reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Na pewno macie racje dziewczyny, ale ja nie potrafie siebie zasem do tego przekonac. wciaz patrze naokolo na same mlodsze mamy, nawet wsrod znajomych nie ma ani 1 kobiety w moim wieku, kazda jest mlodsza, jak na zlosc. cale zycie czulam sie najstarsza, za stara. i zle sie z tym czuje. ja juz w wieku 23 lat marzylam o slubie i dzieciach, zycie ze mnie zakpiło i mimo ze mam cudownego meza, ktorego nigdy nie chcialabym zamienic na nikogo innego, ciezko mi myslec, ze to nie moja wina. czuje, ze to moja wina, bo moglam np wczesniej schudnac, a dlugo wazylam prawie 70 kg przy wzroscie 166, dopiero jak wzielam sie za siebie po 30-stce nie balam sie wyjsc do ludzi i poznawac nowych mezczyzn. wiem, ze to moja wina i ta swiadomosc jest najgorsza
To nie jest Twoja wina. Nawet tak nie myśl. Na każdego przychodzi pora. Poza tym Ty byłaś gotowa na rodzinę i dziecko, ale Twój chłopak nie, więc nie możesz się obwiniać, a lepiej mieć dziecko z kimś kogo się kocha niż z kimś kto nie planuje z Tobą przyszłości.

reklama
@dory Przecież 30 to dopiero prawdziwa młodość ;-) Dobrze, że chodzisz do psychologa, a co do dzieci to świat się zmienił, bardzo dużo kobiet teraz rodzi pierwsze dziecko po 30, już nie mówiąc, że po 40! Trzymamy kciuki wszystko się uda :)

OO dziewczyny zazdroszczę Wam udanych, dzisiejszych wizyt :) Ale to zdrowa zazdrość :p

A nie możesz iść do innego lekarza na NFZ? Przecież to straszny pajac!
@jurkovska ale buc. ja nawet nie mam słów :/
@Kimpossible nie martw się pewnie ciąża jest młodsza niż z OM, czasami nawet parę dni robi różnice i na kolejnym usg na pewno zobaczysz zarodek.

Ja dzisiaj zrobiłam badania, zapłaciłam 250 zł :/ na ten nfz mało co mi przepisał i większość i to te najdroższe musiałam płacić :( tęsknie za prywatną opieką medyczną.
Wkurza mnie to, że co miesiąc płacę kupę kasy na składki zdrowotne a nic z tego nie mam. Na nfz przepisał mi tylko morfologię, mocz, glukozę, Igg i Igm, a reszta kiedy? Pewnie nigdy :(
opieka ginekologa na nfz a prywatnie nie ma porównania, niestety. Sprzet dużo gorszy też.

Zrobiłam dzisiaj łącznie 16 różnych badań i myślałam że cała krew ze mnie spuszczą :p
A nie możesz iść do innego giną na NFZ? Czy tylko ten u was przyjmuje?

Dziewczyny w mojej dzielnicy ciężko się dostać do gina na NFZ do niego jedynie są rozsądne terminy, a nie chce już do 3 lekarza iść... wcale bym do niego nie poszła jakbym nie musiała zrobić tego genetycznego usg albo możnaby było na początku marca ale wtedy niestety już będzie 14 tc :( więc tak czy tak chce zrobić te usg na nfz bo niestety czeka mnie spory koszt wizyty u endokrynolog i badania tsh dokładne i usg tarczyce za które zabule, a u nas usg kosztuje ok 300zł genetyczne prywatnie..

No wpienił mnie typ strasznie, ale pomału dochodzę do siebie zaraz wypije herbatke z imbirem...i wiecie co z tych emocji jakoś mi dolegliwości póki co przeszły hahaha

Kimpossible ja miałam wg usg tydzień młodsza niż z om więc może też masz młodszą?

Byc moze, zobaczymy za tydzien. Moj sie przejal jak do niego zadzwonilam, juz szuka lekarza, juz dzisiaj chce gdzies jechac. Mowie do niego, niech da na luz - poczekamy ten tydzien. Juz nie taz moje cialo robilo psikusy /jeden jajnik/, z mlodezym w ciazy w 7tyg wedlug om nie bylo serduszka, a jest i wlasnie siedzi w szkole. A ten mi wyje przez tel, ze on sie o mnie martwi, zeby mi nic nie bylo.. a dajcie mi spokoj. Ten tydzien bedzie ciezki - juz bym wolala wiedziec, albo w ta, albo w druga i tyle. Silna baba jestem i wszystko zniose na tym etapie, ale jakos mnie sie te daty nie zgadzaja.. no coz, poczekamy zobaczymy. Podbrzusze caly czas pobolewa, pachwiny ciagna..

