reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Ja nie miałam przeczuć wogole ;) a ze o płci dowiedzieliśmy się z testu NIFTY w pierwszej kolejności sprawdziliśmy czy dziecko zdrowe a w drugiej, jakiej jest płci ;)

Dziewczyny pamiętacie jak często pobolewal was brzuch w 4 i 5 tygodniu? Mnie dość często pobolewa, jestem bardzo wyczulona. W środę mam wizytę lekarska ale myśle, myśle, mysle...
Cześć, jestem lipcówką 2019 ale jakoś tak z nudów błądzę dziś po forum ;) To przy okazji Ci napiszę, że właśnie w okolicach 5 tygodnia miałam takie bóle, przez jakieś 3-4 dni. Ból jak na @, ale jednak trochę inny. Nie bolało non stop ale raz na jakiś czas. Potem przeszło całkowicie. Dzisiaj jestem w 17 tygodniu i jedyne co pobolewa to więzadło z jednej strony. Macica idzie do góry, wszystko tam intensywnie rośnie, nie martwię się. A u Ciebie to zapewne zwyczajne rozciąganie, ciąża to duża zmiana dla organizmu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki, czas leci jak szalony, my chwilę temu otwierałyśmy lipiec a wy tu już zamykacie wrzesień... Szok ;)

@Koko88 mnie brzuch boli bardzo często, szczególnie wieczorami po całym dniu, mnie lekarz uspokajał, że to normalne ponieważ wszysto się rozciąga.

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję

Mam sytuację identyczną i również zaczynałam panikować, szczególnie gdy w ciągu dnia dużo stałam, na szczęście lekarz również mnie uspokajał że właśnie tak powinno być. Przy okazji witam wszystkie wrześniowe mamy, cieszę się że mogę do Was dołaczyć ♡

Ja mam przeczucie że będzie dziewczynka, A mąż mówi że chłopiec. Zobaczymy kto ma rację mamy już prawie 7 latkę w domu. Od zawsze marzyłam o tym żeby mieć chłopca najpierw (to moja pierwsza ciąża i pierwsze dziecko biologiczne) ale jak dowiedziałam się że jestem w ciąży to nagle mi wszystko jedno byleby było zdrowe i wszystko dobrze szło. A imiona mamy wybrane już i dla chłopca i dla dziewczynki.

Witam wrześniowe mamy. Mój test ciążowy również pokazał dwie kreski.
Teraz 4t5d . Planowany termin: 23 września.
Mam 37 lat i jestem mamą dwóch dziewczynek 12 i 7 lat. Mam za sobą również poród trzeciej córki w 18 tc.
22.01 wizyta u ginekologa (chyba trochę za wcześnie).
Na ostatniej wizycie (jakiś rok temu) jak wspomniałam o ciąży to stwierdził "ale w Pani wieku.....":). Tak mnie wkurzył że aż zrobiłam mu psikusa.

Pozdrawiam.

Ooo w końcu ktoś w moim wieku :)

Będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem zapisałam się na forum fajnamama wiecie ze do dziś czyli od jakiś 7 lat , wszystkie dziewczyny z grupy mamy ze sobą kontakt na fb.

reklama
Do góry