reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziękuję i gratuluję rownież dobrych wieści z podglądania Maluszków Zobacz załącznik 941062

Ja jestem juz na L 4 , kolezanki niepocieszone bo je zostawiam na tak długo . Okazuje się , że koleżanka z pracy ma też termin na koniec września , tylko ze ona jeszcze nie wróciła po macierzynskim bo ma roczną córeczkę . Dzisisj radość i euforia [emoji1] czekam , aż mąż wroci z pracy to powiemy dzieciom

@Agnieszka kw a lezysz w domu czy w szpitalu . Trzymaj sie dzielnie, najważniejsze ze serduszko bije [emoji1]
Jestem w szpitalu. Wypoczywaj na L4, ja opierdziel dostałam, że jeszcze pracowałam. No ale mój lekarz z tych, którzy nie dają zwolnienia bez wyraźnego powodu. Teraz mam powód, to już pewnie dostanę.

reklama
Jestem w szpitalu. Wypoczywaj na L4, ja opierdziel dostałam, że jeszcze pracowałam. No ale mój lekarz z tych, którzy nie dają zwolnienia bez wyraźnego powodu. Teraz mam powód, to już pewnie dostanę.

ja dostałam bo pracuję w szpitalu ( SOR ) tuż przed testowaniem miałam kontakt z pacjentami chorymi na gruźlicę i zapalenie płuc , zdarzyło mi się juz w mojej 17 letniej pracy opiekować pacjentem z meningokowym zapaleniem opon mózgowych, trzeba uciekać jak można. Szczególnie, że sezon grypowy ( AH1N1 szaleje we Wrocławiu )

W pierwszej ciązy pracowałam do 18 tyg i jednocześnie studiowałam zaocznie, miałam jeden dzień wolnego na dwa tyg , w drugiej ciąży pracowałam na zmiany do 14 tyg. Teraz jestem już starsza i wolę na siebie uważać, a gin prywatnie, więc od razu pytała co z pracą

@pumelova obyś miała racje, bo osiwieje [emoji23]

Ja już na L4 od 25 stycznia, koleżanki mnie wygnały [emoji177] szef był trochę niepocieszony jedynie.

@asiek08 mam tak samo, wszystkie objawy są zle.. jak boli brzuch to zle, jak przestanie to jeszcze gorzej [emoji43] szaleństwo

Jak ja wam zazdroszcze tego L4. Czasami też bym chciała pracować u kogoś. A w mojej sytuacji nie da rady. Nie pracuje = nie mam klientow = nie mam kasy. Nie stać mnie by kogoś zatrudnić teraz. Od polowy marca będę miala stażystkę. Na szczęście bystra dziewczyna, więc na pewno mnie , odciąży choć o wylegiwaniu się w łóżku nie ma mowy..

@Mamawrzesniowa u mnie starsza cora tylko wie bo mlodsza ma długi jęzor i znając życie obcym ludziom w szkole by nawet opowiadala
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

A ja im blizej wizyty tym bardziej myślę, że może być cos nie tak.. Nawet fiksuje ze powiększające sie podbrzusze to symptom czegoś nie dobrego
emoji43.png
emoji43.png
emoji43.png
emoji43.png
ja juz wczoraj czytałam o zaśniadzie groniastym , a na wizyte weszłam na miękkich nogach , cała spocona, gin od razu do mnie żebym się przygotowała i szybko na kozetkę do badania. Jak juz leżałam musiała cos poprzestawiać w usg i te kilka sekund to dalszy stres

i tak to już będzie, potem martwimy się o dzieci , jak starsze czy bezpiecznie dotrą do domu itp
takie zycie

Kara88 na łożysko za wcześnie, narazie mamy kosmowke, łożysko dopiero powstanie z tego co kojarzę po 12 tygodniu i będzie przejmować funkcję kosmowki. Ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić:)

Kara88 na łożysko za wcześnie, narazie mamy kosmowke, łożysko dopiero powstanie z tego co kojarzę po 12 tygodniu i będzie przejmować funkcję kosmowki. Ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić:)
Masz rację[emoji23]zapomniałam o tym....ale gapa że mnie hehe
W 11 tc zaczyna funkcjonować łożysko[emoji3]doczytałam...zapomniałam tylko że ja z tych na początek września jestem a mi akurat leci 10+2 hehe więc u mnie już zaczyna [emoji848]

reklama
Ja uciekam na L4 we czwartek. Tzn. lekarz wystawi we czwartek wieczorem zwolnienie :) Dość tych meczarni i zarzygiwania toalety w biurze :p

Do góry