@Justa01 ja byłam na konsultacji u endokrynologa. Moje tsh wynosiło 0,05-1 trymestr. Przed ciąża miałam wszystko w normie. Endokrynolog zrobił mi usg i musiałam zrobić badania na wszystkie trzy przeciwciała tarczycowe. Wszystko wyszło w normach, wiec jestem póki co bez lekarstw- muszę obserwować ponoć w ciąży tarczyca może tak wariować- gorzej ponoć jak wpada w niedoczynosc wtedy trzeba leki
reklama
1016lew
Fanka BB :)
Pamiętam jak p doktor mówił że widać pęcherz moczowy, ale na opisie z badań nie ma tego [emoji4]
A ja mam pytanie odnośnie tsh, czy któras z was po badaniu dostała skierowanie do endokrynologa i jaki wynik mialyscie że tak się stało? Ktoś zna może prawidłowe normy w ciąży w pierwszym trymestrze?
Normy w ciąży do 2,5 [emoji6] tak bynajmniej jest w segregatorze mamyginekolog
Zobacz załącznik 950006
Ostatnia edycja:
Ja mialqm 2,76 i gin stwierdził że ok[emoji848]Normy w ciąży do 2,5 [emoji6] tak bynajmniej jest w segregatorze mamyginekolog
Zobacz załącznik 950006
Hello dziewczyny.
U nas dziś bardzo wietrznie. Mają być też burze.
Dajcie znać o wątku zamkniętym.
Ja prenatalne w poniedziałek. Zaczynam się stresować. Ale wierzę, że będzie dobrze.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.
To chyba w przyszłym tygodniu uzupełni się do końca tabelka z płcią.
Ja prenatalne w poniedziałek. Zaczynam się stresować. Ale wierzę, że będzie dobrze.
Lovi23
Tak , u mnie też mówił że widać pęcherz i na opisie nie wiem bo nie potrafię się rozczytac [emoji23]Jak mam być szczera to nie wiem czy w opisie mam ale pamiętam, że na USG pani mi o tym mówiła że pęcherz moczowy jest i wszystko ok
pumelova
Ja poznałam płeć ostatnio dopiero na polowkowych więc się nie nastawiam [emoji16][emoji3]Hello dziewczyny.
Lovi23
Ja też jeszcze nie znam [emoji39] I nastawiam się na polowkowe właśnie [emoji39]Ja poznałam płeć ostatnio dopiero na polowkowych więc się nie nastawiam [emoji16][emoji3]
pumelova
Może w międzyczasie się od gina dowiesz Ja chodziłam do takiego który miał słaby sprzęt i nie sprawdzał płci, powiedział że się dowiem na prenatalnhch, ale teraz mam takiego bardziej ogarnietego więc jak będzie widać to mi pewnie powieJa też jeszcze nie znam [emoji39] I nastawiam się na polowkowe właśnie [emoji39]
reklama
Justa01
U mnie 2,99 i też stwierdził że ok no dobra, zobaczymy jak w drugim trymestrze wyjdzie.. Norma jest większa jeśli dobrze kojarzęJa mialqm 2,76 i gin stwierdził że ok[emoji848]