reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Dziękuję i gratuluję rownież dobrych wieści z podglądania Maluszków Zobacz załącznik 941062

Ja jestem juz na L 4 , kolezanki niepocieszone bo je zostawiam na tak długo . Okazuje się , że koleżanka z pracy ma też termin na koniec września , tylko ze ona jeszcze nie wróciła po macierzynskim bo ma roczną córeczkę . Dzisisj radość i euforia [emoji1] czekam , aż mąż wroci z pracy to powiemy dzieciom

@Agnieszka kw a lezysz w domu czy w szpitalu . Trzymaj sie dzielnie, najważniejsze ze serduszko bije [emoji1]
Jestem w szpitalu. Wypoczywaj na L4, ja opierdziel dostałam, że jeszcze pracowałam. No ale mój lekarz z tych, którzy nie dają zwolnienia bez wyraźnego powodu. Teraz mam powód, to już pewnie dostanę.

reklama
Jestem w szpitalu. Wypoczywaj na L4, ja opierdziel dostałam, że jeszcze pracowałam. No ale mój lekarz z tych, którzy nie dają zwolnienia bez wyraźnego powodu. Teraz mam powód, to już pewnie dostanę.

ja dostałam bo pracuję w szpitalu ( SOR ) tuż przed testowaniem miałam kontakt z pacjentami chorymi na gruźlicę i zapalenie płuc , zdarzyło mi się juz w mojej 17 letniej pracy opiekować pacjentem z meningokowym zapaleniem opon mózgowych, trzeba uciekać jak można. Szczególnie, że sezon grypowy ( AH1N1 szaleje we Wrocławiu )

W pierwszej ciązy pracowałam do 18 tyg i jednocześnie studiowałam zaocznie, miałam jeden dzień wolnego na dwa tyg , w drugiej ciąży pracowałam na zmiany do 14 tyg. Teraz jestem już starsza i wolę na siebie uważać, a gin prywatnie, więc od razu pytała co z pracą

@pumelova obyś miała racje, bo osiwieje [emoji23]

Ja już na L4 od 25 stycznia, koleżanki mnie wygnały [emoji177] szef był trochę niepocieszony jedynie.

@asiek08 mam tak samo, wszystkie objawy są zle.. jak boli brzuch to zle, jak przestanie to jeszcze gorzej [emoji43] szaleństwo

Jak ja wam zazdroszcze tego L4. Czasami też bym chciała pracować u kogoś. A w mojej sytuacji nie da rady. Nie pracuje = nie mam klientow = nie mam kasy. Nie stać mnie by kogoś zatrudnić teraz. Od polowy marca będę miala stażystkę. Na szczęście bystra dziewczyna, więc na pewno mnie , odciąży choć o wylegiwaniu się w łóżku nie ma mowy..

@Mamawrzesniowa u mnie starsza cora tylko wie bo mlodsza ma długi jęzor i znając życie obcym ludziom w szkole by nawet opowiadala
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

A ja im blizej wizyty tym bardziej myślę, że może być cos nie tak.. Nawet fiksuje ze powiększające sie podbrzusze to symptom czegoś nie dobrego
emoji43.png
emoji43.png
emoji43.png
emoji43.png
ja juz wczoraj czytałam o zaśniadzie groniastym , a na wizyte weszłam na miękkich nogach , cała spocona, gin od razu do mnie żebym się przygotowała i szybko na kozetkę do badania. Jak juz leżałam musiała cos poprzestawiać w usg i te kilka sekund to dalszy stres

i tak to już będzie, potem martwimy się o dzieci , jak starsze czy bezpiecznie dotrą do domu itp
takie zycie

Kara88 na łożysko za wcześnie, narazie mamy kosmowke, łożysko dopiero powstanie z tego co kojarzę po 12 tygodniu i będzie przejmować funkcję kosmowki. Ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić:)

Kara88 na łożysko za wcześnie, narazie mamy kosmowke, łożysko dopiero powstanie z tego co kojarzę po 12 tygodniu i będzie przejmować funkcję kosmowki. Ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc mogę się mylić:)
Masz rację[emoji23]zapomniałam o tym....ale gapa że mnie hehe
W 11 tc zaczyna funkcjonować łożysko[emoji3]doczytałam...zapomniałam tylko że ja z tych na początek września jestem a mi akurat leci 10+2 hehe więc u mnie już zaczyna [emoji848]

reklama
Ja uciekam na L4 we czwartek. Tzn. lekarz wystawi we czwartek wieczorem zwolnienie :) Dość tych meczarni i zarzygiwania toalety w biurze :p

Do góry