reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

A ja tu czekam na 14 tydzień jak na zbawienie bo z pierwsza córka w tym tygodniu mi minęło ehh :( czas pokaże zostało mi półtora tygodnia...
Ja też się strasznie mecze odkurzanie czy mycie podłóg to dla mnie maraton zawsze pomiędzy robię przerwę a kiedyś energii masa na siłowni biegałam na bieżni ćwiczyłam godzinami i co mam teraz od leżenia :( bo na nic sil nie mam
Może to też przez te mdłości i wymioty które cię tak męczą, pewnie też nie jesz też dużo przez to i organizm nie ma sil [emoji20]

reklama
Ja też mam zupełny brak mocy, ale na początku tak do 6 tyg. to byłam pełna energii miałam taki dobry humor bez przerwy, a teraz rano nie mogę wstać, wieczorem tylko leże i wtedy przy jakimś wysiłku- nawet nie dużym to mdłości są więc nawet brak chęci gdzieś później wychodzić...

Rany dziewczyny trochę wam współczuję, że tak wariujecie z tymi wizytami :O Ja nawet nie myślę, a czas tak szybko leci i już za tydzień prenatalne i czekam normalnie, potem wizyta 20, nawet nie pomyślałam, żeby coś przekładać [emoji33] Jeszcze i tak muszę w tym tygodniu iść na badania, a pobieranie krwi to nie jest coś co tygryski lubią najbardziej i dobrze, że miałam więcej czasu, żeby się w z tym oswoić [emoji15]

Ja tak samo mam, cieszę się ze mam możliwość oswojenia sie z pójściem na badania, a w tym tyg muszę iść zrobić krzywa i test pappa.. wiec dla mnie to podwójny stres..

Rany dziewczyny trochę wam współczuję, że tak wariujecie z tymi wizytami :O Ja nawet nie myślę, a czas tak szybko leci i już za tydzień prenatalne i czekam normalnie, potem wizyta 20, nawet nie pomyślałam, żeby coś przekładać :o Jeszcze i tak muszę w tym tygodniu iść na badania, a pobieranie krwi to nie jest coś co tygryski lubią najbardziej i dobrze, że miałam więcej czasu, żeby się w z tym oswoić :oops:
Ja o przekładaniu myślałam głównie dlatego, że jak się umawialam na preneralne to według USG miały być w 12+5, a w tamtym tygodniu jak byłam na wizycie to okazało się, że dzidzia nadrobiła 6 dni i będzie to już 13+4. Trochę się boje, że jeszcze coś tam nadrobi i będzie za późno [emoji58]

Witam po weekendzie. Mnie rozłożyło. Zostałam dziś w domu. Nie poszłam do pracy. Mam mega katar i strasznie łzawią mi oczy. Leżę plackiem. W środę wizyta.
Ja mam też już brzuszek, przy pierwszej ciąży o tej porze byłam jeszcze płaska.
Dopisałam się do tabelki. Ale, któraś z Was pisała o suwaczku. Nie ogarniam tego niestety.
Pozdrawiam Was. Miłego dnia.

Suwaczek zrobisz na komputerze. Wpisz w wyszukiwarkę suwaczki ciążowe i ci wyskoczą strony z suwakami (czylei tekst z odliczaniem tygodni ciąży) potem kopiujesz kod bcc i wklejasz u nas w sygnaturę na swoim profilu. Łatwe to jest tylko ciężko się tlumaczy [emoji23]
Z tym że na forum na telefonie w apce nie widać suwaczkow niestety

Dziewczyny, jak wiecie staram sie jak najczęściej mieć usg. Wczoraj teściowa wypaliła, ze za czesto nie mozna robić, bo to szkodzi dziecku. Ktoś cos słyszał ba ten temat?
Nie słuchaj teściowej. USG nie jest szkodliwe, gdyby tak było w szpitalu tezby często nie robili . Dla mnie jest chore podejście z przed kilku lat ze tylko 3usg robili na NFZ [emoji47]

Matko, robiliśmy wczoraj imprezę dla synka z okazji urodzin, tylko najblizasza rodzina. Ostatni goście późno wyszli i już mi się nie chciało zmywać i zostawiłam na dzisiaj, a teraz nie mogę się za żadne skarby za to wziasc. Aaaaa dajcie mi kopa bo nawet kawa dzisiaj nie pomaga, najchętniej położyłam się z powrotem do łóżka [emoji23]

Ostatnia edycja:
@1016lew ja z pappa zrezygnowałam, właśnie też ze względu niepotrzebnego stresu, a też bym miała w tym tygodniu. Jak coś będzie nie tak na USG no to wtedy.
Ale trzymam kciuki za Ciebie <3 na pewno będzie dobrze :)

reklama
Kciuki za wszystkie wizytujące dziś [emoji3590]
Dziewczyny, już jakiś balsamów na rozstepy? [emoji6]
6lat temu używałam oliwki, balsamu z Palmersa i jakiegoś kremu HappyMum. Niestety mi nie pomogło bo pod koniec i tak wyskoczyły rozstępy na brzuchu. Też muszę się rozejrzeć za jakimś kremem.

Dziewczynki powodzenia na wizytach [emoji8][emoji8][emoji8]

Do góry