Na pewno macie racje dziewczyny, ale ja nie potrafie siebie zasem do tego przekonac. wciaz patrze naokolo na same mlodsze mamy, nawet wsrod znajomych nie ma ani 1 kobiety w moim wieku, kazda jest mlodsza, jak na zlosc. cale zycie czulam sie najstarsza, za stara. i zle sie z tym czuje. ja juz w wieku 23 lat marzylam o slubie i dzieciach, zycie ze mnie zakpiło i mimo ze mam cudownego meza, ktorego nigdy nie chcialabym zamienic na nikogo innego, ciezko mi myslec, ze to nie moja wina. czuje, ze to moja wina, bo moglam np wczesniej schudnac, a dlugo wazylam prawie 70 kg przy wzroscie 166, dopiero jak wzielam sie za siebie po 30-stce nie balam sie wyjsc do ludzi i poznawac nowych mezczyzn. wiem, ze to moja wina i ta swiadomosc jest najgorsza

Ja w tym roku skończę 35 [emoji23]Ale jakoś czuje się na 25 max [emoji51]

Ja zawsze miałam plan żeby urodzić pierwsze dziecko przed 30 więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i się uda. Wcześniej jakoś sobie tego nie wyobrażałam. Studia do 24 roku życia, potem chciałam dostać pracę, zdobyć umowę na stałe żeby mieć komfort w ciąży i warunki na kredyt. Narazie idzie zgodnie z planem więc liczę że tak będzie do końca.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt serduszkowych :) wasze maluchy rosną jak na drożdżach!
@jurkovska wiem co czujesz.. do tego łajzy już nie chodź, niestety pełno ich na NFZ pracuje :/ ja tez się zrazilam wiele razy i pomimo opłacania składek nie pamietam kiedy byłam u rodzinnego. Kiedyś na Sor wtedy z 2 latkiem czekaliśmy prawie 2 godziny żeby wyjąc małemu kleszcza (pozna pora) a on schodzi hrabia i narzeka po co przyjechaliśmy. Żyć nie umierać. Nawet do pediatry chodzę z dzieckiem prywatnie.
@dory nie możesz się tak obwiniać za rzeczy na które nie miałaś wpływu.. ważne ze życie Ci się poukładało. Wśród moich przyjaciół prawie nikt nie ma dzieci, wszyscy po 30 dawno. 2 Przyjaciółki rozwiodły się po niecałym roku małżeństwa i żyją w zawieszeniu ze mogą już zostać singielkami bez dzieci :(

@dory pocieszę Cię ze dzisiaj wizytowala ze mna Pani, na oko około 50, serio:o Pani ta promieniała radością, wiec nie masz co się przejmować, również znam mamusie ktore rodziły przed 40. Niepotrzebnie sobie robić przykrości takimi błahostkami :))

Co do wieku, takie tam na rozluźnienie :p
1549454247230.png

reklama
OO dziewczyny zazdroszczę Wam udanych, dzisiejszych wizyt :) Ale to zdrowa zazdrość :p
Dziewczyny w mojej dzielnicy ciężko się dostać do gina na NFZ do niego jedynie są rozsądne terminy, a nie chce już do 3 lekarza iść... wcale bym do niego nie poszła jakbym nie musiała zrobić tego genetycznego usg albo możnaby było na początku marca ale wtedy niestety już będzie 14 tc :( więc tak czy tak chce zrobić te usg na nfz bo niestety czeka mnie spory koszt wizyty u endokrynolog i badania tsh dokładne i usg tarczyce za które zabule, a u nas usg kosztuje ok 300zł genetyczne prywatnie..
No wpienił mnie typ strasznie, ale pomału dochodzę do siebie zaraz wypije herbatke z imbirem...i wiecie co z tych emocji jakoś mi dolegliwości póki co przeszły hahaha

A napisz mi kochana w jakim woj. mieszkasz?

Byc moze, zobaczymy za tydzien. Moj sie przejal jak do niego zadzwonilam, juz szuka lekarza, juz dzisiaj chce gdzies jechac. Mowie do niego, niech da na luz - poczekamy ten tydzien. Juz nie taz moje cialo robilo psikusy /jeden jajnik/, z mlodezym w ciazy w 7tyg wedlug om nie bylo serduszka, a jest i wlasnie siedzi w szkole. A ten mi wyje przez tel, ze on sie o mnie martwi, zeby mi nic nie bylo.. a dajcie mi spokoj. Ten tydzien bedzie ciezki - juz bym wolala wiedziec, albo w ta, albo w druga i tyle. Silna baba jestem i wszystko zniose na tym etapie, ale jakos mnie sie te daty nie zgadzaja.. no coz, poczekamy zobaczymy. Podbrzusze caly czas pobolewa, pachwiny ciagna..
Kimpossible więc widzisz, dziecię ma czas jeszcze się pokazać. Moja ciąża też na usg młodsza niż z om. A u syna serduszko usłyszałąm dopiero w 9tyg. To było napięcie ;) a teraz łobuz taki że szok.

Dziewczyny co dzisiaj robicie na obiad? Nie mam pomysłu. I coś słodkiego za mną chodzi od rana, może z młodym muffinki zrobię.

Do góry