reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny czy zdarzały Wam się jakieś plamienia w poprzednich ciążach czy były bezproblemowe?
Ani w pierwszej ,ani w drugiej plamień nie miałam ,jedyny problem ,że byli po terminie .. na świat im się nie spieszyło :p
U mojej siostry za to w jednej i drugiej był przez 3 miesiące "okres" ,czyli plamienia.. ,więc u każdego inaczej ;)

A ja się zastanawiam czy nie zapisać się wczesniej do lekarza bo dzisiaj wg OM wychodzi mi 5t2d ciąży a wizytę mam dopiero 23 stycznia czyli za 3 tyg.

A ja się zastanawiam czy nie zapisać się wczesniej do lekarza bo dzisiaj wg OM wychodzi mi 5t2d ciąży a wizytę mam dopiero 23 stycznia czyli za 3 tyg.
Zależy od ciebie...czy wolisz poczekać na bezpieczny wynik USG czy nie(czytałam twoje poprzednie posty)...ja poszłam prywatnie na USG w 4tc+2(28.12) bo mój mąż jest bardzo niecierpliwy:oops: i było widać tylko pęcherzyk 4 mm ...jutro idę do swojej ginki na NFZ bo chce żeby prowadziła ciążę, zna cała moją historię i jej ufam. Zobaczymy jak do tego podejdzie:p i wtedy podejmę decyzję gdzie będę chodzić...

Cześć dziewczyny pierwszy test robiłam 24 grudnia bo liczyłam po cichu na piękny prezent pod choinkę - wynik negatywny. 30 grudnia wieczorem zrobiłam drugi i wyszły dwie kreski. Umówiłam się do gina na 17 stycznia. Chyba trochę późno - sama już nie wiem (ostatnia miesiączka 29 listopada). To moja pierwsza ciąża. Objawów brak za wyjątkiem zakwasow wręcz w piersiach i lekkiego dziwnego bólu w dole brzucha/pachwinach. Przyznaję że sie boję czy wszystko w porządku i tak szczerze to jeszcze to do mnie nie dotarło że się udało.

reklama
Cześć dziewczyny pierwszy test robiłam 24 grudnia bo liczyłam po cichu na piękny prezent pod choinkę - wynik negatywny. 30 grudnia wieczorem zrobiłam drugi i wyszły dwie kreski. Umówiłam się do gina na 17 stycznia. Chyba trochę późno - sama już nie wiem (ostatnia miesiączka 29 listopada). To moja pierwsza ciąża. Objawów brak za wyjątkiem zakwasow wręcz w piersiach i lekkiego dziwnego bólu w dole brzucha/pachwinach. Przyznaję że sie boję czy wszystko w porządku i tak szczerze to jeszcze to do mnie nie dotarło że się udało.
15463690234157993893518592631997.jpg

Do góry