reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

I co stąd będziemy musiały się przenieść gdzieś czy z tego jakoś się zrobi zamknięte?

Też trzymam kciuki za badania. Wszystko będzie dobrze;)

A zastanawia mnie jedna rzecz i pytanie do tych dziewczyn co miały już prenatalne. Czy u Was na USG lub w opisie jest pęcherz moczowy ? Bo tak czytam opis czytam i tego nie ma. To znaczy, że jeszcze za wcześnie na niego ?
Jak mam być szczera to nie wiem czy w opisie mam ale pamiętam, że na USG pani mi o tym mówiła że pęcherz moczowy jest i wszystko ok

reklama
Jurczux kciuki:)

Ja mam 15ego:p

Zamknięta będzie osobną grupą, ta pozostanie tutaj otwarta. Tam trzeba będzie wejść przez główne menu->fora zamkniete-> i tu będziecie widziały to forum.

I co stąd będziemy musiały się przenieść gdzieś czy z tego jakoś się zrobi zamknięte?

Też trzymam kciuki za badania. Wszystko będzie dobrze;)

A zastanawia mnie jedna rzecz i pytanie do tych dziewczyn co miały już prenatalne. Czy u Was na USG lub w opisie jest pęcherz moczowy ? Bo tak czytam opis czytam i tego nie ma. To znaczy, że jeszcze za wcześnie na niego ?

Watek będzie we wrzesniowych mamach ale osobny widoczy tylko dla osób dopisanych do niego :)

Hejka :) macie może detektor tętna płodu . Ja sobie zamówiłam i jestem w 13 tyg. Będę mogła już używać czy narazie się powstrzymać ?. Widziałam na grupie że jedna z was ma :)
Ja mam detektor, u mnie jest 11t5d zaczęłam słuchać w 11t3d i ciężko było mi znaleźć ale znalazłam więc śmiało próbuj w 13tyg:):tak:

Pamiętam jak p doktor mówił że widać pęcherz moczowy, ale na opisie z badań nie ma tego :)

A ja mam pytanie odnośnie tsh, czy któras z was po badaniu dostała skierowanie do endokrynologa i jaki wynik mialyscie że tak się stało? Ktoś zna może prawidłowe normy w ciąży w pierwszym trymestrze?

ja na prenatalznych z NFZ nie mam zapisanego np pecherza, a na tych z prywatnym mam wszystko:) pecherz, opisane serce, pepowina trojnaczyniowa itp....zalezy od lekarza ktory robi ci usg :)

Właśnie na NFZ doktor powiedział że nie ma pęcherza ale to tak może być bo za wcześnie. I tak się zastanawiałam czy u Was jest widoczny. Dobra czyli muszę się nie nakręciać w poszukiwaniu pęcherza;)

To dajcie znać kiedy przeprowadzka na inne forum żeby mnie nie ominęło. Bo powiem Wam szczerze, że jestem na fb na grupie o in vitro i jakoś za ciężko mi tam jest psychicznie.

Pamiętam jak p doktor mówił że widać pęcherz moczowy, ale na opisie z badań nie ma tego :)

A ja mam pytanie odnośnie tsh, czy któras z was po badaniu dostała skierowanie do endokrynologa i jaki wynik mialyscie że tak się stało? Ktoś zna może prawidłowe normy w ciąży w pierwszym trymestrze?

Ja mm jazde z TSH , norm niestety nie pamietam , mialam na wydruku z laboratorium z podzialem na trymestry. Wiec jak w pierwszym badaniu zaboczylam 10 to spadlam z krzesla, pontygodniu zrobilam mialam 5, po 3 tygodniach mialam 4. Samo zaczelo spadac bez lekow ale i tak nie dawalo mi spokoju. Ft3 i ft4 w dolenej granicy normy czyli jak sienokwzuje w polaczeniu z wysokim tsh to nie jest zbyt dobrze. Moj gin mowil ze ok. Ale ja sama poszlam prywatnie do endo i dostalam eutyrox 50 i zrobili mi usg. Mam jeszcze dodorobic badanie na przeciwciala ale raczejnwyglada ze mam chhorobe hashimoto o ktorej nie wiedzialam przed ciaza. Wiec w sumie dobrze ze zaczelam drazyc temat u endo.

reklama
Do góry