Baciombre1984
Fanka BB :)
Tego się trzymam że jest jeszcze za wcześnie tzn słyszałam szmery i jakieś odgłosy jak serce ale kurde ja się chyba nie znamSpokojnie. Piszą, ze od 12 można coś usłyszeć, ale trzeba czekać. Na spokojnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tego się trzymam że jest jeszcze za wcześnie tzn słyszałam szmery i jakieś odgłosy jak serce ale kurde ja się chyba nie znamSpokojnie. Piszą, ze od 12 można coś usłyszeć, ale trzeba czekać. Na spokojnie
Spróbuj może ocet jabłkowy w ciąży można i podobno super na cerę moja siostra używała w ciąży bo tez ma problem z trądzikiem. Wiem ze używała tez preparaty z wit A ale ostrożnie ona się nie bała ale w ciąży ponoć nie można.Dziewczyny, wiem że temat był już poruszany, ale sporo nas tu przybylo i może któraś z Was ma podobny problem i wie jak sobie z tym radzic, czy w ogóle można coś zaradzić [emoji23] jak u Was wygląda cera? Ja mam tyle krost, że tragedia [emoji58] myślałam, Że z czasem to trochę minie, ale dziś mamy 12+4 a jest wręcz chyba gorzej niż było [emoji21]
Normalnie też brak makijażu nie wchodzi w grę, teraz jak leżę to mi nie zależy bo mnie nikt nie widzi [emoji16]U mnie póki co brak makijazu raczej nie wchodzi w grę ze względu na pracę [emoji58] a co do słodyczy to też nie pogardzę [emoji16]
Tez jestem z BS chodzę do Bociana. Gdzie planujesz poród ?Tak, kriobank
Ja się nie mogę doprosić na NFZ cały czas prywatnie moja lekarka chce mnie przyjmować. Sama wizyta 200 zł plus badania krwi 300 ehh... trochę tych pieniążków pójdzie
2 tygodnie??!! To gdzie tak robią? Ja w diagnostyce czekałam 3 dni
to takie oszustwa tez pochwalam. Tzn nie pochwalam oszustwa, a to, ze zus to sprawdza. Na uczelni, na której pracowałam kiedyś z 6 czy 7 lat temu, zatrudniono 1 laske, której dano stanowisko, które wcześniej nie istniało, a laska była córka jednej z dyrektorem, wcześniej bezrobotna, nagle dostała prawie 7k na rękę. Laska, ktora nie miała doświadczenia, bo po studiach 3 lata siedziała w domu na garnuszku u rodziców i męża. I pracowała równo tydzień, potem poszła na macierzyński. Takie powinno sie od razu karać.Różne historie się niestety zdarzają :/
Często też zaniżają kwotę macierzyńskiego jeśli ich zdaniem (ZUSU) zarabiałaś za dużo w stosunku do stanowiska jakie wykonujesz albo kwalifikacji. Bo ludzie zatrudniali rodzinę i znajomych na stanowisku np sprzątaczki za 5 tysięcy i potem takie wysokie macierzyńskie dostawali. To teraz nawet jak ktoś jest uczciwy to ci powiedzą, że dziwne że dostałaś awans i zaszłaś w ciążę tak nagle, na pewno chciałaś nas oszukać! Zabierzemy ci twoją kase :/ A przecież to się może zdarzyć.
mogę spytać, czego uzywalas do zabicia tego paskudztwa?Zazdroszczę! [emoji3590]
Co do opryszczki to też już "zaliczyłam" jakoś w 7 tc [emoji12]
Kiedy tylko mogłam smarowalam hascovirem, a przed jakimś wyjściem przyklejalam plasterek compeed, nie jestem pewna czy coś dawal, ale przynajmniej opryszczka nie była aż tak bardzo widoczna [emoji12]mogę spytać, czego uzywalas do zabicia tego paskudztwa?
Weź jakimś tonikiem czy spirytusem to wysusz i szybciej zejdzie. Ja kiedyś zawsze tak robiłam kiedyś miewałam co tydzień to paskudztwo. I Metronidazol żel albo triderm maść dwa dni i śladu nie było. Tylko nie wiem czy można w ciąży ale raczej odrobina nie zaszkodzi ja na sucha skore używam teidermu co jakiś czas bo tylko to pomaga odrazu ale ja nie boje się ze zaszkodzi bo i dzieci swoje smaruje tymmogę spytać, czego uzywalas do zabicia tego paskudztwa?