reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Lovi23 to czekamy razem, zawsze to raźniej [emoji7][emoji7][emoji7]

Co do USG zdania są podzielone, ale właśnie jeśli trzeba często to nic nie poradzisz ;)

Matko ja dzisiaj też już mam dosyć wyszłam do laboratorium po wyniki badań i ich nie ma a przed wyjściem jeszcze zwrot zaliczyłam, Młoda moja dzisiaj w domu bo katar ją przytakiwał, ja jeszcze drapiące gardło mam... Wrree... ok jestem oazą spokoju [emoji1787]

reklama
Jeju ja mam prenatalne dopiero 19 marca dzisiaj może spróbuje zadzwonić gdzieś indziej i sobie to przełożyć na wczesniejszy termin, bo jak tak długo czekać ooochhh nie wytrzymam! Tym bardziej ze wizytę mam 22.03;/
Ja wczoraj wyglądałam jakbym była w 6 miesiącu, tak mnie wydęło..
dzisiaj już normalnie chociaż tez już wszystkie jeansy schowałam na strych, bo się nie zapinam. :)
Udało mi się przypadkiem jeszcze lidlu kupić ciążowe w rozmiarze 34 i naprawdę są wygodne.

Powodzenia dla wizytujących! Czekam na wieści [emoji8]
U mnie też preneralne dopiero 13 marca, a wizyta 26 :( też już myślałam, żeby spróbować przełożyć preneralne na jakiś wcześniejszy termin, ale mój gin przekonywał mnie, że ten do którego idę to według niego najlepszy lekarz w Łodzi i że warto się wstrzymać...

Powodzenia na wizytach. Ja jeszcze tydzień do prenatalnych.
A dzisiaj ide do lekarza, bo stracilam głos i płuca mnie tak bolą ze ledwo zyje. Uwielbiam chorować w ciąży :/

Ja na nfz mam co dwa tygodnie wizyte i usg. Ale ostatnio juz przez brzuch więc dla mnie bardziej komfortowo już.

Mitsukurina woow, 12h! Ja przez to leżenie mam taki problem że spaniem, zasnęłam o 23 i obudziłam się po 4. O 7 zasnelam spowrotem jak moi wyszli.

Asiek rozumiem :D mnie nawet piersi nie bolały, ale wymeczone kp nie wiedzą jeszcze o ciąży Hahah

Martitka gratuluje że juz po usg:)

Kciuki za wszystkie wizyty!

Lovi ale mdłości miałam, tylko wczoraj nie,to już swiruje czy nie za wcześnie bo ja mam dopiero 10+4. Ale może dziś wrócą:D

Dory ja też mam średnio co 2 tyg, jak byłam w szpitalu to miałam co 2 dni;)

Rany dziewczyny trochę wam współczuję, że tak wariujecie z tymi wizytami :O Ja nawet nie myślę, a czas tak szybko leci i już za tydzień prenatalne i czekam normalnie, potem wizyta 20, nawet nie pomyślałam, żeby coś przekładać :o Jeszcze i tak muszę w tym tygodniu iść na badania, a pobieranie krwi to nie jest coś co tygryski lubią najbardziej i dobrze, że miałam więcej czasu, żeby się w z tym oswoić :oops:

Mój mąż był ze mną ostatnio na badaniu to udawał twardziela, ale łezkę w oku widziałam. Mimo, że to nasze 2 dziecko :) dla nich to też ogromne przeżycie. W sumie to mąż zadawał nawet lekarzowi więcej pytań niż ja. :)
Mi się chce już śmiać na samą myśl jak sobie mojego wyobrażam... To jest 2-metrowy chłop 110 kg żywej wagi, ale wiem, że nie będzie wiedział, co się dzieje i trochę się wzruszy.

U mnie też dziś wizyta [emoji16] i też po 17 :) Czekamy razem :)

U mnie wizyta dzis o 16.00 :) tez czekam . Od rana sobie jakies zajecia wymyslam , kupilam kwiatki do ogrodka ale chyba za wczesnie bo moga jeszcze zmarznac, ale u mnie ( warszawa) dzis tak cieplutko ze nie moglam sie powstrzymac

Ja z młoda miałam ochotę na mandarynki , pomarańcze, owoce mogłam jeść bez końca... No I miecho [emoji2] Chyba według tych zachcianek powinnam mieć w domu chlopca [emoji23] według objawów chyba też, bo miałam piękna cerę i brak mdłości i wymiotów. [emoji848]

Teraz jest tak samo [emoji16] czuje w kosciach nastepna kobitke ;)
Oo ja podobnie miałam, no może mdłości i wymioty też były ale gdzieś na początku i szybko minęły [emoji6]

Rany dziewczyny trochę wam współczuję, że tak wariujecie z tymi wizytami :O Ja nawet nie myślę, a czas tak szybko leci i już za tydzień prenatalne i czekam normalnie, potem wizyta 20, nawet nie pomyślałam, żeby coś przekładać :o Jeszcze i tak muszę w tym tygodniu iść na badania, a pobieranie krwi to nie jest coś co tygryski lubią najbardziej i dobrze, że miałam więcej czasu, żeby się w z tym oswoić :oops:
Ja mam to samo podejście co Ty. Spokojnie czekam od wizyty do wizyty a mam co 4 tygodnie i jak coś mi przechodzi to tylko się cieszyć a nie na siłę sobie wmawiać, że już coś jest nie tam. Trzeba mieć też trochę radości w tej ciąży, a nie tylko lęk i stres. Niedługo zaczną się ruchy brzucholów i mam nadzieję, że wtedy będziecie trochę spokojniejsze. [emoji8]

Powodzenia na wizytach [emoji39]

reklama
Marlusia no i fajnie, zdrowy rozsądek najważniejszy. Niestety zdaje sobie sprawę że na pewne rzeczy nie mam wpływu, więc też nie mam ciśnienia, czekam grzecznie :D

U nas też dziś cieplutko, przynajmniej tak wygląda [emoji16]

Do góry