reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Ja nie miałam przeczuć wogole ;) a ze o płci dowiedzieliśmy się z testu NIFTY w pierwszej kolejności sprawdziliśmy czy dziecko zdrowe a w drugiej, jakiej jest płci ;)

Dziewczyny pamiętacie jak często pobolewal was brzuch w 4 i 5 tygodniu? Mnie dość często pobolewa, jestem bardzo wyczulona. W środę mam wizytę lekarska ale myśle, myśle, mysle...
Cześć, jestem lipcówką 2019 ale jakoś tak z nudów błądzę dziś po forum ;) To przy okazji Ci napiszę, że właśnie w okolicach 5 tygodnia miałam takie bóle, przez jakieś 3-4 dni. Ból jak na @, ale jednak trochę inny. Nie bolało non stop ale raz na jakiś czas. Potem przeszło całkowicie. Dzisiaj jestem w 17 tygodniu i jedyne co pobolewa to więzadło z jednej strony. Macica idzie do góry, wszystko tam intensywnie rośnie, nie martwię się. A u Ciebie to zapewne zwyczajne rozciąganie, ciąża to duża zmiana dla organizmu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki, czas leci jak szalony, my chwilę temu otwierałyśmy lipiec a wy tu już zamykacie wrzesień... Szok ;)

@Koko88 mnie brzuch boli bardzo często, szczególnie wieczorami po całym dniu, mnie lekarz uspokajał, że to normalne ponieważ wszysto się rozciąga.

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję

Mam sytuację identyczną i również zaczynałam panikować, szczególnie gdy w ciągu dnia dużo stałam, na szczęście lekarz również mnie uspokajał że właśnie tak powinno być. Przy okazji witam wszystkie wrześniowe mamy, cieszę się że mogę do Was dołaczyć ♡

Ja mam przeczucie że będzie dziewczynka, A mąż mówi że chłopiec. Zobaczymy kto ma rację mamy już prawie 7 latkę w domu. Od zawsze marzyłam o tym żeby mieć chłopca najpierw (to moja pierwsza ciąża i pierwsze dziecko biologiczne) ale jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to nagle mi wszystko jedno byleby było zdrowe i wszystko dobrze szło. A imiona mamy wybrane już i dla chłopca i dla dziewczynki.

Witam wrześniowe mamy. Mój test ciążowy również pokazał dwie kreski.
Teraz 4t5d . Planowany termin: 23 września.
Mam 37 lat i jestem mamą dwóch dziewczynek 12 i 7 lat. Mam za sobą również poród trzeciej córki w 18 tc.
22.01 wizyta u ginekologa (chyba trochę za wcześnie).
Na ostatniej wizycie (jakiś rok temu) jak wspomniałam o ciąży to stwierdził "ale w Pani wieku.....":). Tak mnie wkurzył że aż zrobiłam mu psikusa.

Pozdrawiam.

Ooo w końcu ktoś w moim wieku :)

Będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem zapisałam się na forum fajnamama wiecie ze do dziś czyli od jakiś 7 lat , wszystkie dziewczyny z grupy mamy ze sobą kontakt na fb.

reklama
Do góry