reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Kara88 No właśnie nie wiem czy dostanę zaświadczenie, bo teraz wszystko w systemie zostaje i jak ktoś się będzie chciał przyczepić, to mógłby to znaleźć

reklama
Jedyne co mnie boli a raczej mega kuje i ciagnie to po lewej stronie w macicy?jajniku? Sama nie wiem...dzisiaj do męża mówiłam że za duzo leżę a później jak wstanę to ciagnieo_O

Supreme też poroniłam w październiku i też w styczniu miałam iść do lekarza i porobić badania a tu niespodzianka. Rozumiem twoje stres bo też panicznie się boje, mam za sobą 3 straty.
Ta ciąża to cud, jeszcze przy jednym jedynym razie ;) co do leków to ja od pozytywnego testu biorę dupka 3x1, luteinę dowcipną na noc (zostały mi po tamtej ciąży) no i kwas foliowy. Dzisiaj byłam na USG i lekarz dorzucił mi acard do tego.
Moim zdaniem bierz progesteron, nie zaszkodzi a może pomóc i w piątek leć do tego lekarza. Kreseczki są piękne i mocne ;) ja wiem że wszystko może się zdarzyć, mnie też cięzko uwierzyć że będzie dobrze ale kochana kto ma wierzyć jak nie my? Rok 2019 będzie magiczny słońce i przytulimy te nasze brzdace za kilka miesięcy ;)

To jedziemy na tym samym wózku [emoji123][emoji23]
Powiedziałam Narzeczonemu niedawno i się od razu rozryczałam. Pocieszał mnie, że to nie jest powiedziane i z góry założone, że tym razem się nie uda też i trzeba być dobrej myśli.
A Ty już masz dzieci?
Ja na ten moment jestem jeszcze oszołomiona i nie wiem, co myśleć. Ze skrajności w skrajność popadam.
Poprzednia ciąże byłam też na Acardzie no i on nie pomógł.

Jest najlepsza w okolicy i baaardzo zarobiona ;)
Pierwszą ciążę prowadziłam u niej na NFZ i przeważnie miała 2-3h opóźnienia, bo 8min na pacjentkę to trochę mało, teraz niestety nie mogę sobie pozwolić na takie czekanie
Nawet jakby była najlepsza w Polsce to nie czekalabym po 3h w kolejce :)
11tc to trochę długo, nalezaloby sprawdzić czy ciąża jest na swoim miejscu... chociazby...

@Lovi23 ja z kolei mam zaparcie:mad: i boję się nawet iść spróbować ze względu na krwiaki:p tzn dusić hehe...ale już śliwki, otręby dzisiaj jadłam więc może się coś ruszy...masakra... Wolała bym biegunkę:p

reklama
To jedziemy na tym samym wózku [emoji123][emoji23]
Powiedziałam Narzeczonemu niedawno i się od razu rozryczałam. Pocieszał mnie, że to nie jest powiedziane i z góry założone, że tym razem się nie uda też i trzeba być dobrej myśli.
A Ty już masz dzieci?
Ja na ten moment jestem jeszcze oszołomiona i nie wiem, co myśleć. Ze skrajności w skrajność popadam.
Poprzednia ciąże byłam też na Acardzie no i on nie pomógł.
Jakbym słyszała mojego hehe, ja nadal jestem w zawieszeniu, ani w tą ani w drugą się nie chce nastawiać.
Tak, mam synka 6letniego. Dla mnie jest takim cudem bo rok wcześniej straciłam córeczkę w 28tc. I to co przeżywałam w ciąży z nim to nikomu nie życzę, normalnie panika level nieskończoność ;) ale wszystko się udało i skończylo dobrze. Dlatego wiem że czasem po burzy wychodzi słońce [emoji8] od tego momentu były dwie kolejne burze wiec teraz znów kolej na slonce [emoji23]
Mam nadzieję że ten acard pomoze, w każdym razie na pewno nie zaszkodzi.

Do góry