U mnie kilka innych parametrów też, ale resztę sobie wyggoglowalam i coś tam wiem a tutaj nie mogę nic znaleźć.. leukocyty 11.43 tys, czyli z tego co wyczytałam dla kobiet w ciąży jest w normieJuż wygooglowalam hehe...Kochana to ja akurat mam to dużo powyżej normy hehe i jeszcze trochę innych parametrów a jak z leukocytami? W normie?
reklama
Mam nadzieję, że to nic poważnegoBez paniki [emoji6] nie bierz tego nawet w ogóle pod uwagę. W samej morfologii są 3 albo 4 parametry które są brane pod uwagę a resza magia, nawet dla lekarzy!
Ja mam prawie wszystkie podniesione o połowęU mnie kilka innych parametrów też, ale resztę sobie wyggoglowalam i coś tam wiem a tutaj nie mogę nic znaleźć.. leukocyty 11.43 tys, czyli z tego co wyczytałam dla kobiet w ciąży jest w normie
Link do: Eozynofile (eozynocyty, EOS): podwyższone lub poniżej normy
Spokojnie ja zawsze mam coś nie halo z tym rozmazem z morfologi ale przeważnie wina infekcji lub alergii (jeśli masz może być to)...
Najlepiej zadzwoń do lekarza na bank cię uspokoi...
Mitsukurina
Zaangażowana w BB
Jeśli ogólna liczba leukocytów jest w normie to ze spokojem. Eozynofile martwią nas zwykle gdy są powyżej normy gdyż zwykle świadczą o pasożytach ew o alergii.
Właśnie o tym pisałam hehe..ja mam to zawsze wyżej, pasożytów brak, a alergia może i jest. Może też być AZS lub ŁZS.Jeśli ogólna liczba leukocytów jest w normie to ze spokojem. Eozynofile martwią nas zwykle gdy są powyżej normy gdyż zwykle świadczą o pasożytach ew o alergii.
Ewkaa0606
Zaciekawiona BB
Tez mam tą apkę[emoji6]
Wg mojej aplikacji zaczęłam 8, choć mam 7+0 [emoji43]Zobacz załącznik 939048
A wg drugiej 7 tydzień
Zobacz załącznik 939049
Dziękuję w takim razie moze się wstrzymam i poczekam za reszta wynikówJa mam prawie wszystkie podniesione o połowę
Link do: Eozynofile (eozynocyty, EOS): podwyższone lub poniżej normy
Spokojnie ja zawsze mam coś nie halo z tym rozmazem z morfologi ale przeważnie wina infekcji lub alergii (jeśli masz może być to)...
Najlepiej zadzwoń do lekarza na bank cię uspokoi...
jurczux
Fanka BB :)
Ja też któreś miałam całą poprzednia ciążę złe wyniki i lekarz nawet na to nie zwrócił uwagi, ale nie pamiętam co to było, wiec jeśli się martwisz to skonsultuj się z lekarzem.Chciałam mu pokazać wyniki dopiero jak dostanę wszystkie, żeby mu nie zawracać głowy 15 razy, ale chyba będę musiała zadzwonić..
Widze, że każdy lekarz inaczej liczy [emoji16] mój poprzedni że skoro 5+6np to że jest to już 6 tydzień. Ciekawe jak teraz, bo ten u którego byłam na USG chyba najtrafniej określił 5/6 tydz [emoji4]
smerfetka96
Zaciekawiona BB
Dziewczyny slyszalyscie o detektorach plodu do domowego sluchania bicia serca? Podobno juz od 10 tygonia. Ciekawa jestem tego. Moglo by to troche zmniejszyc starch jak by sie slyszalo ze serduszko bije
reklama
moniczka2609
Fanka BB :)
Ja słyszałam, że od 12 tc się je stosuje. Ja nigdy nie używałam, ale myślałam o tym. Tylko nie wiem czy bym się bardziej nie stresowała gdybym tętna nie mogła znaleźć, a potem jak dziecko się wierci to nawet czasem pielęgniarka nie może znaleźćDziewczyny slyszalyscie o detektorach plodu do domowego sluchania bicia serca? Podobno juz od 10 tygonia. Ciekawa jestem tego. Moglo by to troche zmniejszyc starch jak by sie slyszalo ze serduszko bije