycze żeby jak najszybciej żebyście mogły cieszyć się ciąża! ja wskakuje w 9 tydzień, oprócz ślinienia, wzdęć i zmęczenia czuje się dobrze. Może w końcu się odważę wyjść z domu i pojechać z mężem do kina - oczywiście w godzinach południowych bo wieczorem jestem do niczego ;) tak wiec czas wyskoczyć z dresów i porządnie się pomalować, hehe ;)

A mnie od jakiegoś tygodnia strasznie wypadają włosy :/ strasznie mnie tez swędzi skóra głowy i robią sie nieraz jakieś krosteczki. Dzisiaj zrobię sobie turbo zabieg spa na włosy, olejowanie podwójne, postaram sie 2 razy w tyg moze coś da :(

Ja mam piękna cerę w ciąży w poprzedniej tez tak miałam , mogę się nie malować. Za to włosy taj nie przetłuszczają ze rano umyje a wieczorem już tluste. Może w drugim trymestrze bedzie lepiej bo meczy mnie to mycie głowy.

A mnie od jakiegoś tygodnia strasznie wypadają włosy :/ strasznie mnie tez swędzi skóra głowy i robią sie nieraz jakieś krosteczki. Dzisiaj zrobię sobie turbo zabieg spa na włosy, olejowanie podwójne, postaram sie 2 razy w tyg moze coś da :(

Włosy często wypadają z powodu niedoczynności tarczycy, u mnie jest to samo, boję się, że niedługo łysa zostanę.
A robisz jakieś wcierki na skórę głowy? Ja przed ciążą się w to bawiłam, ale teraz już sama nie wiem co można, a czego nie

reklama
Mi też się mega przetluszczaja ale to już od jakiegoś czasu, odkąd odstawiłam to mam burze hormonow:D teraz mylam w środę i wyglądam jak menel. Ale w szpitalu nie miałam szamponu ani nawet mydła (zapomnialam) a był zakaz odwiedzin z powodu grypy.

Do góry