reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Dziewczyny, wiem że temat był już poruszany, ale sporo nas tu przybylo i może któraś z Was ma podobny problem i wie jak sobie z tym radzic, czy w ogóle można coś zaradzić [emoji23] jak u Was wygląda cera? Ja mam tyle krost, że tragedia [emoji58] myślałam, Że z czasem to trochę minie, ale dziś mamy 12+4 a jest wręcz chyba gorzej niż było [emoji21]
Spróbuj może ocet jabłkowy w ciąży można i podobno super na cerę moja siostra używała w ciąży bo tez ma problem z trądzikiem. Wiem ze używała tez preparaty z wit A ale ostrożnie ona się nie bała ale w ciąży ponoć nie można.
Ja nie mam problemów z tym nigdy mie miałam trądziku i w ciąży tez nie mam cera taka sama jak i przed. Za to włosy mam niefajne suche brzydkie i widzę ze więcej wypada boje się ze to od słabego odżywiana bo gowniano jjem przez zyganie

Ja się nie mogę doprosić na NFZ :( cały czas prywatnie moja lekarka chce mnie przyjmować. Sama wizyta 200 zł plus badania krwi 300 :( ehh... trochę tych pieniążków pójdzie

To u mnie jest tak ze na NFZ dostaje sporo badań od dr(min 4/ na wizytę) , a położna się denerwuje bo może wpisać tylko 3 na wizytę wiec cały czas wiszą w powietrzu pozostałe żeby mogła wpisać aby mogli odzyskać pieniądze za nie [emoji23][emoji23]

Różne historie się niestety zdarzają :/
Często też zaniżają kwotę macierzyńskiego jeśli ich zdaniem (ZUSU) zarabiałaś za dużo w stosunku do stanowiska jakie wykonujesz albo kwalifikacji. Bo ludzie zatrudniali rodzinę i znajomych na stanowisku np sprzątaczki za 5 tysięcy i potem takie wysokie macierzyńskie dostawali. To teraz nawet jak ktoś jest uczciwy to ci powiedzą, że dziwne że dostałaś awans i zaszłaś w ciążę tak nagle, na pewno chciałaś nas oszukać! Zabierzemy ci twoją kase :/ A przecież to się może zdarzyć.
to takie oszustwa tez pochwalam. Tzn nie pochwalam oszustwa, a to, ze zus to sprawdza. Na uczelni, na której pracowałam kiedyś z 6 czy 7 lat temu, zatrudniono 1 laske, której dano stanowisko, które wcześniej nie istniało, a laska była córka jednej z dyrektorem, wcześniej bezrobotna, nagle dostała prawie 7k na rękę. Laska, ktora nie miała doświadczenia, bo po studiach 3 lata siedziała w domu na garnuszku u rodziców i męża. I pracowała równo tydzień, potem poszła na macierzyński. Takie powinno sie od razu karać.
A co do Ciebie, Asiek, to w momencie gdy podpisywalas nowa umowę wiedzialas juz ze jesteś w ciąży? Bo jeśli tak, to wyglada to dziwnie z boku.

mogę spytać, czego uzywalas do zabicia tego paskudztwa? :p
Kiedy tylko mogłam smarowalam hascovirem, a przed jakimś wyjściem przyklejalam plasterek compeed, nie jestem pewna czy coś dawal, ale przynajmniej opryszczka nie była aż tak bardzo widoczna [emoji12]

reklama
mogę spytać, czego uzywalas do zabicia tego paskudztwa? :p
Weź jakimś tonikiem czy spirytusem to wysusz i szybciej zejdzie. Ja kiedyś zawsze tak robiłam kiedyś miewałam co tydzień to paskudztwo. I Metronidazol żel albo triderm maść dwa dni i śladu nie było. Tylko nie wiem czy można w ciąży ale raczej odrobina nie zaszkodzi ja na sucha skore używam teidermu co jakiś czas bo tylko to pomaga odrazu ale ja nie boje się ze zaszkodzi bo i dzieci swoje smaruje tym

Do góry