reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja już po wizycie krwiak się wchłonął i koniec celibatu hahaha [emoji23] mały skarb uparty i leniwy nie chciał się obrócić żeby zmierzyć NT ale wizyta następna 1.04 . Pytałam się o to moją rwe kulszową to powiedziała że to normalne w ciąży bo jest na to ucisk
Oo gratuluję że się wchłonął! I badań :D

reklama
@whew_o cudowne wieści! To teraz przytulanki [emoji16]

Ja nie zauważyłam jakoś nadmiernego owłosienia, bo i tak dziennie z maszynka latam :p

Witam nowe mamusie i te stare, które postanowiły do nas zajrzeć [emoji1360]

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny! Bardzo się cieszę, ze wszystko jest w porządku i wszystkie dzieciaczki zdrowo rosną [emoji177]

Co do upałów to tego się boje najbardziej. Nienawidzę ciepła, a teraz będę jeszcze z nadwaga łazić [emoji23] szok!
Ale nogi zaciśnięte będę trzymać do 20 września!

Byłam z córką u okulisty, chociaż jedna ma oczy zdrowe w rodzinie, ale ze względu ma MIZS kontrolujemy co 3 miesiace. Chyba ze dwie godziny w korkach spędziłam. Wrocław mega zakorkowany, a jeszcze na jednym ogromnym skrzyżowaniu światła wyłączone. Dobrze , ze nie codziennie taka wyprawa ...

Moje dzieci są z końca marca i czerwca , w ciąży latem nie chodziłam . Pierwsza była w lipcu trafiona w perwszym cyklu, bo tak właśnie na marzec chciałam, potem też tak zaczeliśmy ,ale mamy 3 msc poślizgu ;) . Pod koniec 8 miesiaca bylismy wtedy nad morzem ( poczatek czerwca ) to wszędzie na piechotę chodziliśmy, na latarnie w Świnoujściu weszłam :) No ale tam upałów nie było. Na szczęście mieszkanie mam na parterze, do tego zewnętrzne rolety, sąsiadka z 3 pietra nieraz przychodzi sie chłodzić :)

U mnie z owłosieniem bez zmian

Jutro jadę na badania krwi, miałam w piatek , ale po tłustym czwartku nie będę ryzykować podwyższonej glukozy. A tak to pojade na czczo i od razu pączki kupię :)

To i ja po wizycie :) w brzuszku 3cm szczęścia :D dzdzius machał sobie rąsiami i nóżkami :) uff... kolejna wizyta za 3 tygodnie a po drodze prenatalne 15go :) dziś przełożyłam o 4 dni bo stwierdziliśmy z lekarzem ze tak będzie bezpieczniej ;) dziękuje za wszystkie kciuki!!!

Od dwóch tygodni strasznie boli mnie w lewej stronie w okolicach rwy kulszowej . Ani wstać , leżeć , położyć się , przekręcić się a tym bardziej chodzić masakra . Dzisiaj będąc na wizycie spytałam się czy to normalne że aż tak boli i pani mi odpowiedziała że tak , bo wszystko się powiększa i jest ucisk na rwe kulszową i dlatego tak boli i powiedziala że pomęcze się tak do końca ciąży .

A mi właśnie wróciły mdłości. Od niedzieli miałam spokój i już myślałam że skoro 13 tydz to już mam spokój a teraz tak mnie złapało że ledwo żyje:(

@Kattee widzę, ze masz juz doświadczenie brzuszka latem.. Jak wspominasz ciążę w upały?
Ja moje urodziłam w czerwcu i marcu ale pierwszej ciąży kompletnie nie kojarzę na końcówce [emoji849]
Nie było tak źle [emoji6]
Plus jest taki, że nie trzeba przejmować się ubraniami, zakładasz tylko sukienkę, klapki i lecisz [emoji6] mi bardzo stopy puchły, a pod koniec to cała byłam jak balon. Myślę, że dobrym pomysłem jest zainwestowanie za wczasu w wiatrak, albo jakiś klimatyzator. Ja mieszkałam wtedy na wsi w domku, teraz miasto i blok, pewnie to też ma znaczenie.

My po wizycie. U lekarza było godzinne opóźnienie masakra.
Dzidzia zdrowa 5,5 cm, więc od razu załapaliśmy się na prenatalne, nadrobił stratę, ktorą miał i teraz idzie zgodnie z OM. Niestety nie chciał pokazać co ma między nóżkami.

reklama
Od dwóch tygodni strasznie boli mnie w lewej stronie w okolicach rwy kulszowej . Ani wstać , leżeć , położyć się , przekręcić się a tym bardziej chodzić masakra . Dzisiaj będąc na wizycie spytałam się czy to normalne że aż tak boli i pani mi odpowiedziała że tak , bo wszystko się powiększa i jest ucisk na rwe kulszową i dlatego tak boli i powiedziala że pomęcze się tak do końca ciąży .

Byle byś nie miała biedna jak ja :( bo proszenie pielęgniarek żeby pomogły ci iść do wc, bo sama nie możesz wstać i usiąść było kiepskie :/
Do końca ciąży to daleka droga jeszcze. Może Ci przejdzie jednak, czego ci życzę. Jak będzie gorzej to nie czekaj tylko jedź z tym gdzieś dalej, bo mimo że dziecku to nie zaszkodzi to po co ty się masz tak męczyć.

Do góry