reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Kurczę, jak to jest, ze wam wyskakują te ósemki? Chodzi o młode dziewczyny tylko, tak? Bo mi wyskoczyła wszystkie 4, gdy mialam 24 lata i nawet nie zauważyłam.
Ja w tym roku 26. Też nie zauważyłam jak mi dwie wyszły, tyle że szybko się zepsuły i to już zauważyłam [emoji16]

reklama
Mi prawdopodobnie nigdy by nie urosly, zamiast w pionie do góry byly poziomo ulozone, doslownie na reszte zębów, co niestety skutkuje krzywymi zebami :( na szczescie nie bardzo i tylko na dole. Smieje sie jak narzeczonego ugryze ze "ptaszki odbijam". Wiecie jak sie kiedys za dziecka ptaszki na niebie rysowalo :D
Kurczę, jak to jest, ze wam wyskakują te ósemki? Chodzi o młode dziewczyny tylko, tak? Bo mi wyskoczyła wszystkie 4, gdy mialam 24 lata i nawet nie zauważyłam.

Mnie te ósemki nijak nie chciały się w ustach zzmieścić. Dwie na dole były tak wredne, że wyrastały, po czym się chowały. A za jakiś czas znowu wychodziły, za każdym razem przebijając dziąsło od nowa. Wreszcie jedna się popsuła, więc ją wyrwałam. Z kolejną nie czekałam, aż się zepsuje, tylko wyrwałam zdrową i mam spokój. Za to u góry jedna wyrosła w tym czasie, kiedy zepsuła się siódemka, więc siódemka poszła do wyrwania, przez co zrobiło się miejsce na ósemkę. A przy ostatniej ząbkowałam razem z córką i podkradałam jej Dentinox. Pomagało :)

Mnie te ósemki nijak nie chciały się w ustach zzmieścić. Dwie na dole były tak wredne, że wyrastały, po czym się chowały. A za jakiś czas znowu wychodziły, za każdym razem przebijając dziąsło od nowa. Wreszcie jedna się popsuła, więc ją wyrwałam. Z kolejną nie czekałam, aż się zepsuje, tylko wyrwałam zdrową i mam spokój. Za to u góry jedna wyrosła w tym czasie, kiedy zepsuła się siódemka, więc siódemka poszła do wyrwania, przez co zrobiło się miejsce na ósemkę. A przy ostatniej ząbkowałam razem z córką i podkradałam jej Dentinox. Pomagało :)
W ciąży podobno lubią wychodzić przez zmiany hormonalne. Tak google piszą hehe...szwagierce też wychodziła w 1 ciąży, mi niestety w drugiej[emoji31] dentose,pt A jak narazie pomaga więc jakoś żyje[emoji16]

@Klaudia278 mialam to samo z zębami.. Teraz noszę aparat od 8msc i zero sladu po ptaszkach[emoji16]
8 mi powychodzily dopiero jak mialam usunięte 6 bo wcześniej i tak juz mało miejsca bylo...

Mi 8 wyszły pare lat temu 3 bez objawowo , ale przy jednej to się nacierpiałam:( mam wszystkie do tego czasu, ale żałuje że dolnych nie usunełam po mi trochę zęby skrzywiły:(.
Kto dziś wizytuje? Ja mam o 12.40 trochę stresik jest, ale mam nadzie że będzie ok bo u wszystkich takie dobre wiadomości.

@Madeline86 robilam już teraz bo mialam cukrzyce w poprzedniej ciąży poza tym moja gin mocno zapobiegliwa ;)

Mi jak 8 wyrosły to dla górnych zębów super bo mialam przerwe między jedynkami i mi sie zeszła ale dolne mialam prościutkie to mi jednego wypchnęło do tyłu i mam krzywe :/

Gratuluję wczorajszych udanych wizyt szczególnie tych bardziej stresujących! I trzymam kciuki za dzisiejsze!

No mi 8 do policzka wychodzi dolna...ehh..5 marca się umówiłam do dentysty na 13.00 a na 17.00 do ginka[emoji23] fajny dzień będzie hehe

Gratuluję samych dobrych wieści z wczorajszych wizyt!!! Jak narazie chłopaki rządzą hehe

Miłego dnia[emoji3]

Mi 8 zaczęły wychodzić jak miałam 19 lat i jeszcze całkiem nie wyszły. Co roku na wiosnę dają o sobie znać.
Powodzenia na wizytach. Czekamy na dobre wieści [emoji106]

reklama
Ja nie wytrzymuje w przyszłym tyg sie zapisuje do dentysty i wyrywam to dziadostwo :p naczytałam sie że można jeszcze spytam lekarza na wizycie i mam nadzieje na zielone światło tymbardziej że jeden ząb mi sie lekko krzywi :/

Ja jutro o 9 w koncu USG doczekałam sie!!!

Do góry